Op zakenreis...

March 21, 2018 - Nijmegen, Netherlands

Een aantal weken geleden kreeg ik een mail van een Duitse professor uit Hannover, ze schreef:

'Since 2014 we are working on a 4 year project that’s called „Knowledge Transfer by Global Unity – Multilateral East African-German Partnership in Speech Language Pathology (SLP)“. It is a multilateral cooperation between 4 universities in Tanzania, Uganda, Kenya and Germany (….) In 2018 a workshop in Kampala, Uganda is planned. Its topic is „Intervention and Assessment for Speech and Communication Disorders in children“. For every workshop we invite special experts in the field from different countries that really enrich the project for everyone. For the upcoming workshop in Kampala I was thinking about you to be our expert, because I know that you have worked at KCMC for some time. Your experience in the field in Africa and Europe builds the bridge between the work in Western countries and Africa.'

Kortom: ik mag de eerste week van juni lezingen en workshops geven in Kampala (Uganda) aan lokale artsen, logopedisten en studenten spraak- taalpathologie uit Oost-Afrika waarbij mijn vlucht en verblijf betaald worden!!

Een fantastisch mooie en spannende uitdaging, waar ik natuurlijk graag mijn bijdrage aan wil leveren. Toen ik in Tanzania werkte besefte ik steeds meer dat kennisoverdracht de sleutel is. Je kunt heel veel materiële spullen die kant op slepen, maar vaak verdwijnen deze in de loop der tijd of worden ze vergeten of gaan ze kapot. De vraag om kennis is bij de lokale (para)medici heel groot en daar zijn wellicht veel meer mensen mee te bereiken. Direct en indirect. Het mooie is dat ik daar nu zelf voor mag gaan zorgen. Ik voel me vereerd om in deze positie te mogen staan. Daarnaast vind ik het ook heel spannend. Ik wil goed overkomen, maar weet niet goed wat er van me verwacht wordt. Ook bij navraag blijft dit op een vage manier in het midden hangen. Mijn conclusie is: ik ga er gewoon iets moois maken en zie dan wel.

Afgelopen week hoorde ik dat de Tanzaniaanse ergotherapeut (Vivian) waar ik heel veel mee samen heb gewerkt in KCMC en waar ik altijd veel lol mee had, samen met mij mag gaan presenteren. Het lijkt me heel leuk om haar na al die tijd weer te zien en over ons werk te mogen vertellen. Toen Marieke (neuroloog) aan haar vertelde dat ze ook naar Uganda mag, vroeg ze: 'ga ik dan in een vliegtuig....?' Het zal haar eerste vliegervaring worden!

Tot zover nu mijn bericht. Na een lange stilte, volgt er binnenkort weer meer!


Pictures

samen met Vivian (juli 2014)
 
 

2 Comments

Paul Lobbrecht:
March 21, 2018
Dag Anke
Heel leuk om van je te horen!!
Hoop dat alles goed met je gaat en we hebben later wel een uitgebreider mailcontact.
Hartelijke groet
Willy Flach:
March 21, 2018
Geweldig Anke, wat een leuke uitdaging en een eer!
Succes,

Willy
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login