South Luangwa

October 4, 2009 - Lilongwe, Malawi

Na een bewogen dag in Lilongwe, stapten we weer de kiboko-auto in richting Zambia. Dit keer niet het hele land door, maar net (slechts 140 km) over de grens. Bestemming: het welbekende South Luangwa National Park, voor onze eerste echte safari. Dit park staat bekend om zijn hoge dierdichtheid, dus we waren vol verwachting om de big and ugly 5 te zien. Alleen al de toegangsweg beantwoordde ruimschoots aan onze verwachtingen. 100 kilometer door en door Afrikaanse snelweg: onverhard met apen langs de kant van de weg. Na veel gehobbel bereikten we onze verblijfplaats voor de komende 3 nachten: track & trail river camp. Een tentenkamp aan de oevers van de Luangwa, met uitzicht op hippo's, olifanten en krokodillen. 's Avonds weer heerlijk gegeten en vroeg naar bed, want om 5 uur ging de wekker.

De volgende ochtend om 6 uur vertrokken we, na een bananapancakeontbijt, voor de eerste safari. In een open jeep door het park crossen! Al tijdens de eerste rit (er zouden er nog 3 volgen), zagen we al ongeveer alles wat we konden zien. De hyena's en leeuwen hielden zich nog even schuil tot de night drive, maar uiteindelijk hebben we ook die gespot. Het luipaard hield zich helaas erg goed schuil. Voor de rest loopt het park vol met typisch Afrikaans vee. Verschillende soorten koeien, zoals buffels en olifanten; verschillende soorten geiten zoals impala, kudu, puku, bushbuck, waterbuck, nou ja, kijk maar even op google; paarden (zebra's, giraf), kippen (bushchicken), en nog meer pluimvee (gieren, arenden, ooievaars, reigers, ibissen, toekans). Eigenlijk de hele lion king. Grote afwezige was de neushoorn.

Tussen de game drives door konden we even bijkomen aan het zwembad, met zicht op de rivier, en dus op de krokodillen en hippo's. Heerlijk om even bij te slapen. Helaas lukte dit de tweede dag niet: we werden toen door twee olifanten met een bezoekje vereerd. Nadat ze zowat het hele kamp hadden opgegeten (meteen duidelijk waarom Anne haar bananenvoorraad in de keuken moest afgeven), zijn ze vriendelijk huiswaarts gekeerd. Toch vreemd, een olifant op nog geen 10 meter afstand van je tent.

Uiteindelijk zijn we vandaag weer in Lilongwe teruggekomen om hier morgenvroeg weer te vertrekken in de richting van de grote bilharziaplas. Even lekker een weekje relaxen aan het meer!

 


Pictures

IMG_1090
IMG_1099
IMG_1140
IMG_1836
 
 

3 Comments

femke:
October 4, 2009
Lieve an(&tom)! Het klinkt allemaal ge-wel-dig...echt top!
Genietze nog even en wat heb ik er zin in om je straks na 6 maanden weer te zien...Hele dikke knuffel lief vriendinnetje&vriendje van! fem
lotte:
October 4, 2009
supervet!
wisten jullie dat dit ook allemaal bewondert kan worden in de beekse bergen, inclusief de neushoorn?! Maar in het echt is het natuurlijk veeeeel cooler, al heb je daar geen likkende giraffes...
kusje van het zusje :)
sharayke:
October 5, 2009
Wat klinken je verhalen toch geweldig!
En ook super om dit samen met Tom te kunnen doen.
Geniet ervan, en denk soms een beetje aan ons (de hardwerkende co-assistenten in het druilerige holland...)
Liefs!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login