Limbe Wildlife Center

November 12, 2009 - Limbe, Cameroon

 Hallo allemaal,

Even een kort berichtje vanuit Kameroen.Zaterdagavond ben ik in Kameroen aangekomen op het vliegveld van Douala.Gelukkig werd ik door de taxichauffeur bij de uitgang opgehaald.De rit naar het vrijwilligershuis duurde 2 uur en het eerste stuk van de weg was heel slecht, veel kuilen in de weg en heel druk.In het huis zijn nog 4 andere vrijwilligers, een Israelische dierenarts, verder een Engelse , een Duitse en een Deense vrijwilligsters.Het Deense meisje is bijna helemaal doof, maar kan gelukkig heel goed liplezen en de andere 2 meisjes hebben al heel  veel van de gebarentaal van haar geleerd.Zondag ben ik meteen al aan het werk gegaan.We beginnen om 8 uur en werken, nouja  aanwezig zijn,tot 5 uur.Om 8 uur luiden ze een bel en iedereen komt dan bijelkaar, terwijl de Kameroense vlag gehesen wordt.Daarna wordt er verteld op welke afdeling iedereen moet werken.Je mag de eerste 2 dagen niet bij de dieren werken, omdat ze eerst willen zien dat je gezond bent,  dus 2 dagen "kitchenwork", rijpe bananen uitzoeken, fruit en groenten snijden voor de dieren. Ik wist dat vantevoren en het viel 100 procent mee, ik vond het zelfs leuk en gezellig. Iedereen komt een paar keer per dag kruiwagens vol ophalen.Dinsdag en woensdag bij de guenons,  mangabeys ,mona monkeys en putty nose monkeys geholpen.Voeren en wat schoonmaken.Bij sommige aapjes mag je mee in het hok, bij anderen gaat de keeper alleen.Wel leuk als je erbij mag.Ze springen op je rug en gaan op je hoofd zitten. Vandaag heb ik bij de drills,mandrills en olive baboons gewerkt. Het voer moet over het hek gegooid worden en de hokken worden schoongemaakt terwijl de apen buiten zijn.Morgen weer bij dezelfde groep apen en na het weekend ga ik bij de chimpansees helpen.Hopelijk word ik niet met stront bekogeld, zoals ze vanmorgen bij Yana , de Duitse vrijwilligster, deden. Zij was daar niet echt blij mee en wil er niet meer bij werken.Het is wel geweldig om zo dichtbij de dieeren te kunnen zijn en zelfs de gorillaas over hun handen te kunnen aaien.Hoorde net dat de pillen (voedingssupplement)die ik had meegenomen voor 1 van de gorillaas schijnen te werken. Hij bewoog zich nauwelijks en vandaag hebben ze hem zien lopen.Ook met alle spuitjes en vooral met het hechtingsmateriaal dat ik van de dierenartsen in Moergestel heb gekregen waren de dierenartsen hier erg blij.Morgen nog werken en dan 2 dagen vrij.Morgenavond het verjaardagsfeestje van Veronica (Deense) en tevens het afscheidsfeestje van 2 vrijwilligers.Ben benieuwd wie er allemaal komen. Elke vrijdag na het werk komt iedereen ergens, een cafe of zo,bijelkaar.Zal morgen wel zien waar het is.Er werken hier dagelijks ongeveer 25 man.Tot zover dit verslag, ik houdt het hier wel 4 weken vol!Aardige mensen, mooie omgeving, leuk werk, wat wil je nog meer!Heel veel groeten vanuit een warm Kameroen!Annelies.


Pictures

DSC01253
Caracal
Caracals
DSC01247
 
 

5 Comments

sonja:
November 13, 2009
Waw,ziet er allemaal tof uit .Guenons en mangabeas moet ik even opzoeken (ken ik nog niet).
Wat fijn dat er ook gorilla's zijn en je er bij kunt komen en vooral fijn dat je echt kunt helpen.
Ik volg je in je (voet)spoor
Sonja
Noortje van neerven:
November 13, 2009
Hoi Annelies,

Je eerst berichtje. Wat leuk dat tot nu toe alle goed bevalt. Omgeving, mensen, werk. Heb je dit berichtje in een internetcafe (als dat daar is) of vanaf je laptop (mobiel internet) verstuurd. Voor mij ook belangrijk straks. In ieder geval kunnen we berichtjes sturen naar het thuisfront. Ik ga je berichtjes heel nauwlettend volgen. Ben hartstikke benieuwd naar alles wat je verteld. Nou, geniet met volle teugen. tot je volgende berichtje.

groetjes Noortje
sonja:
November 13, 2009
nnelies,heb je deze link al gezien,we zijn eigenlijk al wel wat te oud maar op aanvraag mag het misschien toch http://www.ecovrijwilliger.nl/indonesie_orang-oetans.html
Annelies:
November 13, 2009
Sonja,misshien lees je dit wel!Daar is dat hotel waar ik het over had.De orang oetans lopen daar in de jungele en als je er wandelt kom je ze tegen.Soms komen ze zelfs bij het hotel.Een stuk goedkoper en je bent toch heel dicht bij ze.
Alex en Angeline:
November 18, 2009
Ha die Annelies,

Leuk om te lezen dat alles goed met je gaat én je het werk leuk vindt! Ik had eigenlijk dezelfde vraag als Noortje, dus laat maar eens weten hoe ze internetten in Kameroen! Mmmm, dat poep gooien doen de chimpansees in de dierentuin van Amersfoort ook en dan met name naar afwijkende mensen. En laat ik nou net brildragend zijn... Nou ja, dan moet ik mijn brilleglaasjes gewoon een beetje vaker poetesen! Heeeellll veel plezier nog en we spreken elkaar nog wel!!

Groetjes, Alex en Angeline
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login