3 de week Limbe

November 27, 2009 - Limbe, Cameroon

 We zijn nu nog maar met 3en in huis en eigenlijk is de sfeer een stuk beter dan voorheen.Caroline, het Franse meisje, is erg aardig en vrolijk.Ze spreekt slecht Engels, met een zwaar Frans accent,en het is heel komisch omdat ze er vaak niks van begrijpt en toch yes,yes zegt.

Na 4 dagen quarantaine afdeling heb ik gisteren weer een dag bij de chimpansees gewerkt.We waren rong half 9 net onderweg met volle kruiwagens met bananen, toen er iemand ons tegemoet kwam om te vertellen dat er een "escape" was.Ik ben natuurlijk meteen teruggelopen en heb het bij de dierenartsenpost en managers gemeld.Meteen werden alle deuren gesloten en werd iedereeen gewaarschuwd.Het bleek een mannetjes mandrill te zijn en die zou ik echt niet willen tegenkomen aan de verkeerde kant van het hek.Hij is in een boom geklommen en de dierenartsen hebben hem na een tijdje kunnen verdoven en hem binnen gebracht. Hij bleek een flinke wond over de hele lengte van zijn gezicht te hebben.Dus met een vertraging alsnog op weg naar de chimps.Vooral als ze om half 5 naar binnen moeten maken ze veel lawaai en rennen ze door de kooien.Leuk om naar te kijken en ik geniet er echt van.Bernadette, de chimp die alleen zit, heb ik een oud t shirt van Michael gegeven en een bak water in zijn voerbak gezet en hij had zo weer een tijdje wat te doen, en het t shirt werd dus gewassen!

Vandaag weer een keer bij de drills,mandrills en baboons gewerkt.Morgen weer eens naar het strand en 's middags misschien op bezoek bij Grace.

Zondag eerst naar de kerk, ik ben weer even katholiek!De mensen zijn allemaal zo gelovig en praten erg veel over het geloof.'s Middags gaan we bij Jacob, een van de keepers op bezoek.

Helaas is het volgende week al weer de laatste week,ik had het hier wel wat langer kunnen uithouden, de tijd vliegt voorbij en ik ik ga elke dag met plezier aan het werk.

Groetjes,Annelies.

Noortje, ik kreeg op mijn hotmail adres je vriendschapverzoek voor facebook, maar op facebook is het niet te vinden.

 


2 Comments

rose marie heijens:
November 27, 2009
Hoi Annelies, dit klinkt beter dan de vorige reis. Fijn dat je er zoveel uit kunt halen.
Wij zijn intussen aangekomen in Kigali en vandaag gaan kennismaken met de mensen met wie ik ga samenwerken en naar het huis wezen kijken dat voor ons bestemd was in Butare. Geniet nog van de je resterende tijd, liefs, Rose
Jacqueline:
November 28, 2009
En Michael maar zoeken waar zijn T-shirt is gebleven...............
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login