2 de en laatste week N/aankuse

March 22, 2009 - Windhoek, Namibia

 Hallo allemaal,

Deze week was iets minder en ik heb daarom besloten om a.s. donderdag N/aankuse te verlaten en een rondreisje van een week te gaan maken.

Maandagmorgen heb ik de caracalwalk gedaan. Daarna begon de ellende. Omdat er eind van de week een filmcrew zou komen, moest alles opgeruimd en schoongemaakt worden. Zelfs de nieuwe plafonds van de 10 kamers van de volunteers moesten geverfd worden. Alle deuren, ook de 10 van het andere gebouw moesten gelakt worden.En wie moesten dat doen : de volunteers.Natuurlijk heb ik niet geschilderd.Als ik dat thuis niet kan, kan ik dat zeker niet hier doen.Met een stuk ijzerraad heb ik een hele middag gras tussen de stenen uitgehaald!!Tussendoor even de kippen en de konijnen gevoerd.

Dinsdag eerst voer klaargemaakt voor de baboons en de kippen, konijnen, ganzen en wat er nog meer rondscharreld.Vandaag moet iemand van onze groep om de 2 uur de babybaboons de fles geven.Daarna weer gardenwork!!  's middags achterop een auto rondgereden om de cheetahs, luipaarden en leeuwen te voeren.Daarna weer bij de babybaboons en even  Mogley, een grote baboon die alleen zit, gezelschap gehouden.

Woensdag op het "schooltje" geholpen. Je moet een paar kindjes ophalen en thuisbringen, 20 minuten lopen.Gelukkig zal ik dat maar 1 keer hoeven te doen. Niet dat die kindjes niet leuk zijn, maar ik ben gewoon niet zo goed met kindjes.Een paar grote babavianen ontsnapten en de kinderen zijn dan doodsbang. Ik ben met ze in het washok gaan wachten tot ze weer in hun verblijf waren.'s Middags moesten we met een paar "vrouw" de waterbasins van de ganzen leegscheppen.Ruim 2 bij 2 en 60 cm diep. Met emmers en dan nog een meter of 7 lopen om ze leeg te gooien. En toen......toen was ik het beu!!Koop een pomp!!!Ik heb nog wel wat geholpen en heb daarna tegen de staff gezegd dat ik geen gardenwork meer doe en niet zal schilderen.Helaas heb ik nu nog steeds last van mijn schouder.

's Avonds is iedereeen naar de lodge gegaan om te eten. Manuela, de Zwitserse waar ik veel mee optrek, zijn gebleven om bij de 5 babybaboons te blijven. Ze hebben bij ons geslapen en wij dus weer iets minder.

Donderdag bij de caracals gaan zitten. Er was geen tijd om met ze te wandelen, omdat Johannes, die dan meeloopt bij de cheetahs moest zijn, ivm de voorbereidingen van de filmopnamen.Toen we terugliepen kwamen Johannes en Marlice eraan met de 18 grote baboons. De jongens en ik zijn meegelopen en 2 andere meisjes durfden niet.We hebben een uur gewandeld. Ik vond het erg leuk, ben wel een keer gebeten (mooie blauwe plek op bovenbeen) maar wel heel zwaar. Er werd flink doorgelopen en er springt regelmatig een baboon op je rug. Meesal gaan ze op je schouder zitten en met je haren spelen. Ze hebben de gewoonte om aan je haren te hangen en zo naar beneden te glijden.Daarna nog bij Lucky, de 3 potige cheetah gaan zitten.Met Linda, de Nederlandse die ook bij Chimfunshi is geweest, nog bij het kleine meerkatje gaan zitten, die samen met konijntjes bij Marlice op het gras staan.

Vrijdag ook weer met de big baboon walk meegegaan en 2 keer met de 5 babybaboons gewandeld.

Zaterdagochtend werd ons verteld dat het Independence Day was en er geen farmwork was. Natuurlijk moeten de dieren wel verzorgd worden.Sommigen baalden dat dat niet de dag van tevoren gezegd was, zodat ze wat later naar bed hadden kunnen gaan en wat langer hadden kunnen slapen.Ik heb met een paar de enclosure patrol gedaan, ongeveer 1,5 uur lopen. Ze liepen heel snel en bleven naar mijn mening te kort staan als de dieren te zien waren.


Pictures

Mowgli
DSC01380
Caracal
caracal
 
 

1 Comment

ikzelf:
March 22, 2009
Ben vergeten de kabeltjes mee te brengen om te fotoos te plaatsen!!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login