N/aankuse verlaten

March 26, 2009

 Hallo allemaal,

Na 2 weken heb ik Naankuse verlaten.Als ik van tevoren geweten had hoe het zou zijn, zou ik zeker een andere bestemming hebben gekozen of liever nog naar de chimpansees van Chimfunshi gegaan zijn.Op dit moment heb ik ook eigenlijk weinig zin om het een en ander te vertellen over de afgelopen week.Linda, de Nederlandse die ook bij Chimfunshi is geweest, is begin van de week na 2 weken met 3 anderen vertrokken .Zij en een vriendin zou 4 weken blijven en had gelukkig niet vooraf betaald. De andere 2 hadden voor 5 weken geboekt en betaald en hadden het ook na 2 weken wel gezien. Helaas zijn zij hun geld kwijt. De Amerikaanse, die nu met mij mee is , heeft 3500 dollar betaaald voor 5 weken. De organisatie waaar zij geboekt heeft had verteld dat er olifanten zouden zijn!! Die zijn er wel in Namibie, maar zeker niet hier.Zij komt nu 1 week met mij mee en gaat daarna weer 1 week terug en zal dan weer een reisje gaan maken. Ik hoefde nu niet voor het vervoer te betalen naar Windhoek omdat ik het project verlaat, zij moest weer 20 euro betalen. Ook Rob, die ook na ruim een week, tijdelijk weggaat, moest betalen. Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

Bij de cheethas, waarvan ik dacht dat we regelmatig bij konden zijn, heb ik wel gezien, maar achter gaas. Vanmorgen zou ik even bij de 3 tamme cheetahs mogen, maar helaas kwamen ze niet opdagen.Ze hadden er waarschijnlijk geen zin meer in omdat ze de afgelopen weken zoveel moesten komen voor de filmcrew.

Gelukkig ben ik wel een paar keer bij de caracals geweest.Doordat de filmcrew er was, was er geen tijd om met de caracals te wandelen.Gelukkig had ik dat de eerste week 2 keer kunnen doen.Ik heb ook nog een 3de en laatste (in mijn leven) baboonwalk gedaan.Ik vind het heel leuk om met ze te wandelen, maar ik heb geen zin meer om te laten bijten. De laatste keer ben ik flink aangevallen door de alpha male,Nemo. De 5 babies vind ik wel heel leuk en ik heb deze week ook weer met ze geslapen. Gisteren was het totale chaos met die babies. Ze werden veel te laat uit hun hok gehaald en ze zijn dan heel onrustig. 2 Jongens zouden met ze slapen, maar hadden daar helemaal geen zin. Hoe er dan met die beesten omgegaan is voor mij heel verdrietig om te zien. In plaats van ze gerust te slellen, wordt er achteraan gejaagd, trekken ze aan hun poten, waardoor die beesten van angt alles onder piesen en zelfs schijten.Uiteindelijk hebben ze die kleintjes met z'n 5 en in een hok gestopt, ook weer met veel ellende voor die beesten. Ik wilde er vannacht geen nemen, omdat het mijn laatste nacht was. De avond tevoren moesten ze ook al in een hok slapen en heb ik de grootste van de 5, Troy, bij me genomen. Omdat er 3 zieken waren, hadden ze de smoes om geen baboons op de kamer te nemen. Maar wel tot 1 uur buiten zitten zuipen en mij uit mijn slaap houden!

 

Mijn tijd is om en ga komende 10 dagen genieten!!

Groetjes,

Annelies.

 

 


Pictures

DSC01568
DSC01569
Caracal
DSC01582
 
 

5 Comments

Tonnie en Fer:
March 26, 2009
Hallo Annelies,

Jammer dat je verblijf daar zo is tegengevallen.
Kan me voorstellen dat het je aan je hart gaat als je ziet hoe ze soms met die dieren omgaan.
Zou je absoluut niet verwachten. Je bent in ieder geval een ervaring rijker. Hoop dat je de komende dagen inderdaad gaat genieten.

Lieve groeten
Tonnie en Fer
jovanka:
March 26, 2009
Hoi Annelies, zo te zien een beetje gevaarlijke vakantie en ook heb je het jammer genoeg niet zo naar je zin. Maar wel een bijzonder avontuur. Mij zie je niet zo makkelijk met apen gaan slapen. Maak er de komende 10 dagen iets leuks van, wij blijven je volgen. Jovanka en Bob
March 26, 2009
Hoi Annelies,

Erg jammer dat een aantal zaken tegen gevallen zijn. Maar diverse zaken waar je verslag van doet hebben we je gemeld, dus dat kon je weten. Vanzelfsprekend staat bij de organisatie het welzijn van de dieren voorop en ik ben dus nogal verbaasd over een aantal zaken waar je over schrijft. We hopen dat je de laatste 10 dagen het erg naar je zin mag hebben. Als je weer terug bent nemen we wel contact met je op en kletsen dan wel bij.

Groetjes Bas
sonja:
March 27, 2009
Nou Annelies,je voorgevoel komt jammer genoeg uit.
Je had het er op het laatste moment geen goed oog in hé?Ik hoop dat je nog 10 leuke dagen in Namibië hebt,ik vond he in elk geval een fantastisch land.
Als ik zo je verslag lees grenst die hele hulpverlening wel heel erg aan pure geldklopperij.
Ik hoop dat je er toch ook goed eherinneringen aan over houdt.
Liefs,Sonja
kim:
August 23, 2010
hallo Annelies, Nog eens terug te googelen naar Naankuse, een plaats waar ik een geweldige maand heb gehad, lees ik teleurgesteld je verhalen. Ik heb het duidelijk heel anders beleeft dan jij! Ik hoop dat je later nog een mooie tijd hebt gehad en dat je verhaal mensen die nog moeten boeken een goede afweging kan geven..

grtz, kim
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login