Troubles in lab

December 12, 2008 - Pretoria, South Africa

Hoi allemaal!

Aangezien ik me zit te vervelen in het lab, leek het me tijd voor een nieuwe blog!
Ik zal ten eerste even uitleggen waarom ik me zit te vervelen, zodat jullie niet denken dat ik lui ben of iets dergelijks ;) 2 van de projecten die ik hier zou moeten uitvoeren zijn een beetje (of eigenlijk nogal) in het water gelopen; 1 door de Zuid-Afrikaanse post, die pakketjes soms zomaar niet bezorgt, en 1 doordat een stof die ik moest gebruiken niet meer bleek te werken.
Na veel gedoe is mijn pakketje uiteindelijk toch aangekomen deze week, en nu krijg ik ook nog eens rare resultaten met dit experiment! Nu is het dus wachten op nieuwe instructies vanuit Utrecht, aangezien al onze begeleiders nu daar zijn voor een grote vergadering, heel erg handig...
Verder hebben we ook nog pech gehad met wat andere dingen (ik zeg: vermiste teken, verzopen teken, uitgedroogde teken...) Met andere woorden: het leven van een onderzoeker gaat niet over rozen ;) 

We zitten niet alleen maar opgesloten in het lab natuurlijk :) Afgelopen weekend zijn we 2x uit eten geweest (en 1 van die keren heb ik slak geproefd, een zeer memorabel moment :P), zijn we naar de bios geweest (The women, ik was in slaap gevallen, tot zover mijn recensie) en hebben we gebraaid (wat is een weekend zonder braai :D).
Vrijdag gingen we cocktails drinken bij de Cheeky Monkey, om soort van Sinterklaas te vieren, maar we hadden onze eerste cocktail nog niet op, of Lauriens tas werd gestolen! Het was echt zo raar, de tas stond tussen haar voeten onder tafel, en opeens was ie weg! Niemand heeft iets gezien, zelfs de geoefende Zuid-Afrikanen niet... Weg portomonnee, camera+foto's en huissleutels... En aangezien er een envelop met ons huisadres in de tas zat, moesten we ons 3 nachten in mijn kamer opsluiten, omdat maandag pas de sloten konden worden vervangen! Welcome to South Africa... :S

Maar anyways, we hebben nog maar 1 week van hard werken en lab-frustraties voor de boeg en dan is het vakantie!! :D
Ik zal even iets vertellen over onze reisplanning. Volgende week zondag, de 21e, vertrekken we 's ochtends vroeg uit Pretoria. We gaan reizen met de Baz Bus, een hop-on hop-off bus die een route langs de kust naar Kaapstad volgt. Onze eerste stop is Durban, dan Port St. Johns, Port Alfred, Port Elizabeth en Jeffrey's Bay. In Jeffrey's Bay gaan we oud&nieuw vieren (op het strand!) met Henriette, Jacques en Johan, vrienden van de universiteit, die daar dan op vakantie zijn; dat noem ik nou nog eens een gelukkig toeval! :D
2 januari gaan we weer op pad, langs de Gardenroute, en uiteindelijk komen we rond de 8e aan in Kaapstad, zodat we als het goed is genoeg tijd hebben om de stad te zien.

Ok, tot zover dit verslag vanuit ZA! Vanavond komt het tick-team bij ons eten, dus we moeten zometeen maar eens beginnen met voedsel inslaan!

-x- Anne Marie


Pictures

teken injecteren
prof Neitz en Christian die op ons wachten
Eudri, Laurien en Henriette
met Johan
 
 

2 Comments

saskia:
December 12, 2008
Hoi AM,
Wat een pech week! En nou maar hopen dat ze jullie vanuit Utrecht nog kunnen helpen.
Maar je hebt een fijn vooruitzicht!
Eet smakelijk voor vanavond!
Gr. fam. te Winkel
Familie Westenbroek:
December 17, 2008
Hallo Annemarie
Weer even je foto's bekeken en je berichtje gelezen.
Jammer van je projecten maar je moet maar zo denken na regen komt zonneschijn!
Nou hier in Nederland staan de kerstbomen alweer en overal waar je kijkt branden de lichtjes, altijd gezellig! Qua weer willen we natuurlijk nog steeds wel met je ruilen.
Dit jaar gaan we met de kerst bij Nijenhuis eten, echt jammer dat je er niet bij bent, rens is er ook al niet bij, nouja we vermaken ons vast wel, maar het is natuurlijk wel een stukje saaier.
Jij in ieder geval een hele fijne kerst daar en een fijne vakantie, geniet maar van alle leuke dingen die je gaat doen en zien!
Groetjes van ons!!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login