Welcome in Las Vegas!

July 21, 2010 - Las Vegas, Nevada, United States

Na een lange tocht door de woestijn, doemt Las Vegas voor ons op. De camping, Circus Circus geheten, hoort bij een hotel en casino. De camping is geheel van asfalt, maar omdat wij een duurdere plek hebben gereserveerd, hebben we een klein stukje kunstgras erbij (alles is nep in Las Vegas...).

IMG_0935_resizeIMG_0936_resize

We gaan meteen op pad en zijn direct in de ban van deze geweldige stad. Het is echt onvoorstelbaar hoe groots en schitterend Las Vegas er uitziet. Hotels die de skyline van New York hebben nagemaakt (inclusief vrijheidsbeeld) of de Eiffeltoren, de stad Venetie is binnen een hotel nagemaakt. Verder heel veel neon, soms kitsch, soms echt mooi.

 

IMG_1025_resizeIMG_1058_resizeIMG_1079_resize

DSC_0366_resizeDSC_0382_resize

 

Er varen echte gondels en er is ook blauwe lucht zodat het net is alsof je buiten loopt. We zijn in een Romeins winkelcentrum geweest, met grote beelden en fonteinen.

 

DSC_0327_resizeIMG_0996_resizeDSC_034622_resize

 

Het een is nog mooier dan het ander. Voor sommige hotels worden buiten shows opgevoerd, van een vulkaanuitbarsting met echt vuur tot een fonteinspektakel met 1000 fonteinen die wel 150 meter hoog worden. 

DSC_0377_resizeDSC_0367_resize

Als het schemerig wordt gaat overal de neonverlichting aan en is het een zee van licht. En natuurlijk wordt alles omringt door gokautomaten, zo ver als je kunt kijken. Anniek en Mirthe mogen overigens niet bij de gokautomaten komen, alleen op de paden die er langs lopen. We proberen het een paar keer, maar worden meteen door medewerkers weggestuurd. Ook de gadgetliefhebbers hadden geluk: een Apple en een Sony store. Zoals te zien was Mirthe direct gegrepen door de iPhone 4.

IMG_0999_resize

Verder een leuke winkel met memorabilia: paar prachtige items van Santana en een echt fantastisch geweldige must-have Joda (‘Buy it I must, too expensive it is....  ‘), maar 1895 dollar is te gek. De must haves van Santana waren nog veel duurder :-( In diezelfde winkel kwamen we ook Elvis nog tegen.

IMG_1011_resizeIMG_1007_resizeIMG_0992_resizeIMG_1005_resize

Voor Anniek en Mirthe is het Adventuredome het absolute hoogtepunt, het is een overdekte kermis (een van de grootste van Amerika) met heel veel spectaculaire atracties. Een achtbaan met twee loopings en een dubbele kurketrekker, een splash, en dat dus allemaal overdekt. Het is overigens niet vreemd dat er zoveel binnen is in Las Vegas, want door het woestijnklimaat is het dag en nacht bloedheet overdag boven de 40 graden, dus zonder airco is het echt niet lang uit te houden.

DSC_0292_resizeIMG_0954_resizeIMG_0962_resize

We brengen tot de late uurtjes in Las Vegas door, de eerste avond tot 1 uur (eigenlijk 2 uur omdat door tijdsverschil onze horloges weer een uur achteruit moesten worden gezet), en de tweede dag zijn we van 12 uur s middags tot 11 uur s avonds op stap geweest. We hadden dan ook geen voeten meer over en konden de volgende dag gelukkig uitrusten tijdens de langste reisdag van deze vakantie, van Las Vegas naar Mono Lake.

En speciaal voor Philip: we hebben een politieauto gezien en op de foto gezet:

 IMG_1014_resize

 


Pictures

DSC_0205_resize
DSC_0208_resize
DSC_0209_resize
DSC_0215_resize
 
 

5 Comments

Jesper:
July 25, 2010
Heeej C&N&A&M!!!
Zo, ik heb weer even wat tijd gevonden om jullie site even door te bladeren:)! Ziet er super uit, zo te zien hebben jullie een goede tijd daar!
En echt een aantal super mooie foto's:)!
En ik zie dat jullie nu op een aantal plaatsen komen waar wij ook zijn geweest! Ik zie San Fran, Santa Cruz en Yosemite Park staan:) Laatste ben ik jaloers op, want wij hebben helaas alleen tijd gehad om er doorheen te rijden en ook nog eens snachts:P Het zat in die dagen namelijk vol met shows en ik had er graag ook overdag nog wat doorheen willen lopen/rijden etc;) Dus maak ff wat goede foto's zodat ik er toch nog wat van kan zien, haha!
In zowel San Fran als Santa Cruz hebben we opgetreden:) Voor Anniek en Mirthe is er in Santa Cruz kats aan de kust een park dat zo ongeveer een pretpark is.. savonds wel mooi om te zien met al die lichtjes;)

Wij hebben gisteren het grootste hardcore festival van de westkust in ons genre bespeeld, supergave ervaring! Daarna op het strand overnacht, aangezien we geen hotel/motelkosten willen hebben.. het is al duur genoeg:P En vandaag een heel aantal van mijn eigen favo bands bekijken.. toch raar idee dat je daarmee op 1 festival speelt hier in Amerika!

Daarna op naar het noorden! Maandag Reno (Nevada) en 2 dagen later Spokane in ik geloof Oregon! Dus dat worden long drives.
Veel plezier nog en tot snel;)
Greetz
Carmen en de rest:
July 26, 2010
Hé friends, klinkt allemaal ontzettend goed wat jullie tot nu toe hebben gedaan: op en top genieten!
Mirthe van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat bijzonder om dat in de USA te mogen vieren!!! Heel erg leuk. Maak er een nog leukere dag van!! groetjes Carmen, Jan Pieter, Annemarie en Laura Kappelle!!
(O) ma:
July 26, 2010
Hallo allemaal,

Ik type even namens ma, want ze wist even niet meer hoe een comment te plaatsen.
Alweer mooie ervaringen. Wat een trip!!
Allleen absurd dat je niet wat geld wilt lappen voor Santana items.
Ben je nou fan of niet... :))
Heel veel plezier nog!

Gr. Oma,Berny en Herman
L:
July 26, 2010
20 jaar terug had je op een dag als vandaag misschien een geluks telegram gekregen; nu krijg je van een (1) plek 5 reacties. What a world... en wat een trip maken jullie. Is toch mooi om in het nu te leven niet?! En nu SF. dat wordt mooi man. Ga zeker ook naar de haven (Fishermans Warf). Daar liggen honderden zeehonden elke dag 'voor anker' in de haven, en het is gewoon een leuke plek om te zijn. Ook leuk is van Soscelito met de boot terug naar de haven van SF. Kom je langs Alcatraz! En zorg ervoor dat je voor je laatste stuk (SF -> LA over RN1), je fototostel op en top hebt want dat worden de mooiste foto's van je hele leven!

Boy, enjoy!

/L
ensink:
August 5, 2010
beetje later reactie, maar philip vind de auto helemaal super.
Heel leuk: Bedankt
groetjes uit weerselo
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login