Zambia - eerste stappen

October 22, 2010 - Zonnebeke, Belgium

Nu de spreekwoordelijke kogel door de kerk is, en we besloten volgend jaar naar Zambia te reizen, kunnen de voorbereidingen van start gaan. Mijn broer Guido kwam reeds zijn wedervaren uit Zambia vertellen. De Lonely Planet werd besteld. Op Wegwijzer Reisinfo plaatsten we reeds een forumbericht, maar we kregen weinig repliek. Zambia is nu ook nog zó toeristisch niet, vandaar waarschijnlijk. Enfin, we zien nog wel wat er uit de bus komt.

We hebben tot nu toe het idee om in de drie weken van half april tot begin mei, drie verschillende streken van Zambia te gaan bezoeken, telkens voor één week. Of dit praktisch haalbaar is (Zambia is verdorie groot) zal nog moeten blijken. We stuurden reeds wat mailtjes rond naar Zambia-reizigers, die we vonden op het internet. Nu nog zien wat we van antwoorden binnen krijgen.

Net zoals vorig jaar (Ladakh) opteren we voornamelijk voor natuur en bevolking, in mindere mate voor cultuur. April-mei valt net na het regenseizoen, wat de natuur kleurrijker maakt dan in het volle droogseizoen. Pluspunt: Zambia ligt meer dan 1000 meter boven de zeespiegel, wat de temperaturen een stuk aangenamer maakt. In 'onze' periode zo'n 25 à 30°C... meer moet dat niet zijn voor een zomervakantie, niet?

Wat we er willen zien? In het zuiden staat Victoria Falls op ons verlanglijstje... in het oosten een bezoek aan één of meerdere natuurparken, in het westen Ngonye Falls...

Maar dat hangt allemaal af van de reacties die we binnenkrijgen op onze mails, en wat de Lonely Planet ons zal te vertellen hebben.

Dus... nog eventjes uitkijken...!


2 Comments

Dorine Liefooghe:
October 22, 2010
Hou me op de hoogte zus
BEECKMANS-LAPAGE:
October 22, 2010
FIJN TE HOREN DAT DE REISMICROBE WEER HEEFT TOEGESLAGEN!
Zambia ken ik niet doch kwa natuur moet dat zeer mooi zijn!Ga eens naar de reissite van Terre D'Afrique(persoonlijk weet ik dat die organisator een grote Afrikakennis heeft.)
Had ik geen gelijk toen met ' eens je met verre reizen begint....
Voor de rest gaat met ons alles naar wens.
In december zitten wij in Jordanie en eind januari zal Hugo met brugpensioen zijn.En dan......
De rest vertellen we in het nieuwe jaar wat de verdere planning zal zijn.
Tot dan een dikke kus en als ik nog ergens een tip heb mail ik hem door.
Ons persoonlijk email adres ,hoe kan het ook anders...
papuha@skynet.be
Waar het hart van vol is......
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login