En van Noord naar Zuid...

May 10, 2011 - Lusaka, Zambia

Ons verste doel is bereikt! Van Mansa met de bus naar Kazembe gereden, waar we met open armen werden ontvangen door de familie Morrow (Amy en 3 van haar kids, want de rest zit in de USA)!

Uncle Berry en Aunt Hilde hebben zich kostelijk geamuseerd met de 20 weeskindjes tussen 4 maand en 4 jaar. Amy heeft ons heel wat verteld over het wel en wee van zowel het weeshuis als het leven langs ginder. Ook het leven en de rituelen en gewoonten van de plaatselijke bevolking kwamen uitvoerig aan bod.

Ze doen er echt prachtig werk, ongelooflijk! t Is trouwens ook niet zonder risico s voor hen: malaria is voor hen niet te vermijden, enkel te behandelen, wat het niet altijd even makkelijk maakt. We hebben een paar video s gezien van hoe het weeshuis werd opgestart/opgebouwd en hoe bepaalde kindjes eraan toe waren toen ze er toekwamen. Ook niet alle kindjes die er verbleven konden ze redden; maar dit is nu eenmaal de harde realiteit!

Ze kijken niet naar het algemene plaatje van Zambia, want zulks is zinloos, gezien zij als individuen geen wonderen kunnen verrichten en niet moeten denken Zambia te kunnen veranderen. Maar elk kindje dat ze kunnen redden en groot brengen is de moeite meer dan waard! Al met al denken wij... JE MOET HET MAAR DOEN! Chapeau, echt waar!

Plannen zijn intussen gewijzigd. We bezoeken niet de noordelijk gelegen watervallen (wegens onbereikbaar voor trotters - taxi is voor ons onbetaalbaar), maar kozen ervoor om een paar dagen vroeger dan voorzien naar het Zuiden te vertrekken en toch naar de Victoria Falls te gaan zien. Dat zal dan, na de Taj Mahal in 2009, ons tweede wereldwonder zijn...!

Dus zijn we maandagmorgen 9u30 vanuit Kazembe vertrokken naar Livingstone, waar we uiteindelijk dinsdagmiddag rond 12u30 aankwamen. Ik kan jullie verzekeren dat ons gat ongeveer vierkant was van t zitten, maar dat moet een mens er nu eenmaal voor over hebben. Een overboekte bus waar je in de middengang over de bagage en de mensen heen moet stappen... lijkt hier de doodgewoonste zaak van de wereld...

s Nachts busje rijden is ook niet t ideaal om een dutje te doen, laat staan een goeien tuk te doen. Vanavond zullen we des te beter slapen! Ons tentje staat al klaar...


Pictures

Baby Anna in Kazembe Orphanage
Ik ben een zebra... en ik zie jou...!
Kleurrijke bedrijvigheid
Kunandila Falls, nabij Serenje
 
 

6 Comments

claude:
May 11, 2011
Hei zus en schoonbroertje,

Wel prachtige fotos. Stel het nog zeer goed hé.
Hier alles ok.

Nog vele groetjes van Claude, Lieve, Manoe en Tom

See you
Jurgen:
May 11, 2011
vele groetjes vanuit Ter melle en blijf genieten!
katrien:
May 12, 2011
Prachtige blog met sprekende beelden van die andere wereld!
Als je dit zo ziet, zou je zo'n weesje direct willen adopteren...Geniet nog verder en groetjes vd thuisblijvers
dorine cafetariagirl:
May 12, 2011
Hallo
Geniet van jullie avontuurlijke reis.
Vele groetjes vanuit Deerlijk.
Alena Kindt:
May 13, 2011
Opa Bernard met een zwart kleinkindje......?
Ik wil ook naar Zambia !
Mooie en leuke foto's. Benieuwd naar jullie mondelinge verhalen.
Knuffel. Alena.
Guido:
May 30, 2011
Had ik het niet gezegd dat Zambia je zou overdonderen... trouwens dat vind ik van heel Afrika, waar de mensen nog kunnen lachen en behulpzaam zijn, zoals nergens ter wereld (denk ik ... ik ben ook niet overal geweest). - Ik ben vooral opgetogen omdat jullie reis blijkbaar heel echt meegevallen is. - Van mijn bezoekje aan Janet vanuit Malawi is het niet gekomen... maar ondanks mijn gezegende leeftijd zeg ik nog altijd: uitgesteld is niet verloren. Proficiat, dat je dit tot zo'n goed einde hebt gebracht. Broer Guido
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login