Van cargo tot fjord

June 9, 2013 - Odda, Norway

Ziezo. We zijn goed en wel geland op onze eerste camping in Noorwegen, in Kinsarvik, zo’n dikke 400 km van Brevik waar we zijn aangekomen.

De bootreis per cargo is prima verlopen! Reeds van vóór het inschepen in Gent hadden we reeds kennis gemaakt met onze zes medepassagiers: allemaal toeristen, net zoals wij. Eén paar 70ers, en twee koppels 50ers, waarvan één koppel uit Sint-Amandsberg waarmee het meteen goed klikte (Johan en Carla). We hebben dan ook onze bootreis sàmen beleefd, wat als voordeel gaf dat de tijd vlot voorbijging. Toen we in Gent uiteindelijk om 23u00 inscheepten (we waren er al vanaf 20u00!) stond er een lekker avondmaal klaar met zalm, patatjes, groene asperges en een lekkere witte saus! We hadden niet eens verwacht dat we nog eten gingen krijgen! Echt goed geslapen op de boot, hebben we niet. Beide nachten waren vrij kort, de eerste omdat we er zo laat in zaten (± 24u30), de tweede omdat we er zo vroeg uit moesten (3u30). Los van het feit dat je constant de motoren voelt trillen, hadden we ter hoogte van Denemarken wel wat woelige zee… wat ons allemaal een beetje uit onze slaap hield (niet veel gewoon, zeker?).

 

Rond 5u00 deze morgen zijn we uit Brevik, onder een stralende ochtendzon, vertrokken. We bezochten de Heddal staafkerk, reden langs prachtige ellenlange meren die de omgeving perfect weerspiegelden, hadden onze eerst “fjord-ervaringen” (effenaf prachtige natuur!), kregen enkele wondermooie watervallen te zien, en landden uiteindelijk dicht bij de Hardangerfjord in Kinsarvik, waar we voor ‘t eerst onze tent opsloegen. Er valt ons een staalblauwe hemel te beurt, vergezeld van een felle zon. De temperatuur is niet zó denderend, maar ik zit hier nu toch in mijn t-shirtje dit proza te produceren! Vanavond vroeg in bed, om de verloren uren slaap in te halen en morgen staat een dagje zonder auto ons te wachten: we planden een mooie wandeling hier in de omgeving, van een 4 à 5 uur. Hopelijk werkt mijn voetje een beetje mee en kunnen we er een leuke dag van maken.


Pictures

Noorse fjorden
DFDS Seaways, ons bootje
DFDS (de knopjes van de 2nd officer)
DFDS (een beetje... in de wind)
 
 

5 Comments

RIA EN GINO:
June 9, 2013
jaja ge doet ons verwateren hé
ziet er schitterend uit
groetjes
Liefooghe:
June 9, 2013
khad er al aangedacht zo lang op vrachtschip, goed dat jullie veilig angekomen zijn. Geniet ervan, groetjes zus
veronique:
June 10, 2013
VOLGENS DAT IK NU ZIE KAN JULLIE REIS NIET MEER TEGEN VALLEN VEEL PLEZIER EN GENIET ER MAAR VAN GRT
Carine & Volkhard:
June 10, 2013
t'ja, wenn Engel reisen...
DAT LICHT! Daar slaat het hart van een fotograaf toch direct een beetje sneller.
Tot de volgende, groetjes
Stefke:
June 12, 2013
Prachtige natuur indd blijkbaar ...
Verwateren troef :-)
Geniet ervan!!!!
Xxx
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login