de Geirangerfjord - Unesco Werelderfgoed!

June 14, 2013 - Geiranger, Norway

Een kille dag, constant zwaar bewolkt, met nu en dan regen. Niets aan te doen! De Geirangerfjord zien we dus niet op z’n mooist, maar twee watervallen, de Zeven Zusters en de Bruidssluier, kunnen ons wel bekoren! Geiranger is zo toeristisch als ’t maar kan. Hele bussen worden er gelost, met bezoekers van over de hele wereld. Drie cruiseschepen liggen er aangemeerd en ook van daaruit vertrekken kleine bootjes met toeristen om dit deeltje Noorwegen in ogenschouw te nemen. Cruises aan 3000 euro per persoon voor 14 dagen; reken dan maar eens hoeveel kapitaal hier rondloopt!

De trollen zijn volop aanwezig (ik bedoel hiermee niét die toeristen!), maar in allerlei souvenirwinkeltjes kan je er kopen: van groot tot klein, in allerlei vormen en soorten. Ook de Vikings met hun goden Thor en Odin zijn er vertegenwoordigd! Maar de prijzen ervan zijn op z’n Noors… L. Misschien meer noordwaarts een stukje betaalbaarder, wie weet. Ook huiden worden hier vlotjes aan de man gebracht: rendierhuiden, schapenvachten, zelfs een zwarte berenhuid met kop incluis, prachtig… Eén of andere Amerikaan zal zo’n huid wel willen in de hall van zijn villa leggen… t’ Oezens zou dit niet gepast zijn (hoe graag Hilde ook een beer van dichtbij wil zien).

Morgen hebben we een lange rit voor de boeg [met naar ’t schijnt mooi(er) weer] tot in Trondheim. De weg start langs Dalsnibba, de zgn. Adelaarsweg, met zijn 11 haarspeldbochten en vanuit de hoogte een prachtig zicht op de Geirangerfjord. Maar morgen meer daarover.


Pictures

Grasdaken - niet alleen op az groeninge!
De Zeven Zusters - een pracht van een waterval!
De Geirangerfjord
Trollen alom...!
 
 

3 Comments

virginie:
June 15, 2013
prachtige foto's! lijkt mij zo een rustgevende natuur!
geniet ervan!
Robbe Dupont:
June 16, 2013
Zit er vree wijs uit!

Zijt maar voorzichtig en kampeer niet te wild he!

groetjes!

Robert
Heidi:
June 16, 2013
Hilde en Bernard,

Het klinkt allemaal heel leuk en de foto's laten een prachtig landschap zien. Ik verwater van al dat moois.
Geniet er met volle teugen van en nog een vlotte en leuke reis !!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login