Van Geiranger tot Poolcirkel – Yes, we did it !!!

June 16, 2013 - Fauske, Norway

Gisteren en vandaag hebben we heel wat afstand afgelegd. Na Geiranger vanuit de hoogte (Dalsnibba) bekeken te hebben, zijn we doorgereden tot een stuk voorbij Trondheim. Vele kilometers met prachtige landschappen (die we intussen zo’n beetje “gezien” hebben), maar we moeten er nu eenmaal door om in het Hoge Noorden te geraken.

Vandaag was het dan eindelijk zover! Rond 7u30 ’s morgens vertrokken om rond 16u30 uiteindelijk te arriveren aan… de Poolcirkel! De natuur schenkt ons een prachtige zon, veel witte (maar ook enkele grijze) wolken, en een temperatuur van 17°C. ’t Is niet voor ’t een of ’t ander, maar… het doet me wel wat… “we staan aan de Poolcirkel”… !!! :-)

Het prachtige groene fjordenlandschap heeft plaats geruimd voor een desolate natuur. Precies alsof de poolcirkel, die eigenlijk door de mens zelf werd uitgevonden, een lijn van onherbergzaamheid trekt doorheen het landschap. Want eens de poolcirkel goed en wel voorbij kondigt de natuur zich weer aan in al zijn groene glorie!

Onze teller staat deze avond, als we aankomen in Fauske (een 100tal km voorbij de poolcirkel), op om en bij de 2100 kilometer, wat wil zeggen dat we (bootreis incluis) ons op zo’n dikke 3500 km van t’ Oezens bevinden. En dat is bijna halfweg onze reis. Bizar, hé!?


Pictures

Dalsnibba - Het Trollenpad
Geiranger - camping Vinje
Geiranger vanop Dalsnibba
De zoveelste overzet
 
 

2 Comments

Joke Claeys:
June 17, 2013
Hallo Hallo,

Hopelijk genieten jullie van de reis, het ziet er in elk geval veelbelovend uit, hier vanop mijn bureautje ;-)
Ik hoop dat je niet teveel last hebt met de frigo ;-)
Vele groetjes en geniet van jullie reis!

Gr Joke
Krista:
June 20, 2013
Hallo Hilde en Bernard,

Prachtige foto's! Ik ben zeker dat jullie volop genieten.

Groetjes
Krista
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login