Ierland - 24°C - wie had dat gedacht?

June 1, 2016 - Zonnebeke, Belgium

Op ons gemak (= geen snel- of tolwegen) aangekomen in Yport in Normandië. Het stadje is (nu nog blijkbaar) vrij doods, maar we vinden er toch een gezellig bistrootje waar we genieten van een 'pommeau' en mosseltjes à la crème en een slaatje met warme geitenkaas. Rustige avond, maar 's nachts gietende regen... tot in de namiddag! Enfin soit.

Na een onberispelijke overtocht met de "Oscar Wilde" (kalme zee - comfortabele, maar toch wat smalle bedjes) ontwaakt met een stralende zon over het Kanaal.

Om 11.30u aangekomen in Rosslare (Ierland) en... je raadt het nooit... schitterend weer! 23 à 24°C, warm! Onze eerste halte was de Rock of Cashel... prachtig maar spijtig genoeg voor een groot deel in de steigers en dus maar half zichtbaar.

Na een halfuurtje, goed voor een korte wandeling en een soft ijsje... verder door naar Blarney.

Het links rijden valt erg goed mee. Beetje opletten bij "roundabouts", maar je raakt het na een tijdje gewoon. Hilde neemt het stuur over na Cashel en heeft er evenmin enige moeite mee, integendeel!

Camping "Blarney Camping & Caravan Site" valt in onze smaak, zowzel qua prijs als qua accomodatie. We genieten er van de warme avondzon en een lekkere maaltijd, à la campagne!

Morgen gaat het richting Cork en, voornamelijk, de Ring of Beara. Een paar dagen ginder ter plaatse zien we wel zitten... wie weet?


9 Comments

gino bruneel:
June 2, 2016
Allé jong, goed vertrokken is half gewonnen.... Hier in Roeselare het sop uit ons kL.... geregend. Roeselare haalde het nieuws met zijn overstromingen....
Hou er de moed maar in!!!!! 't amusement!!!
Louis en Anneke:
June 2, 2016
Blij dat jullie het geld hebben! ’t Was ne keer nodig zeker? Vind dat link rijden maar niet te plezant. Straks wil je dat hier ook verder doen!
Guido en Erina:
June 2, 2016
Louis bedoelt natuurlijk dat jullie het 'goed' hebben, en niet 'geld', want dat hebben we allemaal te weinig. - En hoe zat dat met Rosslare, geleek dat een beetje op Roeselare? We hopen van harte dat het weer blijft mee zitten daar, want dat laat een mens toch beter genieten van alles. Vergeet vooral de muziek-pubs niet, want de sfeer kan daar geweldig zijn. Een beetje cd-muziek meebrengen om later de winteravonden in ons landje weer door te komen!?
Heidi:
June 2, 2016
Geniet maar van het mooie Ierland. Wij hadden het geluk dat de Rock of Cashel nog niet ten volle in de steigers stond. We hadden minder geluk met het weer qua temperatuur, maar we hebben een leuke reis gehad. Vergeet de pubs niet en geniet van het vooral groene landschap. Hopelijk hebben jullie meer geluk bij de Cliffs of Moher en hebben jullie een prachtig uitzicht. Bij ons was het erwtensoep.
Nog veel plezier, we volgen jullie vanop afstand. (en ondertussen toch een beetje heimwee !)
Jules Mellemans:
June 2, 2016
Kort en goed !!!
Veilige reis. Mooi avontuur. Geniet van de Schepping.
Alena:
June 3, 2016
Gelukzakken met jullie 24° maar het is jullie gegund . ( Hier aan de PC krijg ik bezoek van ons langharig katertje. Ik aai hem. Maar owee , hij is helemaal nat . Het regent dus )
Wat is de Ring of Beara ? Nog nooit van gehoord . Dat mogen jullie dat thuis dan eens uitleggen.
Zoenen.
Kahlan:
June 4, 2016
Geniet van het ruige mooie landschap.
Deze namiddag ga ik naar sprookjesbos in oudenaarde luisteren naar sprookjes.
Bernard & Hilde:
June 4, 2016
Hey allemaal! Bedankt voor de leuke reacties! het doet altijd plezier om eens iets te horen vanuit ons vlaanderlandje. Oké, we hebben blijkbaar (voorlopig toch) het mooie weer mee naar hier, maar wees gerust, we brengen er ook een beetje mee terug... als 't lukt!

@Kahlan & Arya: wij hebben al een sprookjesbos in Blarney bezocht: met een heksenkeuken, een druïdengrot, een heksensteen... allemaal héél héél oud, maar wel leuk om ook hier een sprookjesbos te vinden! :-)
Lieve groetjes van grootmoe en grootva. Dikke knuffel voor jullie allemaal!
Annie en Marc:
June 5, 2016
Geniet er maar van, en wacht maar het zonnetje zal hier ook (hopelijk) wel komen!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login