Ring of Beara - mooi en toch onbekend!

June 4, 2016

Vandaag zijn we vanuit Glengarriff vertrokken en hebben we, nadat we onze camping voor vanavond opgezocht en goedgekeurd hadden, het ganse schiereiland Beara afgereisd: de zogenaamde RING OF BEARA.

Volgens onze campingbaas heeft County Cork niet voldoende centen om te investeren in toerisme, zoals County Kerry... waardoor de Ring of Kerry en het schiereiland Dingle laat ons zeggen wereldberoemd zijn en de Ring of Beara helemaal ten onrechte op de achtergrond verdwijnt, terwijl het zeker even mooi is!

Het ganse schiereiland van Beara hebben we afgerotst (niet alleen rondomrond, maar er ook dwars overheen, via de Healy Pass) en we hebben er ontzettend van genoten! Het gaf ons prachtige vergezichten over het ruige groene landschap met de diepe inhammen en kloven, de vele rotsige weilanden bezaaid met schapen en hun lammetjes en het o zo heldere water van de Atlantische oceaan dat via de vele baaien diep het land binnendringt.

Op het uiterste puntje van het schiereiland hebben we een rustpauze ingelast en intussen de enige kabelbaan die Ierland rijk is over en weer zien gaan naar Dursey Island en terug. Wat er te beleven valt op Dursey Island? Niets! Geen idee wat de mensen daar willen aanvangen, maar goed... ze zijn toch eens met een kabelbaantje over de oceaan gevaren. Waw, wat een kick!

Rond 16u00 waren we terug op onze camping... lekker etentje gekookt... en rustig kunnen eten (geen midges!).

Ter verduidelijking: midges zijn hele minuscule vliegjes (nog veel kleiner dan een fruitvliegje!) die prikken zoals muggen bij ons doen. Het voordeel is dat ze niet zoemen en je dus niet ambeteren met hun geluid... het nadeel is dat ze bij valavond afkomen in ganse zwermen en elk bloot lichaamsdeel weten te vinden! Op den duur zit je dus constant met je armen rond te zwaaien, terwijl dit eigenlijk nagenoeg geen enkel nut heeft en je je alleen maar doodergert.  Je voelt ze niet bijten, maar achteraf jeukt het wel en ook 's anderendaags heb je er nog last van. Ofwel ga je ergens in de rook gaan zitten (dat vinden ze niet leuk), maar aangezien we geen open vuur kunnen maken, noch onszelf willen laten uitroken op een of andere manier (met een barbecue bijvoorbeeld), zit er niks anders op dan een schuiloord te gaan opzoeken: bvb.  de keukenfaciliteit van de camping, waar we nu rustig aan 't lezen zijn en deze blog aan 't bijwerken. En zo vrijwaren we onszelf van die venijnige beetjes van dit ongedierte!

Je HEBT dan eens mooi weer in Ierland... dan zit je DAARmee! (Enfin, naar 't schijnt zitten de Schotten er ook mee... jullie zijn gewaarschuwd!)

 


Pictures

Ring of Beara
Ring of Beara
 
 

3 Comments

Heidi:
June 5, 2016
Hilde en Bernard,
Jaloers, heimwee, ... Maar leuk om jullie op deze reis te volgen op de blog. Ivm de midges : wij hadden er ook last van tijdens wandelingen overdag, hopelijk jullie minder. Nog veel plezier en ik blijf vol ongeduld wachten tot jullie volgende verslag.
Louis en Anneke:
June 5, 2016
Geen hulp te verwachten tegen de midges met muggenmelk of zo? Enfin geniet verder maar van de ’schone dinges’ ginder en laat die mugjes maar daar. Schol! Met een flinke Guiness! Hou het links hé!
Dorine:
June 6, 2016
Zus en schoonbroer, juist vernomen van vriendin die eens gebeten is in de Provence van beestje, je insmeren met gewone rhum. Beestjes blijven weg en kan je buiten blijven lezen.
Groetjes
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login