Van Skibbereen, via Mizen Head naar Glengarriff

June 3, 2016

Uit Skibbereen vertrokken deze morgen met het doel zeker een bezoek te brengen aan Mizen Head, het uiterste zuid-westelijke puntje van Ierland.

Om Mizen Head te bereiken rij je al via een prachtige kustweg en als je dan de eindbestemming bereikt loont het zeker de moeite. De wegen zijn smal, zodat elkaar schranken soms een kwestie is van enkele centimeters overschot! En daarbij moet je constant rekening houden dat je hier LINKS rijdt en niet rechts. Enfin, 't wint el allemaal, maar 'k ben toch al eens vertrokken vanaf de camping, langs de recherkant van de weg... tot het me plots te binnen viel "Shit! Ik moet links rijden"... zolang er geen tegenliggers afkomen is dit leuk, maar 't is toch opletten geblazen!

Bij Mizen Head konden we een lange mooie wandeling maken, bergop, bergaf, trapop trapaf... lastig, maar je krijgt er zoveel moois voor terug. Zeker met deze warme temperaturen, de helderblauwe lucht en het zonnetje op ons hoofd!

In Glengarriff is de campingbaas ook uitbater van de plaatselijke bar, waar we, gelukkig, 's avonds binnen kunnen genieten van een Guinness en een wijntje, zonder dat de midges rond ons hoofd tollen!


Pictures

Ontbijt op de camping!
 
 

1 Comment

Carole:
June 6, 2016
Skibbereen, Mizen Head, Glengarriff....zo'n schone woorden en als die dan ook nog in je oren klinken met een rauw Iers accent....
Het ontbijt ziet er ook niet mis uit, hoewel Bernard toch wat sip lijkt te kijken, of zit zijn mond te vol om te glimlachen...?
Jeundunder op Ierse bodem! Maar zo te lezen kan het al niet meer stuk...
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login