The Ring of Kerry - toch wat ontgoochelend...

June 6, 2016 - Killarney, Ireland

Na onze rustdag gisteren zijn we vandaag vanuit Adrigole (Hungry Hill Camping) vertrokken om het schiereiland van Kerry te bezoeken. De RING OF KERRY (= de weg die rondomrond het schiereiland loopt) heeft ons misschien toch ietwat ontgoocheld, zeker nadat we de fantastisch mooie Ring of Beara hadden afgereisd.

Het landschap blijft wel erg mooi, maar na een tijdje heb je het zo wat gezien... Om niet te veel geconfronteerd te worden met de toeristenbussen, kozen we aanvankelijk voor het binnenland. Via Molls' Gap namen we de binnenwegen over het gebergte heen. De wegen blijven er goed onderhouden, vrij makkelijk berijdbaar (oké, je moet wel regelmatig uitwijken voor tegenliggers en soms is het een kwestie van een 20tal centimeters, maar iedereen blijft hoffelijk en we helpen elkaar om te passeren) en gaan logischerwijze heel de tijd krinkeldewinkel bergop en bergaf. Overal kom je schapen tegen, zowel naast de weg als erop! We zouden zeggen 't zijn berggeiten maar 't blijven schapen; gewoon de wijze waarop ze soms tegen de bergflanken opklimmen en staan te grazen... ik zou hoogtevrees hebben en altijd bang zijn om naar beneden te donderen... maar misschien komt dat doordat zij op 4 poten staan en wij maar op 2... :-)

Eens via de binnenwegen terug op de grote weg, besloten we dan toch de Ring of Kerry verder af te reizen in plaats van opnieuw via een bergpas diagonaal het schiereiland te doorkruisen... ook gewoon kwestie van eens wat anders te zien dan groen, bergen en schapen.

Killorgin is een toeristisch stadje, goed om eens van de plaatselijke ambiance te genieten, maar dat is 't. We kochten er wel een lekker notenbroodje en een heerlijke verse muffin... hmmm!

Een halte in Cahersiveen bood ons de kans tot een leuke wandeling. De robuuste kerk bezocht en verder in de straat een kapelletje (dachten we), met gekleurde glasramen, mooi onderhouden... maar, raar maar waar, het werd slechts tot in de jaren 1930 als kapel gebruikt en sindsdien niet meer. Gisteren was er de opening en vandaag dus de eerste 'werkdag' van... een restaurant! je kan het afhuren voor huwelijksfeestjes en muzikale avonden, maar voorlopig starten ze er met een pizza & gourmet restaurant. Vaneigens héél origineel als locatie en qua interieur, prachtig gedaan! Spijtig dat het nog een beetje te vroeg was om halt te houden, anders waren we er zeker blijven eten.

We hebben verder de Ring of Kerry gevolgd via de westkust tot en over de zuidkust. De mooiste panoramische zichten, zoals Ladies View, zijn deze waar je de meren of de oceaan kan zien, omdat je dan ook de eilanden ziet en in de verte het schiereiland Dingle, waar we morgen heen gaan.

Het weer is nu constant (licht- tot zwaar-) bewolkt, maar tot nu toe hebben we geen druppel regen gekregen. De temperatuur blijft aangenaam... zo'n 18°C à 21°C. Je hoort ons dus niet klagen!

Nu zijn we geland op de Fossa Caravan en Camping Park enkele kilometers over de derde grootste stad van Ierland, Killarney. Die stad gaan we niet bezoeken, we kijken eerder uit naar Derry/Londonderry, Belfast en Dublin, als citytrips!


Pictures

't Oese - compleet!
Molls' Gap
"The Druids view"
Picknick onderweg
 
 

2 Comments

Sonny Lapeire:
June 7, 2016
Hey Lieve en Bernard,
wat een mooie reis die jullie maken ! Mochten jullie halt houden in Clifden, dan moet je zeker eens de groeten doen aan Jim en Regina van B&B Kingston House. Over 2 jaar logeerden wij er. Jim zal jullie ongetwijfeld heel wat info over de streek kunnen bezorgen. De Connemara is heel mooi ! En als je wat live muziek wilt, kun je terecht bij Vaughan's pub ! De baas is zelf een redelijk gekende zanger. Voila, geniet verder van dit prachtige land en van van elkaar. Groeten, Sonny
Tijl en Renate:
June 7, 2016
Hoi hoi :)

Wat ziet die reis er goed uit! Heel veel plezier samen.
En Connemara is inderdaad, zoals de andere comment hier al zegt, zeeeeeer de moeite waard!

Groetjes, Tijl en Renate
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login