Van Dingle via Limerick naar de Cliffs of Moher.

June 8, 2016 - Limerick, Ireland

Omdat het weer erg goed meevalt en het zo toch vlotjes rijden is, besluiten we vanuit Dingle meteen door te steken naar Limerick. Het is een niet zo gezellige baan, maar als we ergens willen geraken moeten we nu eenmaal toch wat afstand willen afleggen.

Gisterenavond gelogeerd in Adare, een 10tal kilometer van Limerick. Rustige camping met een eigen Campers Kitchen, altijd een gemak! Zo hoef je niet altijd al je spullen uit te halen om te kunnen koken.

Deze morgen zijn we dan doorgereden naar Limerick, waar we bij zomers weer (25°C à 27°C asjeblief!) een uitgebreid binnen- en buitenbezoek brachten aan King John's Castle. Amai! Een stevige burcht met enkele mooie ronde torens, waarbij de ondergrond van de burcht gedeeltelijk werd blootgelegd en je zo een mooi zicht krijgt op de immense funderingen van dit bouwwerk; erg indrukwekkend! Voor de ingenieurs en architecten van toen (de jaren 1200) nemen we zeker ons petje af!

Vanuit Limerick brengt 't Oese ons naar de Cliffs of Moher... of liever naar het kleine dorpje Doolin, in de nabije omgeving van deze kliffen, het mooiste natuurelement van Ierland genoemd. Een bezoek eraan staat morgen op ons programma!

Lekker gegeten op de camping! Uit onze persoonlijke keuken verscheen vanavond op ons bord: Ierse gerookte zalm, groene asperges, een jong slaatje, gekookte aardappeltjes en eitjes, begeleid van een Jupiler en een glaasje rode wijn. Voor de doorsnee kampeerder om jaloers op te zijn!

 


3 Comments

Louis en Anneke:
June 8, 2016
Ge moet zo niet stoefen over dat weer, ge zit of loopt daar met een kap op of ge zit te schuilen onder een zeil... of staan niet alle foto’s op de blog misschien? Enfin, als ge maar leute hebt! En wat voor schonen broek heb je daar weer aan tussen die stenen in die Stonehenge-imitatie ... Ge kunt erin logeren!
Filip Vermeulen:
June 9, 2016
Dag Berry en Hilde,
We zijn alvast blij dat jullie tot nu toe mooi weer hebben , hopelijk blijft het zo !
Hier is alles onder controle, alles is nog steeds pico bello (denk dat slunze wat verdikt is...)
Tof dat we jullie avontuur zo kunnen volgen :)
Nog veel plezier en goed opletten !!!

Filip & Nathalie.
Guido en Erina:
June 10, 2016
Opletten geblazen, hé Hilde, met die jonge slaatjes... Nen ouden bok lust dat soms wel eens... Als je begrijpt wat den oerouden bok bedoelt!
Blijf genieten!
Guido-Jules
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login