Cliffs of Moher en pubplezier!

June 9, 2016 - Clifden, Ireland

Donderdag zijn we in de loop van de voormiddag vertrokken vanuit onze camping in Doolin naar hét natuurfenomeen bij uitstek... de Cliffs of Moher!

Als je dacht die kliffen zomaar even op te wandelen heb je 't toch een beetje mis. Vanaf de betaalparking wacht je nog een flinke wandeling om de kliffen te gaan bekijken... maar spectaculair zijn ze wel. Steil recht naar beneden de zee in! Het is een heel mooie site en we hadden het geluk toch weliswaar niet zonnig maar toch droog weer te hebben om ze te bezoeken.

Onderweg, verder noordwaarts, heb je The Burren, een bizar kalksteen landschap... precies een immense vloer van vlakke kalksteen, met enorme lange rechte voegen. De natuur doet ons nog steeds verbaasd staan! En ook dit kalksteen plateau komt uit aan het water met hele diepe kliffen! Prachtig!

Na The Burren rijden we terug naar Doolin waar we overnachten, na een uitgebreid pubbezoek bij McDermott's met live muziek en de bijhorende witte wijn, Guinness, Irish Coffee en whiskey... :D. Te voet terug naar de camping... wel even zoeken want 't was pikkedonker... en een goeie nacht gehad.

Morgen reizen we richting Les Lacs de Connemara! Heel mooi natuurschoon, maar weer helemaal iets anders dan hetgeen Ierland ons tot nu toe presenteerde!


Pictures

The Burren
The Burren National Park
The Burren National Park
 
 

2 Comments

Carole:
June 11, 2016
Dat 'even zoeken naar de camping' kan ook andere oorzaken gekend hebben dan alleen maar het 'pikkedonker'...Het rijtje 'Guinness, irish coffee, witte wijn, whisky...' was misschien ook wel mededader?
Servietten niet vergeten hé voor 'Les Lacs de...'!
Bernard & Hilde:
June 11, 2016
@ Carole: Ola ola...! wil jij soms ons een beetje beschuldigen van een bikke zat de weg naar huis niet meer te vinden... Foei, foei!
't Was donker en 't regende... ja? ;-)
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login