Vanuit Doolin naar de Connemara...

June 10, 2016 - Clifden, Ireland

Vanuit Doolin via Galway bereikten we eindelijk ook de Connemara. Véél groen, maar toch weer een totaal ander 'vuuwke' dan wat we tot nu toe zagen.

Het dorre landschap laat begrijpen waarom de vroegere inwoners van hier naar betere oorden zijn vertrokken. Behalve wat schapen en de vegetatie die daarvoor (blijkbaar) noodzakelijk is, merk je weinig of geen bewoning. Wel veel weiden, stenen, dor groen en... heel wat grote en kleine meren!( Je merkt nu wel waar Michel Sardou zijn inspiratie haalde voor Les Lacs de Connemara. Een verwantschap met zwaaiende witte servietten hebben we echter niet ontdekt! :-) )

Wat ons opvalt is dat er OVERAL schapen grazen... weliswaar gekleurd met een vlek groen, of paars, of roze of blauw.. maar voor ons blijft nog steeds de vraag: hoe vinden de eigenaars in godsnaam hun eigen schapen terug?

Er wordt hier ook overal turf gestoken. Niet met de bedoeling (zoals bij ons) om de grond te verbeteren, maar om als brandstof te gebruiken.

Wat ons opvalt bij het rijden doorheen dit landschap via de smalle wegen, is dat alles zo proper en goed onderhouden is en blijft...! De grasboorden zijn mooi getrimd, de bomen zijn gesnoeid zoals het hoort... Bomen gesnoeid? Ja, want de wegen zijn hier zodanig smal dat de boomkruinen langs weerskanten van de weg elkaar raken over het midden... begrijp je 't een beetje? Dat wil zeggen dat de bomen gesnoeid moeten worden van onderaan, recht naar boven en dan een beetje overbuigend, zodat een vrachtwagen er vlotjes onderdoor kan rijden! Maar dan heb ik het hier niet over een strookje, maar over wegen... KILOMETERS lang! De groendienst heeft hier behoorlijk zijn bezigheid!


Pictures

Turf in de Connemara
Turf in de Connemara
Connemara
 
 

1 Comment

Bene:
June 13, 2016
Hey, zo te zien veel diversiteit! by the way Les Lacs du Connemara was van Michel Sardou hoor!! wou ik toch eventjes meegeven :) geniet maar verder van de vuuikes.

Bene
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login