Connemara tot Co. Sligo

June 11, 2016 - Zonnebeke, Belgium

Het einde van de Connemara is in zicht en we verlaten dan ook deze prachtige streek door vanuit Doolin, via Westport en Castlebar richting Sligo te reizen.

Kort na het verlaten van onze camping en op weg noordwaarts passeren we Kylemore Abbey. Een pracht van een abdij in een nog prachtigere omgeving in de gemeente Letterfrack! Gelegen aan een schilderachtig meer!

Het neogotische gebouw werd tussen 1863 en 1868 gebouwd als landhuis (Kylemore Castle) door een rijke Engelse politicus, Mitchell Henry. Opvallend zijn de miniatuurreplica van de kathedraal van Norwich en de kasteeltuin. Die Henry had het geluk een fortuin geerfd te hebben, zodat hij dit kon (laten) bouwen. Maar, hoe dan ook, het blijft een prachtig bouwwerk!

In 1920 werd het aangekocht door uit Ieper gevluchte Benedictijner nonnetjes (de Zwarte Zusters, met hun 'zwart' geld?) en sinds toen, tot een paar jaar terug, was het een klooster annex kostschool voor meisjes.

We rijden door via Sligo tot én van de uiterste puntjes... Rosse's Point! En daar, aan de rand van de Atlantische Oceaan, kamperen we voor 2 nachten... even een rustpauze inlassen kan zeker geen kwaad!

Vanavond was het 21°C... we genoten van het zonnetje, het aperitiefje en een lekkere maaltijd... Intussen heeft het al een goeie vlaag geregend... en nu is 't weer droog! We zien wel morgen wat de weergoden ons serveren! ;-)


Pictures

Connemara
Rinvyle
Kylemore Abbey
 
 

5 Comments

Louis en Anneke:
June 12, 2016
Wij waren verleden jaar in Wales en daar hebben ze ook van die kliffenkusten. Indrukwekkend, hé? Voor ons van het mooiste dat we daar zagen! Geniet maar verder, wij genieten mee!
Ann en Louis:
June 12, 2016
Heb je een nieuwe klakke misschien? Of is het ook een Ierse? Komt wel schoon over op de foto's!
Bernard & Hilde:
June 12, 2016
Inderdaad, ik heb een nieuwe IERSE pet. En "preus" dat ik ben. Niet op het feit dat ik hier mijn vorige kwijtspeelde, maar allez...
Alena:
June 12, 2016
Dat gebouw in Ieper heb ik genoeg gekend als kliniek en zonder " Zwarte Zusters " erin natuurlijk. Ik wist zelfs niet dat het Benedictijner nonnen waren. Het heeft vier jaar leeg gestaan tot 2012 omdat de medische functies naar het groot en nieuw ziekenhuis overgebracht zijn . Sinds kort functioneert het nu als centrum voor mensen met psychologische problemen. Het heet nu "Accolade".
Boeiend om jullie avonturen te volgen.
Lieve Knuts:
June 14, 2016
Hallo Hilde en Bernard
Wat een zalige reis en mooie natuur... prachtig dat wij kunnen meegenieten vanuit het regenachtige België waar de "Rode Duivels" gisteren de moraal nog meer naar beneden haalden...
Laat het niet aan jullie hart komen en geniet met volle teugen... PS Bernard lijkt mij al ene echte Ier (hij past prachtig in het landschap) :D
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login