Co. Sligo - Carrowmore

June 12, 2016 - Sligo, Ireland

Vannacht heeft het behoorlijk geregend, maar tegen dat we ontbeten hadden was het weer droog. Toen we wilden starten gaf de motor van 't Oese echter geen kik! Blijkbaar was ik niet erg voorzichtig geweest met het laten aanliggen van ons frigootje. Drie keer vruchteloos proberen (jullie weten welk onnozel geluid dat geeft... :-( ) was voldoende voor een vriendelijke Ier om met z'n landrover (+ lange caravan) rechtsomkeer te maken op het campingterrein en zijn motor aan de onze te schakelen en zo 't Oese weer te laten starten! Oef... gered!

Doorgereden naar Drumcliff waar we een kort bezoekje brachten aan het plaatselijke kerkhof om het graf van William Butler Yeats in ogenschouw te nemen. Niet veel zaaks, maar een mens moet toch eens het graf gezien hebben van een Nobelprijswinnaar Literatuur, nietwaar?

Op de weg naar Carrowmore even haltgehouden om een paar foto's te nemen van de tafelberg Benbulben waar Yeats een beroemd gedicht over schreef. De vele wolken belemmeren een beetje het zicht, maar vanuit de camping in Rosses Point zien we 'm ook...

Daarna trokken we verder naar Carrowmore voor een uitgebreide wandeling doorheen het Megalithic Cemetary. Hier zijn zo'n 60tal graven ontdekt van 6000 jaar oud, verspreid over een oppervlakte van een paar hectare. Steencirkels met een graftombe in het midden... je blijft je vragen stellen over hoe men zulke zware stenen kon op elkaar plaatsen...! In het midden van deze begraafplaats is de Meave Cairn volledig gerestaureerd, een "heuvel" van tienduizenden stenen op elkaar geplaatst (om en bij de 10 meter breed en 30 meter lang, schat ik) met een toegang tot het midden waar een dolmen is in ondergebracht. Merkwaardige begraafplaats!

Terugkerend een bezoek gebracht aan Sligo. De stad lijkt ons doods en troosteloos... omdat het zondag is? Bij Pennies vinden we allerlei kledij tegen spotprijzen; tot we tot de vaststelling komen dat ze gemaakt werden in India en Bangladesh. .. de kinderarbeid die hiermee gepaard gaat laat ons niet onverschillig en we laten alles in de rekken hangen en spoeden ons  naar buiten!

We vinden er wel een lekker ijsje, maar Hide geeft de voorkeur aan eens smakelijk te gaan uit eten. Dit vinden we vlak bij onze camping. Harry's bar serveert ons lekkere mosseltjes in een roomsaus en een veggie salade met o.a. avocado. Aangezien de camping geen denderende voorzieningen heeft, zijn we blij vanavond niet te moeten koken.

Morgen reizen we verder naar het Noorden via Londonderry... een rit van om en bij de 200 km.


Pictures

Benbulben tafelberg
Carrowmore - megalithic Cemetery
 
 

2 Comments

Ann en Louis:
June 12, 2016
Tiens ja, 'k had dat al eens willen vragen: hoe zit het daar met de kost? Vinden jullie daar makkelijk ook iets voor veggies? Of is er daar hoofdzakelijk Irish Beef?
Bernard & Hilde:
June 14, 2016
@Ann & Louis: Irish Beef vind je uiteraard overal, maar voor de veggies hebben ze ook regelmatig een alternatief, en dat is (hebben we toch al enkele keren ondervonden) een soort Indische Curry, al of niet pikant...
Een slaatje met geitenkaas met diverse groentjes staat ook op het menu, en de porties zijn van dien aard dat je ruimvoldoende te eten krijgt :-)
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login