Belfast Child - Simple Minds achterna

June 15, 2016 - Belfast, Ireland

Vanuit het hoge Noorden zakten we af naar Belfast... iets wat aanvankelijk niet op mijn programma stond, maar waarvan Hilde dacht... Tja, als je naar (Noord-)Ierland komt dan kan je toch niet zomaar voorbij Belfast rijden. Zo gezegd, zo gedaan!

Het is duidelijk de hoofdstad van Noord-Ierland, want het is er behoorlijk druk, ondanks het feit dat het nu eenmaal een doodgewone weekdag is. We hebben een beetje moeite om het centrum te vinden. Het is zo'n beetje als Brussel voor de eerste keer in je leven binnen rijden en op zoek moeten naar Manneken Pis...

Maar uiteindelijk geraken we toch geparkeerd in een overdekte parking langs High Street, wat zowat het centrum is van Belfast, op een 10tal minuutjes stappen van City Hall. Het stadhuis is een indrukwekkend gebouw waarvan de binnenkant (muren, balustrades, trappen,...) opgetrokken zijn uit marmer. Mooi! Hilde maakt me attent op een kleine expositie rond Belfast tijdens de oorlogen, en ik fotografeer er o.a. een 'pancarte' van de Victoria Cross... omdat het me doet denken aan Jungle Book, waarin Colonel Hathi, de olifantenkolonel op een bepaald ogenblik vertelt van "It was then I received the Victoria Cross... for bravoury..." Grappig.

We gaan op zoek naar Victoria Square; daar is een winkelcentrum gevestigd dat ons via een lift naar helemaal boven brengt, vlak onder een glazen koepel, waar we een prachtig zicht krijgen op de stad. We merken er o.a. de Albert Clock Tower op... de scheve toren van Belfast a.h.w. De toren zelf is geïnspireerd op de Big Ben in London, maar blijkbaar waren de funderingen niet zo stevig, zodat de toren er wat scheefgezakt bijstaat... iets wat de Ieren wel grappig vinden!

Het Oh Yeah Music Centre ontgoochelt me wat. Ik had er een verzameling Ierse instrumenten verwacht, maar blijkbaar is het een zaaltje waar optredens gegeven worden en waar de wanden versierd zijn met foto's en allerlei zaken van oude en recente Ierse muzikanten. Ik merk er Mike Oldfield op, Gary Moore, Them, en nog anderen, waarvan ik eigenlijk niet wist dat ze Ierse roots hadden.

Nog wat 'commissies' gedaan in de Lidl (hier is de wijn nog een beetje betaalbaar :-)) en daarna zijn we doorgereden tot aan de Noordkust van Dublin, waar we onze camping opzochten. Het is gans de dag prachtig weer geweest, zonnig en zo'n 20-21┬░C. Ook op de camping genieten we in het zonnetje buiten van ons avondeten in open lucht!

Morgen brengen we een eerste bezoek aan Dublin...


1 Comment

Carole:
June 16, 2016
Lang leve de Lidl!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login