Dublin

June 17, 2016 - Dublin, Ireland

Een bezoek aan Dublin leek ons sowieso de moeite, dus déden we dat ook! Ook gisteren was het er vrij druk, en het was dus even zoeken naar een parkeerplaats, gezien de meeste parkings volzet waren.

Trinity College kon ons zeker bekoren. De oude bibilotheek was FE-NO-ME-NAAL...! Het was wel een tijdje rijtje schuiven vooraleer we er binnen geraakten (met al die Japanners...) maar het lukte toch op een aardige termijn. Oude boeken, torens hoog, worden er bewaard en zelfs nog regelmatig geraadpleegd.

De bibliotheek van Trinity College blijkt rechten te hebben op alle eerste uitgaven van boeken die in Engeland en Ierland worden uitgegeven. Je kan je indenken over welk een fantastische collectie ze hier beschikken! Ook het ganse terrein waarop het College zich situeert, is indrukwekkend en, zoals overal in Ierland eigenlijk, héél mooi en proper onderhouden!

Ik kocht in Dublin ook een (Engelstalige) versie van Mc Carthy's Bar. Schijnt een heel leuk boek te zijn over iemand die Ierland bereist. Ben benieuwd...

Temple Bar is niet alleen een gelijknamige bar, maar ook de wijk is ernaar genoemd. We spendeerden er een heel tijdje om er o.a. te genieten van een kaasplank op het terras van een van de pubs. En we keerden er ook 's avonds terug om er van een lekker avondmaal te genieten; na een bezoekje aan de belangrijkste winkelstraat (Grandon Street, als ik me niet vergis), een korte blik op het Dublin Castle en op het Gaiety Theatre.

Ons avondmaal in de pub wordt begeleid van amusante live-muziek. Traditionele Ierse folk... onzen dada! We hebben ons gejeund...! En doordat we 2 nachten geboekt hadden op onze camping, stak het ook niet op een uurtje... :-).

Vandaag brachten we nog een kort bezoekje aan het National Museum, en een uitgebreid bezoek aan het Museum of Archeology, waar ze toch wel een indrukwekkende verzameling hebben van allerlei spullen uit de oudheid (Egypte, de Vikings,...) tot vrij recent. Heel mooi gepresenteerd allemaal, in een indrukwekkend decor van oude architectuur... met mooie koepelstructuur.

Op weg naar onze laatste kampeerplaats een beetje voorbij Arklow, passeren we, opzettelijk uiteraard, nog de kloosterstad Glendalough, met o.a. een potlood van 1000 jaar oud. :-). Het is de toren van een oude monnikenabdij die er inderdaad als een gigantisch potlood uitziet en een van de mooist bewaarde delen is van deze oude kloosterstad. We worden ook geïmponeerd door de grafzerken die we tegenkomen rond de kerk. Ook vrij recent (jaren 1990) zijn hier nog mensen begraven. Het valt ons op dat er heel wat mensen begraven liggen die eigenlijk niet zo'n hoge leeftijd haalden (2,5 jaar, 12 jaar, 25 jaar, 30 jaar, 42 jaar,... strange...), naast de oude peeties en meeties vaneigens.

Na een leuke wandeling in Glendalough doen we nog onze laatste boodschappen in Wicklow, en zetten dan koers naar onze camping, waar we eveneens voor 2 nachten boekten. Morgen wordt rustdag en zondag vertrekken we vanuit Rosslare (hier zo'n half uurtje rijden vandaan) met de boot richting Normandië... 't Einde van onze tocht is dus in zicht!


2 Comments

veronique:
June 18, 2016
jullie al de ganse tijd gevolgd was blijkbaar toch de moeite om naar Ierland te gaan mooie foto's
Guido en Erina:
June 20, 2016
Intussen zullen jullie wellicht al thuis zijn... Wij zijn een weekje naar Normandië geweest, naar Étretat, waar een hele hoop schilders zoals Monet, Boudin, Pissarro, etc. de beroemde gigantische klifbruggen hebben geschilderd. - Ik lees dat er bij jullie eindelijk wat Ierse lectuur is bijgekomen... Moest ik naar ginder gaan, dan heb ik een speciale koffer nodig. - Tot weldra, broertje en schone zus. En een zoen van de juffrouw... Erina en Guido
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login