Woensdag 31 mei 2017 – Bragança tot Burgos

May 31, 2017 - Burgos, Spain

Aangezien we wisten dat het oude centrum van Bragança echt wel iets te bieden had, konden we dit niet achterwege laten. ’t Oese geparkeerd ‘beneden’ en een mooie wandeling ‘naar boven’ tot aan het Castelo. Schitterend! Heel mooie oude burcht, maar in prima staat (één van de best bewaarde van Portugal), maar ook mooi gerestaureerd/onderhouden, wat een bezoek héél aangenaam maakte. De vraag “seniors?” hebben we bevestigend beantwoord, zodat we maar 1 euro moesten betalen in plaats van 2 – een beetje “eerbied voor de grijze haren” kan geen kwaad… :-). Een mooi oorlogsmuseum bracht ons via verschillende verdiepingen tot boven in de donjon die 30 meter boven de rest uittorent! Uiteraard bij dit schitterende weer een prachtig panorama!

Mijn keppe neemt het stuur over en gaat de lange rit aan tot Burgos. Toch zo’n dikke vijf uur rijden langs de snelweg, bij om en bij de 29,5°C. Om uiteindelijk te belanden in de enige camping die Burgos blijkbaar rijk is: de Fuentes Blancas. ’t Krioelt er van de mobilhomes en campingcars, dus we steken niet af J. Rechtover ons zijn ook Belgen geland… van Stasegem. Het idee om eindelijk toch eens het zwembad in te duiken moeten we laten varen wegens zwembad gesloten :-(! Tjutedju!

Een lekkere koude schotel met paprika’s, emmentaler, suikerboontjes, uitjes en pasta kunnen we makkelijk meester en we sluiten de avond af met de blog, een boek lezen en uiteindelijk… ons bedje!


Pictures

Het Castelo van Bragança
 
 
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login