Donderdag 1 juni 2017 – Burgos

June 1, 2017 - Burgos, Spain

Met de bus gaat het, vanaf de camping, richting Burgos, waar we rond 10u aankomen. We starten de dag met een fikse wandeling langs de groene beemden van de Rio Arlanzón die zo’n beetje langs de rand van het oude stadscentrum loopt. Het is schitterend weer en de wandeling doet ons deugd! Op die manier hebben we al een mooi deeltje van Burgos gezien en vanaf de buitenrand van de stad al menige glimp opgevangen van de machtige kathedraal.

We komen bij het naderen van het centrum opnieuw heel wat pelgrims tegen, die de met de Sint-Jacobsschelp aangeduide weg naar Santiago volgen. Tegen de middag zijn we aan de Santa Mariakathedraal beland, die we toch wel héél erg imposant vinden! Ik hou persoonlijk misschien iets meer van de soberheid van de Romaanse kerkjes, maar moet toch toegeven dat dít toch wel een prachtig bouwwerk is. De binnenkant is, zoals mijn keppe zegt, té groots, heeft té veel goud om het allemaal te kunnen beschrijven. Je moet het zelf gezien hebben.

Zoals Luk, mijnen “ambetante” kozen, argumenteert: dank zij al die gelovige mensen van toén kunnen we nù nog genieten van mooie beeldhouwwerken, schilderijen, glasramen, enz… en ik moet toegeven… hij heeft wel gelijk, zeker!

Wat mij van de verhalen rond de kathedraal van Burgos bijblijft zijn die van El Cid en zijn zgn. schatkist en de gekruisigde Christus met zijn écht haar en gelooide buffelhuid, die het uitzicht van échte huid moet benaderen… een beetje bizar allemaal…

Na het bezoek aan de kathedraal: tijd voor een aperitiefje in een belendend straatje. Daarna gaan we op zoek naar een vegetarisch restaurant dat in de Trotter van 2007 als prima bestempeld staat. We doorkruisen de halve stad om aan het juiste adres te constateren dat het boeltje opgedoekt is! We slaan de Trotter terug open en ontdekken een restaurantje Gaona Jardin op een paar stappen van waar we ons aperitiefje namen! :-)

Mijn recensie op hun Facebook-pagina zegt genoeg, zeker?: “Heel fijn restaurant op een paar stappen van de kathedraal, en helemaal niet prijzig! Zeker niet voor wat je geserveerd krijgt! Mijn vrouw werd ook als vegetariër verwend, hoewel dit niet uitdrukkelijk op de kaart stond. De kok was creatief genoeg om er iets heel lekkers van te maken. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, begeleid van brood en een fles lekkere huiswijn + een koffie van het huis, voor de prijs van € 14,50 per persoon... Je zou voor minder een ommetje maken naar Burgos! Onze oprechte dank en complimenten aan de keuken van Gaona Jardín !!!”

En zo hebben we met een heel lekker etentje onze 17 jaar samen gevierd J! En geklonken op nóg minstens 17 jaar!

De bus van 16u15 bracht ons terug naar de camping. Een siësta bleek niet haalbaar vanwege véél te warm in ’t Oese! Dus buiten in de schaduw wat gelezen, glaasje(s) gedronken en genoten van een verkwikkende frisse douche… enz…


Pictures

Santa Maria kathedraal in Burgos
De fameuze koffer van El Cid - Burgos
Veggie in Burgos
 
 
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login