Ma. 5 juni 2017 – van Carcassonne naar de Cévennes

June 5, 2017 - Lasalle, France

’s Morgens redelijk op tijd ontbijt en dan… op naar Carcassonne! De middeleeuwse cité is nog steeds imposant! We voelen ons meteen terug in de tijd van de ridders en de edelvrouwen. De wegen doorheen de cité zijn bezaaid met souvenirwinkeltjes, bars en restaurants; en het is hier goed bevolkt! Terwijl Pinkstermaandag elders in Frankrijk een “jour férié” is die blijkbaar op en top gevierd wordt (alle dorpjes en steden waar we doorheen rijden lijken wel ‘piepedood’) is er hier in Carcassonne geen sprake van één of andere feestdag. De ‘commerce’ draait er op volle toeren!

We hebben de weergoden aan onze kant (nochtans géén kaars gebrand in Lourdes :-)) en we genieten van onze wandeling doorheen de vele plezante smalle straatjes van de cité. De souvenirs zijn er duur en de menukaarten van de vele restaurantjes idem dito.

Na een paar uur rondslenteren en kiekjes te hebben genomen, besluiten we op onze voetsporen terug te keren en de trip richting Valence aan te vatten. Onderweg vinden we op een parking van een leuk stadje een plaatsje om ons verse stokbroodje met camembert, fruitstap en één glaasje wijn op te smullen… en het smaakt ons!

We weten sowieso wel dat we vandaag niet meer in Valence of omstreken zullen geraken, maar ’t Oese voert ons toch die richting uit, zodat we ons helemaal geen zorgen maken. We besluiten gewoon om rond 17u op zoek te gaan naar een camping. Het weer valt heel goed mee en we genieten van het grillige landschap dat we doorkruisen via kleine weggetjes, mooie lange onbevolkte banen en leuke ingeslapen dorpjes…

Een plakkaatje aan de zijkant van de route wijst ons de weg naar La Salandrique, een mooi gelegen camping aan de oevers van een riviertje, in Lasalle. We worden er hartelijk ontvangen en krijgen een mooi plaatsje toegewezen aan de boorden van de rivier. Een folder van de camping maakt ons duidelijk dat we intussen in de Cévennes beland zijn. En aangezien de “météo” laat weten dat het weer voor de rest van de week prima blijft, beslissen we meteen om 2 nachten te blijven en morgen een bezoekje te brengen aan de markt van Saint-Jean-Le Gard, de plaatselijke olijfmolen en aan de Cévennes-kloof.

Woensdag kunnen we dan stilaan onze terugtocht aanvatten, richting “Le Nord”, via de Route Nationale 7, net zoals de facteur van “Bienvenue chez les Ch’tis”… We hebben nog tijd genoeg om de grens F/B te bereiken, dus… waarom niet gewoon op ’t gemakske? Zolang het zonnetje blijft schijnen…

Nu zitten we in de WiFi-zone van de camping onze blog bij te werken en een boek te lezen, genietend van de rust…


2 Comments

Erik:
June 6, 2017
Mooi om mee te reizen, maar er komt stilaan een einde aan, ge begint te naderen naar slecht weer, maar tegen dat ge thuis is het weer zomer.

Alee veilig thuis tot zo.
Erik en Frieda
June 11, 2017
Genieten , genieten , genieten van alles wat je daar ziet en meemaakt is jullie van harte gegund . Straks zijn jullie terug in B. en...met een beetje geluk kunnen jullie nog genieten van een hete zomer die we hier nu meemaken .
Kusjes . Alena .
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login