De plannen zijn klaar; de uitwerking... who knows?

March 12, 2018 - Zonnebeke, Belgium

Ziezo, beste familie en vrienden,

Stilletjesaan beginnen we in onze startblokken te geraken om naar Laos te vertrekken. Momenteel is 't nog 2 keer slapen ;-)

Op 17 maart vertrekken we richting Bangkok (Thailand), waar we op 18 maart het vliegtuig nemen richting Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na er een paar dagen te zijn 'geacclimatiseerd' nemen we een binnenvlucht naar het noorden, Luang Namtha. Een paar uitstappen ter plaatse, en dan gaat onze reis terug zuidwaarts (met het openbaar vervoer), opnieuw richting de hoofdstad, uiteraard met heel wat tussenstops.

Zuid-Laos staat niét op ons programma... Tja, we moesten nu eenmaal een keuze maken, en als je maar drie weken hebt, dan moet je kijken wat je het meeste boeit. Een bezoek aan de etnische stammen in Noord-Laos stond zeker op ons wenslijstje, zodat de keuze vlug gemaakt werd.

We hebben een foto gepost van onze reisplanning, zoals hij er nù uitziet. Hij is een klein beetje flou, maar wie goeie oogjes heeft, maakt er wel wat van :-) Ter plaatse zien we dan wel wat het wordt.

Onze rugzakinhoud ligt al uitgespreid op het logeerbed en wordt nog regelmatig aangevuld met nog wat extra's. De muggen baren ons wat zorgen, omdat die dé overbrengers bij uitstek zijn van allerlei vervelende ziektes. Onze inentingen hebben we weliswaar gehad, maar je kan je niet tegen àlles vaccineren, dus 't blijft gewoon waakzaam zijn: slapen onder een muskietennet, opletten op wat we eten en drinken en regelmatig inwrijven met DEET, méér kunnen we niet doen.

A propos, als je op onze artikeltjes wil reageren, graag!!! Het is altijd leuk om tijdens onze reis af en toe eens iets te lezen van het thuisfront, zij het nu uit familie- of vriendenkringen, zij het nu uit az groeninge of Ter Melle, maakt ons niet uit... 't doet allemaal plezier!

Ziezo. Veel plezier ermee! En hopelijk hebben we in Laos toch af en toe eens Wi-Fi, zodat we jullie kunnen plezier doen met onze 'capriolen'...


Pictures

Mogelijke reisroute
 
 
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login