Luang Namtha

March 20, 2018 - Zonnebeke, Belgium

We zijn dinsdagmorgen, in Vientiane. Mijn voeten voelen wat pijnlijk aan na al dat trappelen gisteren. Vandaag wordt gelukkig hoofdzakelijk rustdag… met de tuktuk in een kwartiertje naar de luchthaven (domestic terminal) gereden voor de binnenvlucht naar Luang Namtha.

Na onze bagage te hebben opgehaald, onze rugzakken weer klaargemaakt om te dragen (in het vliegtuig zitten ze ingepakt), naar buiten om vast te stellen… dat er geen taxi’s of tuktuks meer aanwezig waren om ons naar de stad te voeren. Op goed geluk af een pick-up bestuurder aangesproken met de vraag of hij ons eventueel naar ons guesthouse kon brengen. Geen probleem! Hoeveel kost het? Free ride, is government car… en ik moet er toch passeren! Heel content vaneigens maar… in al mijn contentement vergeet ik mijn wandel-zitstok die tegen het achterwiel van de auto stond. En wanneer heb ik dat gemerkt? Juist, bij het guesthouse. Ik kon toen moeilijk vragen aan die man om terug te keren uiteraard. Dan maar aan de dame van het guesthouse gezegd wat mijn probleem was en gevraagd of ze misschien voor een tuktuk kon zorgen om me terug te voeren naar de luchthaven, aangezien we er geen hadden opgemerkt in de nabije omgeving. Ik dacht dat ze het niet zo goed begreep, maar met heel wat gebaren erbij maakte ze me duidelijk even te wachten op ons terrasje. En inderdaad… ongelooflijk maar waar, maar na een klein halfuurtje kwam er een ventje aangelopen.. mét mijn wandelstok! Als dat geen service is! Laotiaanse vriendelijkheid op en top!

Bij Green Discovery  hebben we ondertussen onze tweedaagse trektocht voor morgen en overmorgen door het Nam Ha Natuurreservaat (zeg maar de jungle) geboekt, waarbij we enkele etnische dorpjes bezoeken (bewoond door bergvolkeren, zoals de Hmong en de Lantaen) en er ook logeren. Die mensen zullen ook voor onze maaltijden zorgen. Het is een all-in formule, waar we iets extra betaalden om alleen te trekken met een gids, zodat we op ons eigen tempo konden stappen en niet afhankelijk waren van een hoop jonge gasten (of omgekeerd).

Onze scootertocht naar de Nam Dee Waterfall staat nu dus voor vrijdag gepland.

We hebben voor straks al een leuk restaurantje opgezocht en genieten nu van ons terrasje.


3 Comments

Dorine Liefooghe:
March 20, 2018
Geniet ervan ...
Guido Kindt:
March 20, 2018
Let maar op met die scooters... Vergeet niet wat broer Louis ermee voor had! Maar niet getreurd. Als alles verloopt als met die wandelstok, dan kan de reis niet meer stuk! Oeze piepers begeleiden jullie. - Erina en Guido
Annie Liefooghe:
March 21, 2018
Zou je die wandelstok niet vastmaken met een ketting aan je riem...?
Geniet en zorg voor elkander
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login