Luang Prabang - aankomst en zondag

March 25, 2018 - Luang Prabang, Laos

Gisterenmorgen vroeg uit de veren voor een lange busrit van Luang Namtha naar Luang Prabang. Om 8u30 vertrokken om rond 16u30 aan te komen. Een gemeenschappelijke taxi bracht ons naar het centrum en een tuktuk naar ons guesthouse (Mano Guesthouse).
Eens geïnstalleerd rond 17u30 op stap naar de Tourist Information voor een stadsplannetje (maar gesloten). Intussen was de avondmarkt volop aan de gang en die hebben we dan ook afgelopen. Schonere marchandise en properder gepresenteerd dan in Vientiane. Wel de moeite! De Chinese toeristen zijn erg aanwezig . Daarna iets gaan eten op zijn Lao's… beetje pikant…
Terug in ons guesthouse genoten van een deugddoende douche en het bedje binnen! Mijn keppe was al vlug in dromenland… ik nog wat gelezen en dan ook ‘vertrokken'.
Deze morgen ontbijt in ’t guesthouse en op stap. De Tourist Information was deze keer wél open, dus het stadsplan was geen probleem. Wandeling langs de Mekongrivier en afspraak gemaakt om een sunset boottochtje te maken in de  vooravond. Dan uitgebreid bezoek aan Wat Xieng Thong, een hele mooie tempel met verschillende aparte gebouwtjes die ook stuk voor stuk het bekijken waard waren. O.a. eentje met een lijkwagen die precies een gouden boot leek… schitterend. Verder op stap via buurt “le grand chique”, dure villa's, sjieke auto's, peperdure boetieks, kortom Knokke op zijn best… allemaal niet voor onze portemonnee.
Maar wel op weg daarheen leuke restaurantjes ontdekt die echt goedkoop waren. Aangezien mijn keppe’s darmen wat raar begonnen te doen… terug naar ons guesthouse.  Eens alles weer onder controle weer op pad. Het was intussen 17u, tijd voor ons boottochtje op de Mekong. Een boottochtje van een uur met de zonsondergang als hoofdschotel. Niet spectaculair maar toch aangenaam. Dan naar een Indisch restaurantje voor een linzencurry, een chicken tikka, nan bread, cola en ice lemon tea…9 euro all-in, je hoort ons niet klagen. Ze hebben daar een uitgebreide menu voor 5 euro per man… gaan we een dezer dagen eens uitproberen, maar vandaag zeiden mijn  keppe’s darmen: “vandaag niet, schat!”. Oké dan.
Nu zijn we terug “thuis” en genieten van ons terras met een fris biertje.
Morgen héél vroeg uit de veren want we willen de bedeltocht van de monniken zien tussen 5u30 en 6u30.

Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login