Luang Prabang - Vientiane

April 1, 2018 - Vientiane, Laos

Zondag 1 april – de paasvis

Tickets waren geboekt voor de VIP-bus Vientiane. Ahum… minibus 1 tot een buitenwijk van Luang Prabang, daarna minibus 2 tot het busstation… dachten we… maar nee hoor… Helemaal tot Vientiane zaten we met zijn negenen samengepakt in de minibus. Hier en daar iemand eruit, iemand erin… maar tenslotte de ganse rit afgelegd in een uur of acht.
Tussendoor een stop van een halfuurtje lunchbreak en een 10 minuten toiletbreak en zo verder langs een weliswaar mooie route, maar waar je niet zoveel te zien krijgt, aangezien je redelijk avanceert. 
Enfin, uiteindelijk rond 15u30 in Vientiane aangekomen… heet is het hier! Een Israëliër regelde voor ons, 7 gasten, een tuktuk van de eindhalte naar het centrum waar we dicht bij ons hotelletje werden afgezet. Vlotjes, yei! 
Een frisse douche genomen en dan, scheel van de honger, naar het Taj Mahal restaurant, niet echt fancÿ, maar wel heel lekker… chicken tandoori masala voor mij, pakora voor mijn keppe, begeleid van rijst met komijnzaadjes, een lekkere linzencurry, naan brood, papadums met een pittige pesto en de onvermijdelijke big Beerlao… 108000 kip voor alles, zijnde zo'n 13 euro… En het heeft verdorie gesmaakt! Met alle respect voor de Laotiaanse keuken, maar het is toch echt ons ding niet… geef ons maar de Indische keuken!

Om onze maaltijd wat te laten zakken… wandeling langs de Mekongrivier. De zones nabij de avondmarkt zijn werkelijk bezaaid door zij aan zij geparkeerde scooters, waarschijnlijk meer dan 1000. Het is er dan ook verschrikkelijk druk. Is er een of andere festiviteit of weet ik veel, geen idee, maar je kan er over de koppen lopen. We hebben dit dan ook letterlijk gedaan…


Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login