Bernard & Hilde's profile

Bernard & Hilde

About us

Onze reis naar India, meer specifiek Ladakh in september 2009 was voor ons een uitdaging, zowel op vlak van wijze van reizen (met de rugzak), als qua hoogte (gedurende 14 dagen toch op méér dan 3500 meter). Het eindresultaat mocht er zijn! De meer Tibetaanse dan Indische inwoners hebben ons hart gestolen! De zesdaagse trekking met onze hoogste pas op 5125 meter was een emotionele ervaring die nimmer meer uit ons geheugen zal gewist worden. Oké, we zijn niet onmiddellijk zinnens nog eens op zo'n hoogte te reizen, maar het was ons de inspanning en het afzien meer dan waard! Het contact met onze gids, een 20-er, boeddhist in hart en nieren... ne crème van ne vent... hebben we intussen verloren!

 

Is het dan niet ergens logisch dat we op zoek gingen naar... noem het maar een nieuwe uitdaging? Een nieuw continent wilden leren kennen? Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika lijken ons voorlopig misschien nog wat te duur, IJsland wat te koud... maar ze blijven wel op ons verlanglijstje staan. Maar onze keuze viel dan toch op Afrika. Tunesië mocht ons destijds helemaal niet bekoren, maar Ethiopië leek ons wel wat... Mali en Burkina Faso werden ons, qua vriendelijke bevolking, aangeraden door Paul & Agnes... maar uiteindelijk kozen we in 2011 toch voor Zambia. De verhalen van broer Guido zullen daar wel niet vreemd aan zijn, vrees ik.

Onze avonturen lees of las je wel in deze blog...

About our trip

Filiep en Martien, vrienden van ons, en Liesa, Hilde's oudste dochter, hadden geen enkele moeite om ons te overtuigen ooit toch eens Laos te bezoeken. Dit jaar werd het dan ook aan ons lijstje van "bezochte landen" toegevoegd.

Het wordt backpacking, maar niet zoals in Zambia of Scandinavië. Laos is niet echt uitgerust om er te kamperen. Daarbij komt nog dat er blijkbaar een goed netwerk van guesthouses is uitgespreid over het ganse land, en dit voor een minieme prijs (een stuk minder dan kamperen in Europa. Dus waarom dan ook zó niet reizen?

De reis duurt een kleine drie weken, waarbij we sowieso al vier dagn moeten aftrekken voor het heen en weer reizen, via Thailand. Maar goed, dan zijn we nog een goeie 14 dagen ter plaatse, wat ons deed beslissen om ons te beperken tot het Noorden van Laos. En als de wijze van reizen blijft meevallen (want we worden nu eenmaal toch een dagje ouder) dan staat het zuiden van Laos misschien ook nog wel eens op onze bucket list.

Maar ja... Canada... IJsland... 't zijn ook nog landen die we ooit misschien wel eens willen bereizen. De toekomst zal het uitwijzen.

Visited countries

Austria, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Egypt, France, Gambia, Germany, Greece, India, Ireland, Italy, Laos, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Tunisia, Turkey, United Kingdom, Zambia. (32 countries, 15%)

World map with visited countries
Map generated by World66.
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login