Bernard & Hilde's profile

Bernard & Hilde

About us

Onze reis naar India, meer specifiek Ladakh in september 2009 was voor ons een uitdaging, zowel op vlak van wijze van reizen (met de rugzak), als qua hoogte (gedurende 14 dagen toch op méér dan 3500 meter). Het eindresultaat mocht er zijn! De meer Tibetaanse dan Indische inwoners hebben ons hart gestolen! De zesdaagse trekking met onze hoogste pas op 5125 meter was een emotionele ervaring die nimmer meer uit ons geheugen zal gewist worden. Oké, we zijn niet onmiddellijk zinnens nog eens op zo'n hoogte te reizen, maar het was ons de inspanning en het afzien meer dan waard! Nu nog hebben we contact met onze gids, een 20-er, boeddhist in hart en nieren... ne crème van ne vent!

 

Is het dan niet ergens logisch dat we op zoek gingen naar... noem het maar een nieuwe uitdaging? Een nieuw continent wilden leren kennen? Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika lijken ons voorlopig misschien nog wat te duur, IJsland wat te koud... maar ze blijven wel op ons verlanglijstje staan. Maar onze keuze viel dan toch op Afrika. Tunesië mocht ons destijds helemaal niet bekoren, maar Ethiopië leek ons wel wat... Mali en Burkina Faso werden ons, qua vriendelijke bevolking, aangeraden door Paul & Agnes... maar uiteindelijk kozen we in 2011 toch voor Zambia. De verhalen van broer Guido zullen daar wel niet vreemd aan zijn, vrees ik.

Onze avonturen lees of las je wel in deze blog...

About our trip

De gevolgen van m'n beide rugoperaties in 2012, die ons ervan weerhielden van een 'treffelijke' congé te genieten, spelen me nog steeds wat parten, maar hoe dan ook besloten we dit jaar er toch voor te gaan!

Scandinavië stond reeds een tijdje op ons verlanglijstje, vandaar...

Onze tocht start per cargoschip vanuit Gent naar Brevik (Zuid-Noorwegen). Deze boot neem zowel onszelf als onze 4x4 Nissan Patrol mee. Grote steden gaan we er niet direct bezoeken, tenzij we om een of andere reden tijd over hebben, maar we richten ons voornamelijk op de (naar 't schijnt) wondermooie natuur. Via het Zuiden en dwars doorheen het fjordengebied (met heel wat overzetboten voor de boeg), en voorbij de Poolcirkel, gaat het richting de Lofoteneilanden. Daarna steken we de grens over naar Zweden om dit land te doorkruisen van Noord naar Zuid. Halfweg blijven we toch hangen in Jokkmok en Arvidsjaur om er volop te genieten van Midzomer, midden de Samische cultuur (Lapland). Eind juni, begin juli hopen we terug t' Oezens aan te komen... Benieuwd!

Visited countries

Austria, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Egypt, France, Gambia, Germany, Greece, India, Italy, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Tunisia, Turkey, United Kingdom, Zambia. (29 countries, 14%)

World map with visited countries
Map generated by World66.
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login