Stilte protest

March 12, 2009 - Belfast, United Kingdom

Het was toch maar goed dat we erheen zijn geweest. Er waren echt heel erg veel mensen, en ik moet zeggen dat ik niet de enigste was die gespannen was. Je voelde gewoon hoe beladen de sfeer eigenlijk was. Ik had niet verwacht dat er iets zou gebeuren, maar op de een of andere manier denk je er wel aan. We hadden er goed over nagedacht of we heen zouden gaan en gelukkig hebben we dat wel gedaan. Ik zou er spijt van gehad hebben anders.

Er was erg veel politie aanwezig met kogelvrije vesten aan, en ik verwacht dat er zeker nog wel meer politieagenten in burger rondliepen. Alles werd in de gaten gehouden, wat wel logisch is natuurlijk. Er werd stilte gehouden voor de militairen en de politie agent die de afgelopen dagen zijn vermoord door afsplitsingen van de IRA. Het was vreemd om zoveel mensen stil te horen zijn. Het enigste wat je echt hoorde was de helikopter die in de lucht patrouilleerde.

Er werd ook een speech gehouden waarin erg goede en mooie dingen gezegd werden. Ik kan ze (natuurlijk) niet meer zo navertellen maar wat er gezegd is, is in een hele hoop kranten wel beschreven. The general idea was dat het niet alleen een aanval was op de militairen en de politieagenten maar op iedereen en ook op het vredesproces, maar dat 'we' ons niet af lieten schrikken door zoiets. Het aplaus was toch prachtig om te horen, zoveel duizend man dat staat te klappen en het ook echt meent!

Er waren echt heel veel mensen en dat was goed om te zien. Echter voelde je wel de opluchting van toen het voorbij was. Mensen gingen meteen weg en de menigte was binnen no time verspreid. Er heerste toch een soort angst van te voren en opluchting naderhand dat alles zo voorspoedig was gegaan.

Het is toch goed dat de mensen hier zo geschokt hebben gereageerd op wat er hier gebeurd is. Vroeger was het bijna normaal dat het gebeurde hier, nu niet meer. En dat is toch op de een of andere manier goed.

Ik heb ook wat foto's geupload.

Ps. Maar goed, alles gaat goed met mij en ik vind het leuk om comments te krijgen. Ik wil niet dat iemand zich zorgen over mij maakt hoor ;) Ik zit hier wel goed en mocht er toch iets gebeuren dan zit ik (en de andere 3) binnen no time weer in Nederland ;)


Pictures

Op weg naar..
Stilte protest
Zoveel mensen aanwezig
Speech
 
 

3 Comments

H-J:
March 13, 2009
Zo dat zijn zeker veel mensen.

en als jij zo van comments houd dan krijg je bij deze een comment ^^
Sjiva:
March 14, 2009
Klinkt erg heftig allemaal!
Het lijkt me ook erg spannend om daar met zo'n toch mee te lopen, en dat iedereen naderhand zo snel wag was, zegt ook wel wat.
Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je bent gegaan...
Viccy:
March 14, 2009
IK HEB KAARTJES, IK HEB KAARTJES!

DE 20e!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login