St. Paddy's Day

March 19, 2009 - Belfast, United Kingdom

En natuurlijk hadden we hier dinsdag St. Paddy's Day, -de- nationale feestdag hier. Zoals op de foto's te zien is hadden we ons helemaal opgedoft in het groen (zoals het hoorde als internationale studenten hier) en ik moet zeggen dat we er best wel leuk uitzagen.

S'morgens rond een uurtje of 11 hadden we afgesproken bij andere internationals thuis, waarna we met een groep naar het city centre gelopen zijn. Daar zou om 12 een parade beginnen en dat leek ons wel leuk om bij te zijn. Groen zoals wij eruit zagen leken we af en toe zelf wel een attractie want we zagen er toch echt het groenste uit :D Er zijn echt zoveel foto's van mij/ons gemaakt!

De parade was erg leuk en heel erg kleurig, veel muziek en blije mensen dus dat was wel erg leuk om te zien. Voor de parade liepen echter een berg fotografen van allemaal kranten rond en die kregen ons in het visier; Nou, dat was toch wel beetje onprettig met allemaal van die reusachtige lenzen. We stonden daar een beetje van 'Ja en nu?' want dat was toch wel beetje vreemd. Maar goed, dat was ook zo weer voorbij en toen begon de parade. Echt heel leuk maar was natuurlijk veels te snel voorbij.

Toen zijn we eerst wat gaan eten en Moniek en ik (dag van te voren afgesproken dat we bier-matties waren) namen daarna ons eerste biertje en de rest zat ook aan de booze. Dat mag op St. Paddy's en het was na 12.00. Daarvoor wil je dat niet echt volgens mij ;)

We zijn toen met de groep internationals naar Queen's University gelopen, wat best wel een eindje was en we wisten niet precies wat we daar gingen doen maar dat is nogal een studentengebied. Eenmaal/eindelijk daar aangekomen bleek er niet veel interessants gaande en zijn we nog maar verder gelopen naar een pub genaamd The Hill's. Ik kende 'm niet maar Tjar, Jos en ik en de groep internationals zijn daar naar binnen gegaan en hebben daar lange tijd gezeten. Merel, Sjoerd en Moniek waren daarvoor naar huis gegaan.

Na tijdje besloten Tjar en ik naar huis te gaan om Moniek, Merel en Sjoerd op te halen en naar de Red Devil te gaan (dat is pubje tegenover onze school en dus lekker dichtbij). Daar zaten ook wat andere internationals dus daar zouden we weer wat mensen ontmoeten. Eerst maar even wat eten gehaald want van zo'n dag krijg je wel honger, en dat mochten we wel opeten in de Red Devil. Daar hebben we nog goed een paar uur gezeten en Tjar en ik werden toch wel heel erg blij van alles. We hebben zelfs een Guinness vlag voor St. Paddy's meegekregen door heel lief te vragen of we die aub mochten hebben en dat mocht -natuurlijk-. Dus nu hebben we een hele mooie vlag en we hebben (heel slecht) ook nog een opblaas-leprechaun meegenomen.

Al met al, een geweldig blij dagje was het weer en heb 't echt heel erg naar m'n zin gehad!

Groen = goed!


Pictures

Nicolas, Maxi & Bernhard
Ready to party
Jos & Moniek
Group pic
 
 

2 Comments

Tjar:
March 19, 2009
Wij met onze puppy-eyes :) Wij zijn goed! ^^
Anneke Kruiter:
March 19, 2009
Hey Maaike, kan me voorstellen dat jullie vaak zijn vastgelegd, zo´n leuke groep jonge mensen en zo prachtig verkleed, wie wil die nou niet op de foto?????
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login