Onrust in Belfast & International Week

April 2, 2009 - Belfast, United Kingdom

De laatste paar dagen is het weer zover hier; er gebeurt weer vanalles. Maandag werd er een auto/busje gestolen en in de fik gezet, en zo werden er meer busjes gekaapt en achter gelaten op bepaalde plekken, vooral bij politie stations etc. Ook werd de grote snelweg (de M1) afgezet vanwege deze dreigingen en dat zorgde nogal voor wat gedoe en onrust hier in de stad. Zelf heb ik er die dag niet veel van meegemaakt maar het stond in de krant en op het nieuws. 
Ook zijn er verschillende bommeldingen geweest. Zoals dinsdag liepen wij s'avonds terug na de pub tour en werden we door Wes (Belg) gewaarschuwd dat er verderop wat aan de hand was en of we voorzichtig wilden zijn (het was op weg naar ons huisje). We zagen al een crimestopper (bepantserde politiewagens hier) staan, en toen wij daar liepen kwamen er nog 2 aangescheurd. We werden door politie agent ook meteen teruggestuurd en via andere weg naar huis. Beetje creepy eigenlijk. Volgende dag hoorden we dat er een bom lag naast tankstation zo'n 200 meter van ons huisje. Er waren zelfs straten geevacueerd en ze hebben het verdachte pakketje opgeblazen.
Later bleek het een hoax te zijn, wat maar goed is ook, maar leuk is anders. Een primary school bij ons aan het einde van de straat was ook ontruimt vanwege bommelding.
Het schijnt dat het de Republicans zijn, Katholieken, die het niet eens zijn met hoe de regering probeert het vredes proces tot een goed einde te laten brengen en vinden dat de regering teveel toegeeft. Zeker weten we dit niet natuurlijk maar leuk is anders! Nu maar hopen, zeker voor de mensen hier, dat het snel ophoud.

Ook wat goed nieuws: Kj is afgelopen zaterdag weer langsgeweest voor de 2de keer. Helaas had zijn vliegtuig wel veel vertraging maar hij na een paar uur extra was hij er dan toch gelukkig! Merel's moeder, broer en zus zaten ook in hetzelfde vliegtuig. Zondag zijn de ouders van Tjarda weer vertrokken en ik vond het erg gezellig dat zij ook even langs zijn gekomen. :) Toch ook wel leuk om die mensen wat beter te leren kennen ;)

Maandag is hier de International Week begonnen. Daar heb ik natuurlijk maandag en dinsdag niks van meegemaakt aangezien Kj hier nog was en dan ga ik niet naar school. Er is hier nu ook een filmfestival aan de gang en dus zijn Kj en ik maandag lekker uit eten geweest en daarna naar de bios (naar de film 'Good'). Dinsdag moest hij helaas weer weg maar vond het erg tof dat hij weer even geweest is. Nog een maandje en we zien elkaar weer :D

Dinsdagavond was dus ivm met die International Week een pub tour, waar we langs meerdere pubs hier zijn geweest met een tour guide die wat vertelde. Bij 3 pubs zijn we ook blijven drinken natuurlijk maar het was een avondje vroeg op bed omdat we de volgende dag, woensdag, lekker vroeg bij school moesten staan omdat we naar de Giant Causeway gingen met de bus en ook naar de Bushmills Whiskey distillery. Daar mochten we ook even proeven natuurlijk en hebben we met Wes (die in Belgie bij een echte Whiskey club zit) whiskey leren drinken ;) dat was nog wel het interessantste.
De Giant's Causeway was echt prachtig! Zo zeg, echt geweldig mooie natuur zo bij de kust. Zodra ik kan, gooi ik nog wel even wat foto's online maar dat word 'm nu even niet. Eind gelopen daar, ook met een groepje naar boven op een soort rots geklommen (weet niet of dat uberhaupt wel mocht maar was echt tof daar) en daarna de stepping stones gezien en daar opgeklommen. Ik kon m'n energie daar wel kwijt, laten we het daar op houden! Prachtige natuur, en als je ooit nog eens hier in de buurt komt, vooral gaan doen!
We lazen gisteren ook nog dat President Obama daar maandags was geweest en van een andere internationale student hoorden we dat een week van te voren daar al security guards bezig waren met het checken van de omgeving etc. Maar daar hebben wij niets meer van gezien de dag erna (logisch).

Gisteravond zijn we ook nog uit eten geweest met Marielle Bieleman, docent van de NHL, die hier dus is ivm de International Week. Ook 2 andere NHL studenten van onze opleiding (Anna en Nynke) zijn hier in Belfast maar op andere school, en die zouden ook mee eten. Anna was er wel maar Nynke was niet op tijd vanwege andere afspraak dus die heeft niet meegegeten. Het was erg gezellig en ook wel leuk om anderen weer even te zien.

Vandaag weer wat lessen en morgen is de laatste dag alweer.

Maandag komen mijn ouders en woensdag mijn zusje en haar vriendje. :D Erg veel zin in!

Ps. beetje lange blog maar het was al even geleden ;)


4 Comments

Okke:
April 2, 2009
Hej Maaikje!

Wat een belevenissen! Het wordt dus inderdaad wat grimmiger aan de andere kant van het water. Is dat niet vreselijk eng? Ik hoop dat we niet alles terugkrijgen van tien jaar geleden, maar met zo'n gek economisch tij kan er van alles gebeuren.

Leuk dat je nog steeds wat stukjes schrijft. Het duurt niet heel lang meer voor dat je alweer terug bent, toch?

Groetjes uit een enigsinds zonnig Amsterdam,
- Okke
Anneke Kruiter:
April 2, 2009
Yeah alweer de 1e!
Wat vervelend allemaal dat het daar maar onrustig blijft, idd voor de mensen daar erg , altijd op je hoede zijn.
En voor jullie, wees voorzichtig.
Jullie hebben weer allerlei leuke dingen gezien en beleeft, had op tjarda haar hyves er ook al wat van gelezen.
Geniet er nog maar van, voor je het weet is het weer voorbij.
Dus volgende week krijg je al weer bezoek, weer een City Tour?
Het is voor ouders ook heel leuk dat ze met eigen ogen kunnen zien hoe en waar je verblijft.
Groetjes aan allemaal.... Nou dag hoor! haha
Anna:
April 2, 2009
Hé Maaike,

Weer eens even een reactie van deze kant.
Best wel heftige verhalen schrijf je steeds, pas goed op jezelf meid.
Gezellig dat Wietze en Jennie even langskomen en natuurlijk Hilde en Ties.
De groetjes van deze kant en nog maar heel veel genieten van alles.
doei dikke kus Anna
Anna:
April 6, 2009
Hé Maaike, ik zag Wietze net nog in Wolvega.
Nu is het natuurlijk geen 24 uur vliegen naar jou toe, dus is het niet zo heel verwonderlijk dat Wietze nu nog door Wolvega rijd.
Maar ik dacht dat ze het weekend al naar je toe waren gegaan.
Mooie foto's! Leuk om te zien.
Veel plezier daar met elkaar en blijf voorzichtig.
Groetjes Anna
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login