Random weekje + Dublin weekend

April 22, 2009 - Belfast, United Kingdom

Zo, vergeet ik daar even mijn blog ;) 

Vorige week woensdag zijn heb ik verscheidene dingen gedaan. Ik ben met Tjar en Merel naar 'Fifty Dead Men Walking' geweest, erg interessante film over de IRA, zeker omdat het zich in Belfast afspeelt.

De dag erna hebben Merel, Tjar en ik een Black Cab Tour gedaan. Dan komen ze in zo'n mooie oude zwarte taxi je ophalen en geeft de taxi chauffeur je een tour door Belfast, langs murals en peace lines en verteld daarbij vanalles (ook persoonlijkere dingen). Ik vond dit echt heel indrukwekkend en heb heel veel gefilmt. Kan mooi wat gebruiken voor mijn Masterproject over de Peace Lines.

Vrijdag zijn Tjar en ik vertrokken naar Dublin. Jos zou ook nog mee maar die ging uiteindelijk niet. We hebben bijna 3 uur in de bus gezeten naar Dublin en daarna de trein gepakt naar Skerries. Dat is een kustplaatsje een half uurtje met de trein van Dublin. Daar zouden we het weekend verblijven bij vrienden van een oom van Tjarda. Tjarda kende de mensen niet dus het was even spannend waar we terecht zouden komen.

Beter konden we het niet treffen ;) Jeanine is een Nederlandse die al bijna 20 jaar in Ierland woont, en ze is getrouwd met Gerry, een detective bij de police force in Ierland. Ze hebben twee ontzettend lieve en schattige zoontjes, James van 10 en Oscar van 5. Het voelde net alsof we in een bed en breakfast terecht waren gekomen; heerlijk bed, goed eten, maar daarnaast ook nog de gezelligheid die je dan weer niet echt hebt bij een B&B.
Skerries ligt aan de kust dus we hadden uitzicht op zee. Tjar en ik werden spontaan verliefd op het dorp, geweldig uitzicht en de huisjes waren ook zo schattig. Vrijdagavond voor het eten zijn we dan ook even een rondje gaan lopen en zucht, wat was het daar mooi.

Die vrijdagavond hebben we heerlijk gegeten en natuurlijk erg veel gepraat omdat we elkaar eigenlijk helemaal niet kenden! Erg grappig dat Gerry wel Nederlands verstaat maar het zelf niet echt spreekt. Dus dan krijg je een gesprek tussen drie Nederlanders waarbij een Ier er dan wat Engels tussendoor gooit. Klonk mooi ;)

Zaterdag dus maar lekker naar Dublin. We werden bij station afgezet door Jeanine en kwamen we aan bij Conolly station. Dit was voor mij niet de eerste keer dat ik in Dublin was dus ik liet het Tjar allemaal beslissen wat ze wilde doen want ik kende een hoop al (niet dat ik het erg vond om er nog een keer te zijn!). Eerst maar even wat gegeten en daarna zijn we richting Trinity College geweest, erg mooi oud gebouw en ze hebben daar ook The Book of Kells (erg oud boek, believe me). Prachtig om te zien en knap dat ze dat (zeker in die tijd) konden maken allemaal.
Daarna zijn we naar Christ's Church gelopen, een kerk die ik nog niet gezien had en daar hebben we hele tijd ook rondgelopen. Ik ben niet gelovig maar ik moet ze wel meegeven dat ze erg goed zijn in mooie gebouwen bouwen ;)
Toevallig was daarnaast nog een expositie over Vikings, dus besloten we daar heen te gaan, waarna we besloten ergens avondeten te hebben (we wilden Jeanine en Gerry niet te veel tot last zijn).

Na wat rondgelopen zijn we bij een pizzaria uitgekomen waar we allebei een lekkere pizza gegeten hebben. Dagje was heel erg leuk en tof totdat we wilden betalen en Tjar haar portomenee wilde pakken.

Gestolen.

Wij nog extra gezocht maar nee, hij was weg. Alles zat daarin, haar ID, bankpasjes, geld. En we vermoeden ook hoe het gebeurd is. Terwijl we dus aan tafeltje zaten te eten kwam er vrouw achter Tjar zitten die vroeg of een tas van ons was en of ze achter ons kon zitten. Die tas was niet van ons dus ze ging daar zitten. De ober legde toen ook alvast bestek bij haar neer maar 2 minuten later was ze weg. Toen Tjar haar tas wilde pakken om te betalen bleek dat haar tas niet naast haar hong (waar ze 'm altijd neerhangt) maar achter haar. We vermoeden (en weten wel zeker) dat het zo gebeurd is. Maar die vrouw was natuurlijk allang weg.

Wij iemand gevraagt voor politie bureau en daar aangifte gedaan. Het mindere is dat Tjar's ID bewijs daarin zat en ze die volgende week zaterdag nodig heeft om terug te vliegen naar Nederland. Ze is al bij de Nederlandse ambassade geweest hier in Belfast en een nooddocument aangevraagd, wat ongeveer een week duurt. Als het goed is, is het er volgende week woensdag dus.
Komt hopelijk helemaal goed!

Zondag zijn we nog wel naar Dublin geweest, wat rondgelopen en in parkje gelegen omdat het zulk prachtig mooi weer was. Ook wat leuks gekocht voor Gerry en Jeanine, als bedankje want niet veel mensen zijn zo gastvrij voor twee studenten die ze niet kennen! Ook voor de kids wat leuks gekocht. Het was jammer om daar weer weg te moeten gaan.

Tijd gaat erg snel. Vandaag is het woensdag en volgende week zaterdag vliegen we. Damn zeg ;)


Pictures

Skerries
Kust vlakbij huis
Wij op weg
Shore
 
 

3 Comments

Mereltje:
April 22, 2009
Hee Moes,
Ja Damn zeg... nog maar 10 daagjes...

liefs mereltje
Anneke Kruiter:
April 22, 2009
Hey Maaike,
wat fijn dat jullie het daar zo goed getroffen hebben, een heerlijk bed heb ik begrepen, mensen die je zo maar onderdak geven, top.
Jammer dat er ook mensen zijn die niet van een ander z'n spullen af kunnen blijven, je zou ze toch. gelukkig was ze daar niet alleen en konden we het geldprobleem via jou oplossen, hartelijk bedankt daarvoor.
Idd. nog een ruime week en dan staan we jullie weer op te wachten, ook weer fijn.
Lieve groet,
Anneke
Wouter:
April 26, 2009
Hey Maaike,

Zo te lezen hebben jullie het erg goed daar. Wel balen als je bestolen wordt, je voelt je altijd zó ontzettend bedonderd dan. En het kost je nog eens geld en moeite ook.

Ierland lijkt mij ook erg leuk en als het hier niet zulk mooi weer was zou ik jalours op je zijn. Het lijkt me leuk om je weer te spreken. Ik heb begrepen dat we met bevrijdingsdag daar de gelegenheid toe krijgen. Maak nog wat leuks van de tijd (4 daagjes?) die je daar nog hebt.

Groetjes,

Wouter
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login