Aangekomen!

October 17, 2009 - Phuket, Thailand

Hallo lieverds!

Daar zit ik dan, in een klein cafeetje waar de ventilator zo hard staat dat ik bijna van mijn stoel waai, maar waar het anders gewoon te heet is! Ik heb de computer ook 3 keer opnieuw op moeten starten voordat die er zin in had, maar het is gelukt!

Mijn vlucht van Munchen naar Phuket was echt lang! Te lang.. En omdat het altijd koud is in het vliegtuig was ik bepakt met allemaal warme dingen, die ik uiteindelijk niet nodig had, omdat het echt vies warm/benauwd was in het vliegtuig! Gelukkig heb ik wel lekker veel te eten en te drinken gehad, en ik heb wel 3 films gezien!
Eenmaal aangekomen in Phuket stond er een mannetje met mijn naam op een papiertje op me te wachten en die heeft me naar de duikschool gebracht waar Jans werkt. Ik was echt helemaal kapot en kon het warme weer ook nog niet echt verdragen, dus mijn huid begon meteen te protesteren! Ik zag er ook echt niet uit, dus gelukkig heeft Jans mij snel naar mijn appartement gebracht. Dit was het appartement waar ik in onderhuur kan voor 3 maanden, omdat het vrijstaande appartement nog niet echt woonbaar was. Maar waar ik nu zit is echt prima! Alles is netjes en schoon, ik heb alleen geen warm water.. Maarja, daar word je hard van ;)
Dus ik heb meteen een douche genomen en ben daarna op bed gaan liggen, waar ik de uren erna niet meer uit ben gekomen.

De dag na aankomst heb ik besloten naar het strand te gaan, in de hoop dat de zee mijn huid goed zou doen. Dat was natuurlijk schreeuwen toen ik erin ging, maar het heeft wel iets geholpen. En natuurlijk was het heerlijk om lekker op een wit strand uit te rusten en te genieten van de zon en de blauwe zee (ik doe heus niet mijn best om jullie een beetje jaloers te maken.. ).

Donderdag ben ik bij Jans op kantoor langsgeweest voor een gesprek met haar baas, in de hoop dat hij mij een baan aan kon bieden! Hij was opzich heel positief; hij vond mij leuk (uiteraard :P), hij vond mijn cv leuk, maar ik had een 'handicap': ik kan niet duiken. Dus nu heeft hij mij het voorstel gedaan om een beginners duikcursus te volgen en daarna te beginnen met een baan in Khao Lak, anderhalf uur rijden ten Noorden van Phuket. Dat betekent dus dat ik zal moeten verhuizen, en ik ben er nog niet eens een week! Maar de baan lijkt me wel erg leuk: ik zal ik een hotel de shop gaan runnen en eventueel (als het duiken goed gaat) ongeveer 2 keer in de week beginners duiklessen geven in het zwembad van het hotel. Heb ik dus toch niet helemaal gelogen in mijn brief aan het consulaat, haha!
Ik heb de baan al min of meer toegezegd, maar het gaat zo snel allemaal dat ik het nog even moet laten bezinken. Maandag kan ik beginnen met duiklessen en in mijn vrije tijd zal ik moeten inwerken voor het hotel. Omdat ik de duiklessen gratis krijg, krijg ik nog niet betaald in deze tijd. Als alles goed gaat kan ik dan over 2 weken verhuizen en echt beginnen met werken, en dus ook betaald krijgen.
Heel spannend allemaal...!!

Gister ben ik ook aan nog een andere uitdaging begonnen: scooter rijden in Phuket! Wat een chaos! Ze rijden hier allemaal aan de linker kant van de weg, maar volgens mij is dat ook zo'n beetje de enige verkeersregel die ze hebben! Je wordt aan alle kanten ingehaald, er is geen snelheidslimiet (voor zover ik weet) en er rijden niet normaal veel scooters op de weg, waar dan ook regelmatig echt 4 mensen op zitten! Ik vind het echt doodeng, maar ik moet het leren! Zonder scooter ben je gewoon nergens! Dus ik heb nu voor een week een scooter gehuurd, en probeer iedere dag ergens naartoe te rijden. Gister ben ik met Jans gaan touren, dus kon ik lekker achter haar aanrijden, maar vandaag sta ik er alleen voor, en ik schijt 10 kleuren! Zoals sommigen van jullie misschien wel weten ben ik niet echt heel goed in het vinden (en onthouden!) van wegen, dus wie weet schrijf ik mijn volgende bericht wel vanuit Indonesie ofzo :P

Nou, tot zover even mijn verhaal, mijn haren staan namelijk recht overeind van de ventilator! Ik ga de hitte weer in en me wagen aan het grote avontuur van scooter rijden!

Heel veel liefs,

Marit


Pictures

P1040413
Mijn huisje
Huisje
Bed
 
 

4 Comments

kimmus:
October 17, 2009
Meid, wat GAAF!!! Supervet dat je in de duikwereld wat hebt kunnen vinden.. Wie weet gaat het allemaal keigoed!! Onderwater is zooo mooi.. geniet ervan! Verder, pas maar op met die scooters hoor, doe maar kim-rijstijl: liever zachtjes en heel aankomen... die kleine thai-mannetjes rij je trouwens zo omver als gezonde hollandse meid ;) Echt goed om te horen dat je goed bent aangekomen en zelfs al een kleine draai hebt gevonden!!! KUS
Melina:
October 17, 2009
hihihi vrouwke, ik zie je al helemaal zitten daar met je haren om je heen als het Vrijheidsbeeld ;) Wat fijn dat je in ieder geval goed bent opgevangen en het je zo snel gelukt is een baantje te vinden! En die gratis duiklessen zijn natuurlijk ook niet verkeerd haha Succes op je scootertje en niet terug komen met een Thai tattoo he?! We willen je graag letterlijk heelhuids weer terug!! Dikke kus en knuffel en ENJOY!!
Suus:
October 17, 2009
Olé! Een post van Maan :D Ben blij wat van je te horen en uiteraard te horen dat je inderdaad, zoals Kim zegt, een kleine draai hebt gevonden!
Ben echt superbenieuwd hoe het gaat bevallen onder water en hoe het verder loopt met je baan!
Maak je ook veel foto's? (Dat is toch een beetje jouw specialiteit) en zet je ze snel online? ;)

Veel plezier nog en tot de volgende post!

Kusjes!
Robert-Jan:
October 18, 2009
Hey, je weet ons wel jaloers te maken met de witten stranden,blauwe zee en duiklessen. Ben blij dat je heelhuids bent aangekomen. en vergeet niet af en toe aan ons te denken!
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login