Weer een weekje verder!

October 23, 2009 - Phuket, Thailand

Weer een week, vele scooteravonturen en duiklessen verder en ik leef nog! Het is een wonder!

Het scooter rijden blijft spannend, maar het gaat steeds beter!

Het duiken is een iets ander verhaal.. Om te beginnen moest ik een gezondheidsverklaring invullen. D.w.z een heleboel vragen waar ik 'nee' op moest antwoorden om te mogen duiken. Denk hierbij aan vragen als: heeft u last van astma of heeft u last van allergien? Hahah, nou, daar begon de ellende dus al! Omdat de baas van Sea Bees had gezegd dat ik het duiken maar gewoon moest proberen, heb ik deze vragen dus maar allemaal met 'nee' ingevuld.. Een goed begin!
Maandag ben ik begonnen met mijn duikcursus. De eerste twee dagen zijn altijd half classroom, half pool. Ik voelde me dan ook weer half middelbare scholier. Uren achter elkaar met mn neus in de boeken en studeren maar, want ik moest theorie examen doen voordat ik echt het water in mocht. Dus ik heb heel netjes mijn huiswerk gemaakt en de praktijklessen in het zwembad gingen ook heel goed. Dinsdagavond was het examentijd, 50 meerkeuzevragen, 20 minuten, 2 nerveuze studenten.. Resultaat: 4 fouten, dus geslaagd!!

Woensdag gingen we dan eindelijk met de boot de zee op. We zijn ongeveer anderhalf uur uitgevaren naar Racha Yai en zijn daar het water in gesprongen. Oh, ik kan echt niet beschrijven hoe spannend het was! In het begin vond ik het echt verschrikkelijk: ik kon maar niet wennen aan het ademen onder water, ik kreeg alsmaar water in mn duikbril en de druk deed zeer aan mn oren. Na een tijdje kreeg ik eindelijk de druk van mn oren en kon ik genieten van wat ik allemaal zag. Het is echt zo bijzonder wat je onder water allemaal ziet, en hoe nieuwsgierig sommige vissen zijn! Ik vond het zo fantastisch dat ik er helemaal niet meer uit wilde toen mijn leraar het gebaar maakte dat we al een uur onder water waren en gingen lunchen! Eenmaal uit het water voelde ik dat mijn oren nog niet helemaal normaal waren, en als ik probeerde om de druk weer gelijk te krijgen lukte dat maar niet. Dus toen was het einde verhaal voor mij: ik mocht het water niet meer in. Ik had waarschijnlijk te veel slijm in mijn holtes waardoor ik de druk in mn oren niet gelijk kon krijgen, en als je dan toch onder water gaat kunnen je trommelvliezen scheuren.. Dus toen ben ik maar (ietwat teleurgesteld :S) in de zon op het dek gaan liggen toen de rest nog een keer ging duiken.
De volgende dag zouden we nog een keer uitvaren en nog 2 keer gaan duiken om de cursus af te sluiten, maar mijn oren waren nog steeds raar aan het doen.. Dit in combinatie met het feit dat Sea Bees iemand nodig had om donderdag en vrijdag in de shop in Patong te werken heeft ervoor gezorgd dat ik nu dus hier achter de computer zit ipv op de boot :(

Gisteravond zat ik er ook echt even doorheen, ik voelde me echt alleen! Maar dan pak ik mn LUPA boekje en mn familie boekje en dan denk ik heel hard aan jullie allemaal! En dan weet ik dat ik hier even doorheen moet en dat t allemaal weer goed komt. Morgen is weer een nieuwe dag en ziet de wereld er weer beter uit (he Mam!).
Dus nu zit ik weer vol goede moed achter mn computertje (voor nog geen 10 euro per dag, maar daar denk ik maar even niet aan..) en als ik langs mn beeldscherm kijk zie ik de uitgestrekte stranden weer met de zee en voel ik me toch weer een beetje gelukkig dat ik hier ben!

Heel veel liefs

PS. Lot, ik heb Tiramisu gegeten, en ik vond het lekker!!!


Pictures

Tja, dit ligt altijd voor mn deur..
Wat Chalong
In de tempel
Wat Chalong
 
 

5 Comments

Kerstin:
October 23, 2009
Hoi zus!!
Het klinkt allemaal super daar!! Ik vind het leuk om te horen dat je het naar je zin hebt daar!! Een hele opluchting!
Wanneer ga je verhuizen, en kan je dan in het hotel wonen, of krijg je iets anders? En wanneer zou je kunnen beginnen met je baan? Kun je al een paar Thaise woorden??:p

Hier missen we je allemaal al heel erg! Maar je verhaaltjes maken het al een stuk beter:)

Marit, ik hou van je, doe je best daar en het belangrijkst: geniet er met volle teugen van!!

Oh en je krijgt de groeten van Ronny!!

Liefs,
je zusje
Amanda:
October 23, 2009
Hee Maritje,

Je bent echt een stoerlap, dat je helemaal alleen bent vertrokken naar de andere kant van de wereld. Balen dat last van je oren had en de cursus niet af hebt kunnen maken, maar in die shop werken is volgens mij ook heel leuk. Ik heb al vanaf 2006 niet meer gedoken en vind het ook best spannend om volgende week weer meters onder het wateroppervlak te ‘hangen’. Is je huid alweer iets beter? En ben je alweer meer gewend aan de hitte? Je moet je niet rot voelen hoor, ook al begrijp ik je wel goed, maar denk er maar aan dat wij iedere dag binnen zitten op ons werk (vertrekken in het donker en komen thuis in het donker) en jij op een plek bent, waar we allemaal heel jaloers op zijn. Ik probeer je echt nog een dikke knuffel te komen geven op 3 of 4 november. Heb je een Thais nummer? En waar woon je nu precies? We houden contact! Ook al hoor je niet altijd veel van mij, ik denk wel aan je.

Ik heb nog een aantal keren ‘getikt’ met die jongen die we tegen waren gekomen tijdens uit eten, verder niets. Zondag ga ik een dagje naar de sauna met Renzo en ’s avonds naar de filmpremière van Couples Retreat in Tuschinski (uitnodiging via m’n werk, heb voor filmactie een gratis reisje naar Madeira geregeld). Gister heb ik de backpack van de vriend van Dyonne gekregen om te gebruiken, dus de voorbereidingen kunnen beginnen… ;-)

Have fun in the sun en succes met je nieuwe job!
Liefs en kusjes, Mandje
kimmus:
October 23, 2009
hey meis, fijn wat van je te horen! Dat met die oren: kijk eens of je pillen kan krijgen voor 'congestion' verstoppingen kunnen daardoor een stuk beter worden, in combi met zeeziekte pilletje bij mij een must voordat ik ga duiken! Anders heb ik inderdaad ook teveel last van mijn oren.. En fijn dat je steun hebt aan ons boekje meid: inderdaad: dan ziet de wereld er rooskleuriger uit! KUS en geniet ervan!
Mick:
October 23, 2009
Chickske! Stom internet. Leuk verhaaltje! Ondanks dat ik je graag weer hier wil hebben, moet je nog niet naar huis komen hoor ;) Je hebt daar veel meer mee te maken en hier is het ook maar sufferdesufjes.. :S Hoe staat het met de piemels? Vind je de Thaise mannen wat of valt het een beetje tegen? Kusjaaaah en knoef knoef!
Mams:
October 25, 2009
Hey lieverd,
een uurtje geleden heben we nog met elkaar gesproken en nu heb ik ook je fotos gezien.
Als je weer eens erdoorheen zit, bekijk je je fotos maar en dan denk je: heb ik toch even mooi gefixt dat ik dat allemaal maar mee kan maken!
Jaaaa en nu nog een baantje! Van niets komt niets - dus Marit je zult er toch ook op uit moeten trekken en zoeken! Wie zoekt die vindt.
Ik hoop dat het er snel weer rooskleuriger uit gaat zien voor je.
Je kunt het!!!!
Veel liefs Mams
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login