Weer terug in Laguna

November 25, 2009 - Khao Lak, Thailand

Na wel 1 hele dag op het hoofdkantoor van Sea Bees kreeg ik het nieuws dat ik weer terug moest naar mijn kleine, saaie shop in het Laguna Hotel. Sascha, de jongen die ik daar tijdelijk moest vervangen, was namelijk niet op komen dagen. Hij schijnt het allemaal niet zo nauw te nemen met de regels en gaat liever 's avonds de kroeg in om zich vervolgens helemaal laveloos te zuipen. Volgens mij is die jongen echt helemaal de weg kwijt. Hij is in 2004 zijn dochtertje verloren in de tsunami, waarna zijn vrouw is doorgedraaid en er vandoor is gegaan. Nu weet hij zelf ook niet meer zo goed wat hij van het leven wil, en zoekt hij troost in de kroeg. Nuchter is het best een aardige jongen, maar met wat alcohol achter de kiezen haalt hij de raarste dingen uit, waardoor ik toen al betwijfelde of hij nog wel een toekomst bij Sea Bees zou hebben. Aan de ene kant heb ik natuurlijk echt medelijden met hem, om alles wat hij heeft meegemaakt, maar aan de andere kant zal hij er toch echt zelf iets aan moeten doen om zijn leven weer op de rails te krijgen. En daarnaast heb ik het aan hem te danken dat ik me weer de hele dag zit te vervelen! Inmiddels werkt Sascha inderdaad niet meer voor Sea Bees en mag ik dus in mijn handjes klappen dat ik voor de rest van het seizoen in het Laguna kan werken.. Ik heb Markus uiteraard laten weten dat ik er niet echt heel blij mee ben, maar hij heeft me ervan weten te overtuigen dat het waarschijnlijk nog 4 weken rustig zal zijn, en dat het daarna drukker zal worden! Er zullen zoveel mensen bij mij langskomen dat ik waarschijnlijk avonden tot 22.00 uur zal moeten werken en dat ik dan ook veel geld kan verdienen met wat ik verkoop. Nou, ik kan niet wachten! Kom maar op! 

In het weekend dat ik mijn laatste verhaaltje heb geschreven kreeg ik een berichtje van Amanda (een vriendin uit Breda) dat ze in Khao Lak was aangekomen! Ik wist natuurlijk dat zij samen met Dyonne een rondreis aan het maken was door Thailand, maar nu was ze dus in Khao Lak! Ik had net die dag mijn vrije dag, en was dus op de boot voor mijn duikcursus. We hadden afgesproken om 's avonds samen wat te gaan eten. Ze hadden ook echt geen betere timing kunnen hebben, want het was dat weekend ook het openingsfestival van het seizoen, woordoor het in heel Khao Lak feest was. Na een dikke knuffel hebben we dan ook besloten om bij een van de vele tentjes iets te gaan eten, al bleek dit al snel niet echt een succes te zijn he Amand ;) Het was heel raar, maar ook super leuk om iemand van thuis te zien en gewoon weer even lekker Nederlands te kunnen praten! Ik heb dan ook even heerlijk mijn hart gelucht over hoe het er hier allemaal aan toe gaat en zij hebben vanalles verteld over de reis die ze door Thailand hebben gemaakt. Ik moet toegeven dat dat wel een beetje stak, omdat dat natuurlijk is wat ik ook het liefst zou doen: mn rugzak pakken en reizen maar. Maar daar is helaas ook een beetje geld voor nodig en dat heb ik niet. Hopelijk brengt het werken dan ook nog wat op zodat ik dat aan het einde van het seizoen toch nog kan doen! 
Het was in ieder geval echt heel leuk om Amanda en Dyonne te zien en mijn vrije tijd met hun door te brengen. We hebben 2 avonden over het festival geslenterd en in de Happy Snapper gezeten en ik heb zelfs nog wat uurtjes met ze aan het strand gelegen! Van Dyonne heb ik nog een boek gekregen waar ik inmiddels weer wat saaie dagen mee gevuld heb, dus dankjewel :)

De week daarop is met vele leuke dingen eigenlijk best snel voorbij gegaan. We hebben met alle buren nog een avond de BBQ aangestoken en ik ben nog naar een openingsfeest van een nieuw restaurant in de buurt geweest, waar het bier weer rijkelijk vloeide. Het voordeel/nadeel (net hoe je het ziet :P) hier, is dat 99% van de mensen de volgende dag weer moeten duiken, dus die kunnen zich nooit teveel biertjes veroorloven. Met een flinke kater wordt duiken gewoon echt lastig en daarnaast ook gevaarlijk. En om dit patroon niet te doorbreken, hou ik me ook netjes aan deze standaard.
Verder heb ik mijn kantoor maar eens flink onder handen genomen. Nu ik er zeker van kon zijn dat Sascha toch niet meer terug zou komen, kon ik natuurlijk alles zo inrichten zoals ik het graag wilde hebben en alles eens goed opruimen. Het was een waar hoogtepunt in mijn carriere, omdat ik 's avonds eindelijk met het gevoel thuiskwam dat ik tenminste iets had gedaan!
Ik heb me er inmiddels ook maar weer aan gewaagd om weer eens met Markus iets te gaan eten, in de hoop dat hij vorige keer de hint had begrepen en niet nog een poging zou wagen. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan en we zijn dan ook alweer 2 keer samen wezen eten, wat weer ouderwets gezellig was! Maar ik ben tegenwoordig wel iets voorzichtiger met hem!

Op zondag was het weer tijd om te duiken en ben ik met mijn tweede duikcursus begonnen, de Advanced Open Water Course. Ik heb inmiddels ook besloten welke 5 specialiteiten ik hierbij ga doen: navigatie onder water, diepzee duiken (30 meter),  drijfvermogen perfectioneren, stromingsduiken en wrakduiken. Superspannend! Ik ben met stromingsduiken en drijfvermogen begonnen en dat is eigenlijk redelijk goed gegaan. Natuurlijk zijn er wat puntjes voor verbetering, maar over het algemeen was mijn instructeur heel tevreden en mag ik verder met de volgende 2 specialiteiten. Dit alles gaat natuurlijk niet zonder theorie, dus ben ik ook weer aan het studeren geslagen! Ik denk wel dat als ik deze cursus heb afgerond dat ik eerst maar eens een beetje voor mn lol ga duiken en wat ervaring op wil doen, voordat ik meteen weer met de volgende cursus verder ga! 

Ja, zelfs het leven hier in zuid-oost Azie begint een beetje zijn dagelijkse routine te krijgen en voordat je het weet zit je ook hier in een sleur. En ondanks het feit dat ik in een prachtig land zit, veel mensen heb leren kennen en mezelf heb bewezen dat ik ieder avontuur aankan, weet ik dat ik niet helemaal gelukkig ben met hoe alles nu gaat. Ik kan natuurlijk de schijn hooghouden en doen alsof alles fantastisch is, maar dat is helaas niet zo. Ik heb absoluut geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt en ik maak nog steeds mooie dingen mee, maar ik weet wel dat er iets moet veranderen. Wat dat precies is weet ik nog niet, maar op deze manier wil ik niet nog 5 maanden doorwerken. Ik zal proberen geduldig te zijn en alles nog wat tijd geven, maar als er op de lange termijn niets veranderd, zal ik daar zelf actie in moeten ondernemen.  


10 Comments

Melina:
November 25, 2009
Heey lieve Marit,

Wat goed dat je dat kantoortje even lekker op de schop hebt genomen! Ooit zei iemand tegen mij 'een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd' en geloof daar ook wel in. Denk dat het, nu het echt jouw plekje is, het straks ook allemaal wat beter aanvoelt!
Wat gezellig dat er vriendinnetjes langskwamen! Grappig is dat he om dan ineens met iemand te praten die je kent. Waarbij je niet alles uit hoeft te leggen hihi Kan me wel voorstellen dat het even slikken was dat je niet met ze mee kon reizen maar dat komt echt wel! En trouwens, IEDEREEEEEN doet een rondreis door Thailand, jij bent tenminste nog origineel ;)
Kan me trouwens ook zo goed voorstellen hoe je je nu voelt!! Maar geloof me, het gaat echt over!!! Geef het idd wat tijd, je zit er nog niet zo lang :) Geniet van je nieuwe 'sleur', bedenk je elke dag weer hoe bijzonder het is dat je daar bent, neem de rust om alles in je op te nemen en mocht het dan echt nog niet goed voelen dan had het misschien niet zo moeten zijn. Maar laat je eerst volledig onderdompelen in het leven daar en zuig al die mooie dingen onder en boven water in je op! Geniet van elke zandkorrel tussen je tenen, de zon elke dag op je bolletje, ga kijken als ie in het water zakt en wees blij :D
Het komt echt goed meisje, dat weet ik zeker! Na al die overwinningen mag je nu best even relaxen ;)

Hele dikke knuffel en kus!!
Vicky:
November 25, 2009
Marit Duits! Leuk om weer een verhaal van je lezen en super gezellig dat 2 vriendinnen je zijn komen opzoeken! Kan me voorstellen dat het werken in de winkel niet heel spannend is, maar je weet waar je het voor doet, je moet ergens beginnen en ze zeggen altijd: wie goed doet, die goed ontmoet! Hoop dat snel wat geluk jou kant op komt!
Fijne dag vandaag! kus!
Melina:
November 25, 2009
Oh en ik heb m'n huisje nu niet in onderhuur omdat het maar zo kort is maar ga voor de zomer wel weer iemand zoeken dus mocht je nog mensen weten!! Let me know!
XXX
Mick:
November 25, 2009
Hey mop. Zet hem op!
kim:
November 26, 2009
chicka! ben ZO jaloers op je duikmogelijkheden! Had ook zo graag advanced gedaan maar geen tijd in belize.. Wie weet duiken we samen nog eens in de onderwaterwereld.. Voor nu, doe je ding, en als er actie nodig is, gewoon doen! :)
kus!
Amanda:
November 29, 2009
Hee dushi, die stromingsduik heb ik toen niet gedaan, lijkt me wel moeilijk hoor. Eerst er tegenin zwemmen en dan het moment bepalen dat je terug gaat. Heb je inmiddels ook al rekensommen gemaakt tijdens je diepduik? Haha! Wel leuk dat je daar weer lekker mee bezig kunt zijn! :) Ik ben uiteindelijk niet naar Boskoop gegaan, maar na het hyvesberichtje aan jou op bed gaan liggen. Voelde me zo beroerd en pijn in m'n rug en nek. De koorts is nu weer gezakt en voel me wel weer iets beter. M'n vader heeft mij helemaal bang gemaakt, omdat een kennis van hem -die ook tot 30 m. heeft gedoken- nu dezelfde klachten heeft. Maar ja, zal wel een klein griepje ofzo zijn. Ik ben al wel sinds de laatste dag van de vakantie steeds zo duizelig en super moe...hmm... Kun jij eens aan Markus navragen of zoiets van het duiken kan komen?
En dat boek van Dyonne is wel grappig he?! Ik moest zo lachen om "Ze keken mij aan als 2 poedels die uit het raam van een auto hangen" en nog meer van die rare vergelijkingen. Hier is de film "Komt een vrouw bij de dokter" nu helemaal hot! Maar ik wacht wel totdat ie uit is op dvd, want ik heb geen zin om in de bios te huilen...
Ga nu weer even in bed liggen, tot horens!! Xxx.
Liefs Aman
Joke:
November 29, 2009
Hoi Marit Heb je verhalen gelezen en je hebt al heel wat mee gemaakt zo.Duiken zal ook mooi zijn al krijg ik het er al spaans benauwd van. Geniet van alles meissie we denken aan je. Dikke knuffel van ons Ton en Joke
Ruud & Els:
November 29, 2009
Hoi marit,

Wat doe je het leuk daar. Je boft maar , lekker weertje en een super mooie omgeving en als ik het zo lees heb je ook veel lol, oke soms gaat het niet zoals jij zou willen, maar wie heeft dat niet?
Nou meid veel plezier nog verder daar en geniet ervan!
Groetjes Ruud & Els
Mick:
December 1, 2009
Mop! Waar moet ik nu kaartjes naartoe sturen.........?

Mail me!

Koes
Ruud & Els:
December 10, 2009
Hoi Marit,
Nog Gefeliciteerd met je verjaardag !Hopenlijk heb je een fijne dag gehad zo ver van huis.
Zaterdag gaan we je vader feliciteren met de zijne.
groetjes en nog veel plezier daar.
Ruud & Els
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login