Strand, shoppen en stappen!

December 11, 2009 - Khao Lak, Thailand

Het lijkt alweer heel lang geleden dat ik voor het laatst heb geschreven en er zijn alweer zoveel dingen gebeurd, dat ik maar bij het begin zal beginnen. 

Met de snelheid en de regelmaat waarmee de zaken binnen Sea Bees veranderen was ik eigenlijk al niet meer verbaasd dat ik een dag na mijn vorige verhaaltje alweer de vraag kreeg of ik alsjeblieft weer naar het hoofdkantoor wilde verhuizen. Ze hadden inmiddels iemand gevonden die mijn plek in het Laguna in kon nemen en wilden mij dus weer heel graag op het kantoor hebben. Ik moest er eigenlijk alleen maar om lachen en ben er al niet meer al te serieus mee omgegaan, want ja, je weet maar nooit wanneer ze het zich weer anders bedenken. Maar ik had wel het gevoel dat ik steeds meer in een positie kom waar ik een beetje eisen kan gaan stellen, en dus heb ik gezegd dat ik ze best wil versterken op het hoofdkantoor, maar dat ik daarmee niet toezeg voor de rest van het seizoen. Op deze manier hoop ik een beetje ruimte te houden voor eventuele veranderingen.
Tot nu toe gaat echter alles nog zoals afgesproken, en zit ik dus alweer ruim een week op het hoofdkantoor. Dat is toch wel even wat anders dan in het Laguna. Zoals ik volgens mij al eerder heb gezegd werk ik daar gemiddeld 10 uur op een dag en is er eigenlijk ook altijd wel wat te doen. Ik werk daar samen met in totaal nog 3 andere collega's, en samen zijn verantwoordelijk voor bijna alle planning en structuur binnen de organisatie. Wij doen het inchecken van de gasten, heb boeken van nieuwe klanten, het regelen van transfers etc. Ik vind het werk leuk en ik heb ook eindelijk het gevoel dat ik iets leer waar ik later ook nog iets aan heb. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat ik niet meer de hele dag alleen zit, maar lekker met collega's kan kletsen als er even niet zoveel te doen is.
Vanaf volgende week maandag gaan we beginnen met het werken van shifts, zodat we niet meer zo lange dagen hoeven te werken. Dit betekend wel dat ik ook af en toe alleen in het kantoor zal zijn, en dus alles alleen moet kunnen regelen en problemen moet kunnen oplossen. Deze problemen komen helaas iets vaker voor dan nodig zou moeten zijn, omdat het samenwerken met de Thai Crew niet altijd even soepel gaat. Dus ik hoop dat ik er klaar voor ben en dat het me gaat lukken! Ik vind het in ieder geval erg spannend! 

Op mijn laatste dag in het Laguna besloot ik nog maar even goed te genieten van mijn lange middagspauze, aangezien ik deze voorlopig niet meer zou hebben. Het was superlekker weer, en dus had ik mijn handdoekje meegenomen en ben ik een paar uurtjes op het strand gaan liggen. Maar eenmaal daar was het toch wel erg warm, waardoor ik al snel niet meer stil kon liggen en het water in ben gegaan. Ik ben in de branding gaan zitten en heb daar volgens mij echt een half uur heerlijk gezeten. Maar omdat de golven in de branding nogal wat zand met zich meebrachten werd het toen ook wel tijd om dat even van me af te gaan spoelen. Maar toen ik opstond merkte ik dat het zand zich helemaal door mijn bikinibroekje had gedrongen en er dus echt een soort drol in mn broekje zat, haha. Ik wist niet hoe snel ik het water in moest, maar ook daar kreeg ik het er met geen mogelijkheid uit. Nou, broekje uit en even goed door het water bewegen, maar helaas zonder succes. De enige oplossing die ik op dat moment kon bedenken was met mijn tanden een gaatje in mijn broekje scheuren om zo het zand eruit te kunenn laten. Het moet vast een mooi gezicht zijn geweest voor de mensen die aan het strand lagen: een meisje dat ontdekt een 'zand drol' in haar broekje te hebben, die vervolgens de zee in rent en daar aan haar broekje gaat staan knagen haha! Heel genant!

De volgende avond was het ook echt weer tijd om een keer de kroeg in te gaan en een biertje te drinken. Samen met Kat, Dani & Jasmin (freelance duikers) ben ik op stap geweest en heb ik het leukste kroegje van Khao Lak leren kennen: Thai Bar (ik weet het, ze zijn hier heel creatief met het bedenken van namen). Het is een klein kroegje aan het strand, met een paar stoeltjes en tafeltjes en alleen maar rasta personeel. Maar de weg er naartoe was nog het grootste avontuur: over een heel smal weggetje (nouja, modder en stenen) waar nergens licht is. En als het een beetje heeft geregend moet je tot aan je knieen door het water om de bar te bereiken. Heel bijzonder, maar vast niet zo goed als je een paar biertjes op hebt..! Ik zag al een mooie optie voor een eventueel verjaardagsfeestje..

Natuurlijk ga ik ook nog steeds op mijn vrije dag duiken, al moet ik zeggen dat de cursus niet echt opschiet, omdat het de laatste tijd zo druk is dat er geen instructors meer over zijn om met mij mn Advanced te doen. Maar ook als ik gewoon als 'fundiver' aan boort ben geniet ik nog steeds van de onderwaterwereld! Vorige week ben ik voor het eerst met de boot naar het wrak geweest om daar te duiken, wat ook nog gepland stond voor mn cursus. Dat was echt even iets heel anders: er was veel minder zicht en veel meer vis. Bij het afduiken dacht ik in eerste instantie alleen maar: wat een vies water en wat een hoop rotzooi daar beneden. Maar eenmaal dichterbij kom je zoveel vissen tegen, maar vooral ook heel veel andere kleine wezens, zoals onderwater naaktslakken in de meest bijzondere kleuren! Echt heel gaaf! En als het goed ik kan ik a.s. zondag weer mee en dan kan ik eindelijk mijn Advanced afmaken. Daarna ga ik het eerst maar even een beetje rustig aan doen met de cursussen en misschien ook wel met het duiken. Aangezien ik maar 1 vrije dag in de week heb is het misschien ook leuk om een keer iets anders te doen met deze dag!

Op zaterdag vroeg mijn Thaise collega, Ning, of ik zin had om mee te gaan naar een soort jaarmarkt in een dorp verder, en aangezien de shopkriebels toch al wel een beetje begonnen te komen, kon ik deze kans natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Shoppen in Khao Lak is echt verschrikkelijk: alles is gericht op de toerist, dus de kleren zijn erg duur en slechte kwaliteit. Daarnaast staan er ook hier van die mannetjes voor de deur die je bijna naar binnen trekken en allemaal hetzelfde vragen (hello, how are you, where you from?), heel irritant!! Dus ik vond het natuurlijk een leuk idee om met Ning mee te gaan. Het was ongeveer een half uurtje rijden, en toen kwamen we aan bij een grote jaarmarkt! Het was ook zo leuk om eens alleen maar onder locals te zijn! Ik heb niet een toerist gezien! Op die manier kun je ook veel meer van de cultuur zien en ontdekken wat de gewoontes zijn van de mensen hier. Zo hadden ze bijvoorbeeld een podium waar allemaal mensen aan het dansen waren. Het waren voornamelijk oudere mensen, en Ning vertelde me dat de mannen de vrouwen ongeveer 20 Baht (50 cent) moesten betalen voor een dans. Supergrappig! Ik wilde het liefst meedoen, maar dat vond Ning niet zo leuk :P haha.. Dus toen zijn we maar verder gelopen over de markt, waar op iedere hoek een kraampje stond waar je de meest uiteenlopende, gefrituurde insecten kon kopen. Dit vond Ning dan wel weer heel leuk, maar ik kon het echt niet aan. Ik heb al eens eerder gefrituurde sprinkhaan gegeten en heb er nog steeds trauma's en hele nare foto's aan over gehouden. Dus heb ik Ning vriendelijk bedankt. Zelf heeft ze voor een zakje gefrituurde wormen of rupsen ofzo gekozen.. brrr.. Daarna wilde ze een of andere Thaise shake bestellen, en omdat ik me toch een beetje open wilde stellen voor haar gewoontes, besloot ik er ook een te nemen. Het zag er een beetje oranje uit met heel veel ijs en het rook heel zoet. Dat kan ik wel aan dacht ik, maar toen ik eenmaal aan mn rietje begon te zuigen en daar zwarte, kleverige jelly ballen uitkwamen was ik daar niet meer zo zeker van!

En toen was het alweer zondag 6 december, bijna jarig! Ik was erachter gekomen dat er nog 3 collega's in diezelfde week jarig waren, en dus heb ik voorgesteld om met zijn allen een groot feest te geven in de Thai Bar. Zij vonden dit ook wel een leuk idee en dus ben ik 's avonds met Flo (een van de collega's) al even langs gegaan om te kijken wat we konden regelen. Uiteindelijk hebben we allemaal 1000 Baht (20 euro) ingelegd en hebben we een BBQ, een vuurshow en gratis bier (tot het op was) voor iedereen geregeld! Nu maar hopen dat er ook mensen zouden komen! Maar met een aankondiging op het prikbord bij Sea Bees en de mond op mond reclame, stonden er al snel 50 man op ons feestje! Zelfs de baas en Jans zijn uit Phuket gekomen, dus dat was echt heel leuk! Iedereen heeft volgens mij ook aardig wat gedronken, want de stemming zat er goed in en de volgende dag had het grootste deel toch wel een kater! En omdat Jans het niet vond kunnen dat ik nog geen bucket heb gedronken sinds ik in Thailand ben, heeft ze ervoor gezorgd dat ik ook een beetje wiebelig naar huis ben gegaan! Het was in ieder geval echt een heel leuk feestje, dus ik heb me de hele avond heerlijk jarig gevoeld! De volgende dag heb ik ook (met hoofdpijn) al jullie mails, smsjes, berichtjes en krabbels gelezen, dus heel erg bedankt allemaal! 

Voor nu weer even genoeg, ik verlang naar mijn bedje na deze week!

PS. Ik ben mijn Nederlandse simkaart kwijt, dus ik heb heel veel nummers niet meer. En voor degenen die mijn verjaardagsberichtje naar dat nummer hebben gestuurd: sorry, maar ik heb het niet gelezen! Ik ben vanaf nu dus echt alleen nog maar op mijn Thaise nummer te bereiken!!!  

 


 

 


Pictures

bloem
knopenboom
Laguna Resort
Dyonne & Amanda op bezoek
 
 

7 Comments

kimmus:
December 11, 2009
NEEEEEHHHJJ!!! Vertel je nu dat onze geweldige birthday-wens live vanaf kerst met ballen verloren is gegaan!!!! YOU!!! :'( BAH.. als nog een fijne verjaardag dan..ofzo.. :S Domper..
Nouks:
December 11, 2009
Oh nee Drama met hoofdletter D! Wij inderdaad heel hard gezongen voor jou met z'n allen, is het voicemail bericht in vergetelheid verloren gegaan. Vanaf mij dan dus ook nog maar een verjaardagswens...heel karig komt dit nu over. Anyways, wat fijn dat je zo een cool feest hebt gegeven, ik ben trots op je! Ik mail je dit weekend echt, dat beloof ik!! Nog 1 maand en ik ben er ook van tussen namelijk! Whoehoej!! (9 jan. vlieg ik!)

Dikke kroel! (K)
Bianca:
December 11, 2009
Oh, dat werd dus geplaats bij een foto...

Maar via deze weg alsnog van harte gefeliciteerd!!!!
Zo te lezen was het een mooi feestje ;-)

Dikke kus
Sabine:
December 11, 2009
Marit!!
Super tof dat je zo'n verjaardagsparty hebt gegeven! Zul je denk ik niet snel vergeten:D
Het klinkt verder echt allemaal super goed daar, toch wel even wennen aan een hele andere cultuur! Daar heb ik hier toch een stuk minder mee te maken;)
Liefs, Sabine
Lotte:
December 12, 2009
Inderdaad! wat stom dat je je simkaart kwijt bent! dan iig maar nog een keer via deze weg! GEFELICITEERD!! Leuk verhaal schrijf je, volgens mij heb je echt al een beetje je plek gevonden!

Dikke knuffel!
Melina:
December 13, 2009
Lieverd!!!

Wat ontzettend leuk om te lezen dat je je plekje gevonden hebt en wat een ervaring hee die jaarmarkt! Super man!!! Vind het wel flauw dat ik geen uitnodiging had voor je feestje ;)
Inmiddels zit ik in Ellmau en ben ik nu in m'n nieuwe stamkroeg "Fabels" met een heuse Febo muur die straks vol ligt met kroketten en frikandellen haha Internet is hier alleen niet zo heel snel dus je foto's heb ik alleen nog maar in het klein kunnen bekijken. Hoop straks internet 'thuis' te hebben zodat ik je wat meer up close kan zien!
Blijf lekker genieten!

Dikke kus!

PS: vind het wel een stoere actie hoor bikinibroekknager! (en lekker he met je blote kont in het water haha)
britta:
December 23, 2009
jeej ik heb je berichtjes weer gelezen, klinkt best goed he allemaal, ik heb je ook net een email gestuurd, hoop snel van je te horen xxxxx
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login