Happy new year!

January 9, 2010 - Khao Lak, Thailand

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer in volle gang, ik weet het, maar ik ben er helaas iet eerder aan toe gekomen om iedereen het beste te wensen, dus bij deze!! Ik hoop dat jullie er allemaal een mooi feestje van gemaakt hebben! Mijn laatste verhaaltje is inmiddels ook alweer een maand geleden, dus wordt het weer tijd voor de nodige updates!

Vlak voor mijn verjaardag, in de week dat ik gewisseld ben van de Laguna Shop naar het hoofdkantoor, was er opeens veel controle van de Thaise immigratiedienst. Niet alleen in de haven waar alle boten liggen, maar ze gingen ook alle kantoren langs. Ik had nog geen werkvergunning, maar was al goed op de hoogte gebracht wat de gevolgen konden zijn als ze erachter zouden komen dat je zonder vergunning aan het werk was! En dat waren eigenlijk maar 2 opties: heeeeel lief lachen en er met een geldboete vanaf komen, of gewoon de gevangenis in. Nouja, dan begrijp je misschien wel dat iedere keer als ik een Thai in een donkergroen/blauw pakje voorbij zag komen, ik onder mijn bureau dook of mijn hoofd in een van de kastjes aan de muur stopte, maar gelukkig is er niemand binnen gekomen. Op het hoofdkantoor zijn ze toen nog wel geweest, en hebben ze zelfs nog naar mij gevraagd, maar Markus was zo slim te zeggen dat ik nog niet aan het werk was, dus dat ze niet verder hoefden te zoeken. Pfieuw! Een week daarna kreeg ik dan eindelijk bericht dat mijn werkvergunning klaar lag en dat ik hem op kon komen halen! Dus nu hoef ik me geen zorgen meer te maken, ik ben eindelijk legaal!!

Daarna zijn natuurlijk ook hier de feestdagen aangebroken, al was dat dit jaar toch wel iets anders dan ik gewend ben! Kerst was sowieso heel raar, omdat ze dat eigenlijk alleen voor de toeristen vieren en er wordt dan ook niet al te veel aandacht aan besteed. Hier een daar zie wat kerstlichtjes in de palmbomen hangen en als je goed kijkt vind je nog ergens een plastic kerstboom in een hoekje staan. Daarnaast is het hier natuurlijk gewoon 33 graden en is iedereen hard aan het werk. Waarom al die mensen nu juist met de feestdagen willen gaan duiken snap ik nog steeds niet, maar we waren echt overboekt en hebben lange dagen gewerkt.
Maar dat mocht de feestvreugde natuurlijk niet drukken en Markus had op de 22e een mooi kerstfeest voor het personeel georganiseerd.. We hadden een gratis buffet met heerlijk eten, een live band met iets minder heerlijke muziek en gratis bier! Dat kon natuurlijk alleen maar een mooi feestje worden! Het enige nadeel van de locatie was, dat iedere keer als je naar de WC moest, je over een soort van beekje moest. En daarin lag maar 1 steen om je naar de overkant te helpen. Beat en ik hadden dan ook al meteen een weddenschap gemaakt dat degene die als eerste met zn dronken hoofd in het beekje ging staan, dat diegene de komende maand het bier zou betalen! Tja, dat kon natuurlijk niet goed gaan. Op de een of andere manier kreeg een van de Thaise jongens van onze weddenschap te horen, en die dacht: ik zal Beat wel een handje helpen. Dus toen ik iets later op de avond nietsvermoedend naar de WC ging, kwam Bum (de Thai) achter me aan en voordat ik het wist stond ik niet alleen met mijn voeten, maar lag ik met mijn hele lichaam in het water! En bedankt! Gelukkig zag Beat wel in dat dit niet te wijden was aan mijn dronken toestand, en hebben we de weddenschap maar geschrapt. Maar ik heb wel de rest van de avond zeiknat aan tafel gezeten!

Met oud en nieuw hebben we ons eigen feestje gebouwd, bij mijn buren op het terras. Voor iedereen die wilde hebben we een BBQ georganiseerd, met heerlijke steaks en aardappelsalade! Oh wat had ik veel gegeten! Ik denk dat er ongeveer 20 mensen waren, maar omdat de helft de volgende dag weer moest duiken, hebben we het vuurwerk om 11 uur al afgestoken en waren we om 12 uur nog maar met zn 6en over. Dat was dus wel een beetje een karige inluiding van het nieuwe jaar, maar gelukkig wel met mn beste vrienden hier, en dat is dan maar hetgene wat telt denk ik! Hoe dan ook, toen na 12 uur weer 2 mensen naar huis gingen begon bij mij de stemming er net een beetje in te komen en stelde ik voor met de overige mensen nog even het dorp in te gaan en een gezellige kroeg op te zoeken. Dus zo zijn we uiteindelijk toch nog met 4 mensen naar de Happy Snapper en tenslotte nog naar de Thai Bar gegaan, wat echt supergezellig was! Het nadeel blijft natuurlijk wel dat je altijd weer op de scooter terug moet, wat niet geheel ongevaarlijk is na een aantal biertjes. Maar gelukkig zijn we allemaal heelhuids thuisgekomen en lag ik om half 4 te snurken in mijn bedje!

Om 10 uur ging de wekker weer.. want business is business, en de boot is weer gewoon uigevaren, en ik moest dus gewoon weer met mijn brakke hoofd op kantoor zitten. Het was gelukkig niet heel druk die dag, maar er waren natuurlijk wel wat vreemde gevallen, zoals mensen die niet mochten duiken omdat ze nog teveel alcohol in hun bloed hadden en er was er zelfs 1 die zo stond te trillen dat ie onderuit is gegaan en zijn hoofd heeft gestoten. Die heeft zijn nieuwjaarsdag dus in het ziekenhuis doorgebracht.

Toen de feestdagen eenmaal voorbij werden werd het op kantoor ook eindelijk weer rustiger en konden we weer een beetje ademhalen. Al moet ik zeggen dat de drukte me (op de dagen zonder kater) best goed is bevallen. Sowieso vind ik mijn baan erg leuk en ik heb nu ook eindelijk de zekerheid dat ik niet meer terug ga naar Laguna. Volgens Markus doe ik mijn werk boven verwachting goed (ik weet niet of dit nu echt positief of negatief is, maar dat doet er niet toe), dus heb ik meteen maar om een loonsverhoging gevraagd, haha! Het is niet veel, maar ik heb hem gekregen!!
Buiten het kantoor om doe ik verder weinig meer met Markus. Het blijft een goeie vent, maar hij is wel veranderd van een vriend naar een vies oud mannetje. Hij heeft het alleen maar over jonge meisjes, sex en dat hij 1 keer in de paar weken naar Christine's Massage in Patong gaat. Nu konden Irene en ik het natuurlijk niet laten om op internet te kijken watvoor massage dit is, en jahoor: massage met happy ending!!

De laatste keer dat ik ben wezen duike is inmiddels ook alweer een tijdje geleden, namelijk op 22 december. Maar (!!) het was wel de beste duik die ik tot nu toe heb gedaan! Ik heb namelijk eindelijk Manta's gezien! Natuurlijk heb ik ze op kantoor en tijdens mijn cursussen al wel vaker op dvd gezien, maar dat is toch echt niet te vergelijken met de realiteit! Voor degenen die niet af en toe naar Animal Planet kijken: manta's zijn gigantisch grote roggen die voor de meeste duikers echt wel een must see is! Sommigen hebben geluk en zien er een naar 15 duiken (ik :p) en sommigen moeten eerst 700 duiken doen voordat ze er eindelijk een zien (Beat :p). Voor de echt onwetende onder ons, kijk eens op de volgende link: http://i.livescience.com/images/ig54_manta_ray_02.jpg. Hiermee krijg je misschien een beetje een idee hoe waanzinnig fantastisch het is om zo een beest te zien! Wauw!

Sindsdien ben ik helaas niet meer wezen duiken: mijn eerstvolgende vrije dag was de boot veel te vol en daarna moest ik op visa run: met de bus naar Ranong en daar met de boot naar Burma. Daar snel lunchen, stempel halen en weer met de boot en de bus terug naar Thailand. Niet echt een spannende belevenis, gewoon een lange saai dag in een ijskoude bus. Ik denk dat ik daar al een flinke verkoudheid heb opgelopen die sinds gister is omgeslagen in echte bronchitis, griep en koorts. Daarnaast is mn huid de laatste tijd ook weer een drama en dus ben ik gister maar even bij de dokter langs geweest. Hij heeft me een hele lading medicijnen meegegeven en ook nog 2 spuiten in mn kont gezet (auw!). Nu voel ik me al wel weer iets beter, ik heb geen koorts meer, maar ik voel me wel zo stoned als een garnaal van alle medicijnen (ik slik nu ongeveer 15 pillen op een dag! :s). Nouja, hopelijk ben ik morgen weer de oude en kan ik weer gewoon aan het werk. Op bed liggen met dit weer is ook niet echt geweldig, al denk ik dat ik dat toch weer even ga doen!

Liefs en tot de volgende post!

PS. Mick, Kerstin, Britta en papa, jullie kaartjes zijn eindelijk aangekomen, dankjewel!!!!! :)


Pictures

Koh Bon
Manta eiland :D
aaaaaaaaaahhh :O
christmas party
 
 

7 Comments

Mo:
January 9, 2010
Yeeh daar is het nieuwe verhaaltje toch! Wat goed om te horen dat je nu toch écht je draai hebt gevonden..en zo te lezen kom je daar niet tekort aan alcohol & katers =). Gelukkig maar, zo ken ik mijn zuipmaatje!
Waaaw dat je zo'n Manta hebt gezien...lijkt me ook echt super indrukwekkend...
In ieder geval beterschap, hopelijk ben je snel weer de oude!
Geniet ervan!
Dikke kuss!
vicky:
January 9, 2010
marit duits! idd leuk om te lezen dat je meer je draai begint te krijgen! Waarschijnlijk komt dit ook omdat je baanzekerheid hebt en wat mensen om je heen hebt opgebouwd. heel knap:D
vraag me af of je je daar wel eens verveeld met al het werken, feestjes en duiken hahaha take care!!!! kus!
Robert-Jan:
January 10, 2010
het duurt even maar dan komt er weer een meteen een lang verhaal :P Leuk om te horen dat je nu meer betaald krijgt en dat je dat ouderwets wegzuipt aan drank spelletjes!;) Beterschap en geniet van het lekkere weer, het is hier nu weer vol aan het sneeuwen...
Kerstin:
January 11, 2010
Hai!!
Wat een super foto's!! ziet er echt allemaal super mooi en gezellig uit!!
Ik hoop dat het al wat beter met je gaat!!!
Dus beterschap en ik spreek je snel weer!!!

xje
José:
January 15, 2010
Hey garnaaltje, jij ook de beste wensen voor 2010!
Al weer aan de betere hand?
Wat een lading medicijnen zeg!
Geniet nog lekker daar en van het heerlijke weer, want hier ligt al een maand sneeuw!
Liefs uit Breda,
X Joos
Melina:
January 18, 2010
Lieverd!!! Nog later dan jij, HAPPY NEW YEAR!!! ;) Wat is het ontzettend leuk om te lezen dat je je draai daar zo gevonden hebt! En fantastisch dat je gelijk die loonsverhoging eruit getrokken hebt hahaha je fotootjes heb ik nog niet bekeken, ga ik zo even doen maar moest natuurlijk eerst even weer iets van me laten horen! alweer te lang geleden!!
kan me voorstellen dat je zin hebt in sneeuw, dat heb ik in zon en zand tussen m'n tenen ;) ik hoor half februari waar dit gaat gebeuren dus nog even afwachten.
Vrouwke, heeeeeeel veel plezier nog, blijf lekker genieten en beterschap!
Dikke zoen en knuffel
Kaatos:
January 31, 2010
Hi Maanos,
Ik ben weer bij met lezen en nu ook gelukkig member van je page! Ik wacht met smart op je volgende verhaal vol avonturen :) Het klinkt allemaal superleuk en spannend! Fijn dat je die zekerheid hebt dat je kunt blijven in dit kantoor!
Bisous
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login