Op de helft!

February 4, 2010 - Khao Lak, Thailand

En toen was het alweer Februari! Het ene moment lijkt de tijd stil te staan en dan vliegt het weer voorbij! De eerste 2 maanden leken wel een jaar en de laatste maand lijkt maar een week! Ik heb soms ook echt niet meer op een rijtje in welke tijd ik leef!! Maar ik weet iig dat ik ongeveer op de helft van mijn tijd in Thailand ben aangekomen en dat ik na moet gaan denken wat ik wil als die tijd er op zit! Ik ben hier en daar een beetje aan het solliciteren voor een zomerbaantje in Europa, maar daar is tot nu toe nog niks uitgekomen. Ook heb ik het aanbod gekregen om nog langer bij Sea Bees te blijven, maar ook dat is nog niet zeker. Ik weet niet of ik hier wel in het laagseizoen wil zitten (dan is er echt niks loos) en bovendien wordt het ook tijd dat ik een beetje meer geld ga verdienen, want ik heb nog een vakantie op de planning staan die ik moet bekostigen ;) Dus hoe dan ook: deze week moet ik keuzes gaan maken en een vlucht gaan boeken! Dus, lieve kijkbuiskinderen, hierover volgende keer meer!

De afgelopen weken waren weer even een opkikker die ik nodig had! Met de gezondheid ging het eindelijk weer even goed, vrienden van Beat en Irene waren op bezoek waar ik veel leuke dingen mee ondernomen heb en ik heb de beste duik van mijn leven (alsof ik al eeuwen duik..) gehad!

Sina en Marc, 2 reisvrienden van mijn lieve buren Beat en Irene waren voor een weekje op bezoek in Khao Lak, en natuurlijk was ik met al mijn gezelligheid ook steeds van de partij! Het was echt leuk om weer even wat andere mensen om me heen te hebben! Niet omdat de mensen hier niet aardig zijn (in tegendeel!), maar het zijn ook allemaal collega’s, dus de sociale kring is niet zo heel groot. En als je dan ook nog in zo’n klein dorp woont is het wel leuk af en toe wat nieuwe mensen te leren kennen! We hebben dan ook lange avonden aan de bar, in het restaurant of thuis verbracht met kletsen of welbekende spelletjes als ’wie ben ik’, wat voor de Thais overigens ook erg vermakelijk was (crazy farangs!).

Het was iig een erg leuke week, en als ze aan het einde van het seizoen nog ergens in Thailand rondzwerven ga ik ze misschien nog wel opzoeken!

En dan het duiken: eindelijk kon het weer, ik was weer helemaal gezond en de boot was ook niet meer zo overvol. Na een maand niet te hebben gedoken had ik het me niet mooier kunnen wensen! Manta’s, manta’s, manta’s!! De laatste keer was ik al helemaal hysterisch omdat ik op 15 m afstand voor 5 seconden een manta voorbij zag vliegen; ik had eindelijk een manta gezien! Maar deze keer was het nog beter: ik denk dat ik in tegenstelling tot vorige keer misschien 5 seconden GEEN manta  gezien heb! Ze waren er gewoon de hele tijd! En ze waren ook heel nieuwschierig, waardoor ze vlak voor je neus voorbij zwommen! Wauw! Iedere 5 minuten keek ik weer op mijn finimeter om te zien of ik nog wel lucht in mijn fles had, ik was helemaal buiten adem, haha! En als je dan even niks om je heen zag, kwam er van boven weer een grote schaduw over je heen en daar waren ze weer! Ik kan echt niet beschrijven wat een ervaring het is! Volgens mij zei ik dat vorige keer ook al, maar dit was natuurlijk nog 100 keer beter! En Suus, speciaal voor jou eindelijk foto’s van mijn MANTAstische duik!

Verder heb ik nog een liefdesverklaring van Beat moeten doorstaan, ojee! Denk je je portie misplaatste liefde wel te hebben gehad met je baas die je probeert te zoenen, krijg je dit!

Beat en Irene zijn met afstand mijn beste maatjes hier. Ze komen uit Zwitserland, zijn al 13 jaar samen en al bijna 2 jaar samen aan het reizen en werken. Nouja, en toen kwam er een leuke Hollandse Trien voorbij, en toen begon Beat een beetje kriebels in zijn buik te krijgen. Dat hij 20 jaar ouder is zit hem verder niet echt dwars. Ik had wel een vermoeden sinds vorige week, maar hoopte eigenlijk dat het over zou waaien. Maar toen kwam het op een avond tijdens een biertje toch: ’ich glaube ich liebe dich’. Fijn! We zijn toen tot de conclusie gekomen dat ik toch niet hetzelfde voor hem voel en hij het dus maar uit zn hoofd moet zetten! En zolang hij zich niet zo gaat gedragen als Markus doe ik ook maar gewoon alsof er niks aan de hand is!

Tja, dat waren mijn belevingen van de afgelopen maand wel weer! Ben trots op mijn korte en bondige verhaal :)

Liefs

 

PS. De andere foto's volgen zsm!


Pictures

aan de bar
Happy Snapper!!
Am & ik
Griepje?!
 
 

6 Comments

Mick:
February 4, 2010
Jaaa nog een half jaartje! Wat zijn je verre-weg plannen dan? Ik wil namelijk ooooooook weg!! Kun je geen onderwater camera kopen?? Ik ben wel benieuwd naar die manta's van je!!

Kus!
Kaatos:
February 4, 2010
Haha Maanos, dat heb jij ook weer he. Altijd die vervelende mannen achter je aan. Hoop dat het wel nog allemaal gezellig tussen jullie is en ach, het is ook gewoon een mooi compliment!
Super leuk verhaal en je foto's zijn ook weer mantastisch, haha!
Bisous
Melina:
February 4, 2010
Hee meissie!!

Top top top allemaal! Echt ontzettend leuk dat je zo veel lol hebt gehad de afgelopen tijd En dan ook nog die MANTAstische duik!! Je hebt het verdient!

Succes met zoeken naar wat je gaat doen in de zomer want centjes moet je wel verdienen hoor! Kijk nu al uit naar die biertjes op Cyprus

XXXX

Je hebt 'm nu twee keer dit berichtje, had namelijk niet helemaal door dat ik onder een foto zat te typen haha
Mo:
February 7, 2010
Hee Maan!

Wat een leuk verhaaltje weer! En ojeej ojeej...valt niet mee om al die ongewenste mannen van je af te moeten slaan =) Maar woow die Manta's zijn echt megagroot zeg..toffe fotos!
Ben benieuwd wat je plannen worden voor komende zomer!
Dikke kuss!!
José:
February 7, 2010
Hey Marit,

Time flies zeg, alweer op de helft! Geniet nog maar goed daar. Top zeg, die foto´s van de manta´s! Doe mij ook zo´n paradijsje...
En die Beat haha. Je maakt alle ouwe knakkers gek daar! Hopelijk blijft wel alles leuk en gezellig met ze.

Nou meis, geniet er nog van daar!
Liefs Joos
Amanda:
February 15, 2010
Hee meis, ik las op hyves dat je een vlucht hebt geboekt! Waar naartoe? Heb je mijn mail nog gehad? Vrijdag en zaterdag carnaval gevierd, toen vond ik het wel weer goed. :) Joffrey was zaterdag als Zorro verkleed, erg sexy!! :P Ik ben geen 'bekenden' van jou tegen gekomen. Je foto's van de Manta's zijn super gaaf! En wat een gedoe met die kerels zeg. Als je weer in Nederland bent, mag je wel weer eens een leukerd tegen komen. Nog andere liefdesverklaringen op Valentijnsdag gehad? ;)

Liefs en kusjes, Aman
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login