Ticket geboekt!

March 4, 2010 - Khao Lak, Thailand

Ja jullie lezen het goed: mijn terugticket is geboekt!! 19 mei zal ik weer op Nederlandse bodem zijn! Maar zover is het voorlopig nog niet!

Op het werk staat ons nog een laatste piekperiode te wachten: half maart tot half april moeten we nog een keer het grote geld binnenhalen en dan is het eind april afgelopen. Dan gaat het National Park van de Similan Islands dicht, en wordt er niet meer gedoken vanuit Khao Lak. Maar zoals Markus altijd zegt: het wordt nog een keer kerst. Grote groepen die aankomen, een volle boot en dus veel te doen. Volgende week hebben we al een groep van 20 Belgen aankomen, dus voor mij voorlopig geen rust :p
Dan, als de grootste drukte weer voorbij is, ga ik nog mee op een van onze 3 daagse duiksafaris. Jans en ik hebben de baas overgehaald en mogen dus mee, joehoe! 3 dagen, 2 nachten en 10 duiken!
En eind april is het dan echt afgelopen. Dan zullen we met zn allen de administratie van het afgelopen seizoen op orde brengen, zorgen dat het kantoor er netjes uitziet en dan weg! Weg uit mn droomhuisje aan de rand van de jungle en weg uit dit dorp waar ik dan ruim een half jaar heb gewoond! Met de rugzak op weer terug naar Phuket, waar ik met Jans nog een paar daagjes aan het strand ga relaxen! Ongelimiteerd zon, zee, strand en cocktails hebben we dan wel verdiend zijn wij van mening!
Maar ook na die dagen is het nog niet voorbij, want dan komt Suus nog 2 weekjes op bezoek, woei!! Natuurlijk heb ik haar ervan kunnen overtuigen een duikcursus te doen, zodat we samen nog even de onderwaterwereld onveilig kunnen maken. We zullen waarschijnlijk ongeveer een week in Phuket blijven hangen, en daarna richting het Noorden, om te eindigen in Bangkok, waar we allebei op 19 mei in een ander vliegtuig zullen stappen met dezelfde eindbestemming: Nederland!

Een hoop mooie dingen om naar uit te kijken dus! Ik kan niet wachten tot ik eindelijk een beetje vakantie kan vieren, want de lange dagen op kantoor, 6 dagen in de week, beginnen langzaam wel een beetje zijn tol te eisen. Ik ben vaak moe als ik thuis kom en mn huid begint ook steeds vaker op te spelen. Maar ondanks dat heb ik wel echt het gevoel dat ik hier op mn plek zit en ik voel me hier ook echt thuis! Ik begin de Thaise cultuur steeds meer te waarderen en te begrijpen en voel me al bijna een local :p Afgelopen zaterdag ben ik zelfs in de nieuwe local discotheek hier in Khao Lak geweest, wat een topavond! Het begon met 'even snel' een biertje drinken na het werk. Op weg naar huis zit namelijk een  heel gezellig kroegje (Songs Bar) met een Nederlandse eigenaar. Als ik pas laat klaar ben met werken ga ik hier wel eens langs voor een biertje en een echte Nederlandse frikandel. Dan kan ik weer even lekker in het Nederlands ouwehoeren met Dave, de eigenaar, en het is altijd super gezellig! De laatse tijd kom ik er steeds vaker en lijkt het ook wel steeds gezelliger! En afgelopen zaterdag was denk ik het hoogtepunt! Na een aantal biertjes aan de buitenbar gingen Dave en ik naar binnen, waar al een aantal lallende Canadezen, Duitsers en Zweden aan de bar zaten, en laten we zeggen, dat ik mooi in het plaatje paste. Een aantal biertjes verder hadden we besloten dat ik naar Canada ging verhuizen en dat Bob (de Canadees) een baan voor me ging regelen in de golfindustrie! Ook sprak ik Noors met de Zweden en danste met de Duitser. Een gezellige boel dus. Rond 11 uur kwam de Duitser (zie: dikke, grijze man van een jaar of 55, met de naam Tony..) met het geniale idee om dus naar die nieuwe discotheek te gaan. Achja, ik ben altijd wel in voor een feestje, dus waarom niet?! Daar aangekomen verdween hij meteen in de WC, waar hij zijn lange spijkerbroek verwisselde voor een korte spijkerbroek! Het feest kon beginnen, haha! Wat een avond, echt hilarisch!
De volgende ochtend ging natuurlijk niet zonder hoofdpijn voorbij, maar ik heb me er doorheen weten te slepen. Maar toen smiddags de telefoon ging en er 'Tony' op het schermpje stond, kreeg ik een lichte hartverzakking en probeerde ik me enigzins verward te herinneren of ik die oude vent mijn telefoon nummer had gegeven.. Na kort twijfelen of ik op zou nemen of niet, won mijn nieuwsgierigheid het en wist ik dan ook even niet wat ik moest zeggen toen het onze eigen Tony Schapendonk bleek te zijn!!

Tot zover weer even de belevenissen uit Khao Lak,  helaas zijn er geen foto's van de bewuste avond in Songs bar.. :(

Tot volgende keer!


Pictures

Irene, Marc, Sina, Beat
Mr. Box & ik
Mn nieuwe huisdier
Nog een keer
 
 

5 Comments

kim:
March 4, 2010
hihi, ik was met Tony aant kletsen op MSN toen hij erachter kwam dicht bij jou te zitten, dus heb je nummer maar even doorgegeven ;) Hope you don't mind! Fijn dat je toch een beetje vakantie nog kunt vieren voor je vertrekt, hoop dat ik in NL ben om je te onthalen :) KUSZ!
Kaatos:
March 4, 2010
Maan! Wow, wat gaat het snel. Echt ontzettend leuk dat Suus je komt ophalen joh, nog even een supervette vakantie er achter aan. Een mooie afsluiting. En Bang Kok, mag ik even een 'boodschappenlijstje' mee geven? :P Dat wordt shoppen! Ter info: je mag dus ook nog een kleine rolkoffer als handbagage naast je handtas meenemen he. Hihi. Ik heb nog steeds plezier van mijn Thaise inkopen!
Veel plezier!!
Kus
Mo:
March 4, 2010
Hey Maan!
Woow je gaat dus al bijna terug naar Holland! Naja, eerst nog een hard werken, genieten en goed vakantie vieren! Ennn zo te horen ben je het stappen niet verleerd..gelukkig maar…want in mei is het lente en dan staan de biertjes weer klaar op de Hollandse terrassen en is heel Holland weer vrolijk omdat de eerste zonnestraaltjes weer een mooie nuance geven aan hun sneeuwwitte huid. En jaja, dan is het ook weer tijd voor een Mo-Maan-Zuip-Date ;-).
Nu eerst nog genieten van je Thaise leventje!
Dikke kus!
Mick:
March 4, 2010
Maan is bijna zuruck olé olé!
Melien:
April 20, 2010
blijft schrikken he die Tony ;-)
XXX
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login