9 augustus l'Estuaire de la Gironde

August 9, 2011 - Saint-Palais, France

Na al dat luieren vonden we het tijd voor wat actie. En als je in Rome bent wil je de paus zien dus op naar het wijngebied van deze streek: de Médoc. Aangezien de belangrijkste châteaux aan de overkant van de Gironde liggen moesten we het water over. We besloten naar het westen te rijden waar we in Royan de veerpont naar de overkant wilden nemen.

Hoewel de afstand vanaf de camping naar Royan niet ver is duurde de rit langer dan gedacht. Je kon niet hard rijden, maar dit wilden we ook niet. Het uitzicht was prachtig en afwisselend: verstilde dorpjes, heuvels met wijngaarden en af en toe een doorkijkje naar de Gironde zelf. Het weer was redelijk, maar werd gaandeweg de dag steeds beter.

In Royan was het zoeken geblazen om de veerpont te vinden. Gelukkig waren we net op tijd en zaten we binnen no time middenop de Gironde. De deining was redelijk - je zit toch vlakbij open zee. Het autoalarm ging hierdoor steeds af waardoor we die maar uitgeschakeld hebben. Na een kleine 3 kwartier waren we aan de overkant en besloten we te gaan lunchen.

Zo gezegd zo gedaan en met het buikje vol verder naar de Médoc gereden. De omgeving en bouwstijl waren totaal anders: meer mediterraans. Na een half uur kwamen de eerste châteaux in zicht, te beginnen met de 'slobberwijnen'. Hoe verder we het gebied inreden, hoe beter de wijnen en hoe mooier en groter dus ook de châteux. Vooral de grand crus waren prachtig. Natuurlijk ook nog gestopt om wijn te proeven en te kopen.

Een hoop indrukken rijker opnieuw op de boot gestapt in Lamarque voor de overtocht naar Blaye, een oud vestingstadje. Vanaf het water hadden we een prachtig uitzicht op het fort. De overtocht was van een ander orde dan de heenweg - om op de boot te komen was al een avontuur op zich en lang niet zo strak georganiseerd als in Royan. De boot werd letterlijk vol geparkeerd: auto's stonden dwars, achterstevoren, enzovoort om iedereen maar aan boord te krijgen. Ook dat moet je een keer meemaken!


2 Comments

Judith:
August 12, 2011
Hé lieve Marissa,

Je weet de sfeer en omgeving altijd goed weer te geven, zo hou je ook mooie verslagen over voor later....

Ik ben benieuwd naar de wijntjes, we komen ze wel een keertje testen als we langs komen om je stulpje te bewonderen.

Ik zit hier met de lamp aan boven de tafel en het regent hier wederom bakken, zucht. Wilde naar de markt.... Morgen vieren we (o)ma's 85e verjaardag in de trekkershut. We nemen de waxinelichtjes maar mee, zo creëren we ons eigen zonnetje...tja een mens verzint wat. Geniet van ieder zonnestraaltje en ga door met mooie momenten verzamelen!

Liefs ♥ Judith
helma:
August 12, 2011
hey
zo weer een mooi verslag altijd weer gezellig om dit te lezen
vooral als het hier een herfst dag is zoals vandaag weer eens
geniet en we horen wel weer hoe de volgende toch is geweest

groetjes helma
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login