Het nadeel van een drukke onderzoeksbegeleider

August 27, 2010 - Berkeley, California, United States

Ik dacht vrij te hebben van de Universiteit aangezien ik toch nog geen plek had om te zitten of computer. Daarom was ik van plan vandaag een hoop andere dingen te doen, zoals...Baseball kaartjes kopen! Op dinsdag 14 september zullen we dan eindelijk de San Francisco Giants zien spelen tegen de Los Angeles Dodgers, yay!

Terwijl ik dus aan het multitasken was, heb ik ook mijn onderzoeksbegeleider eindelijk een mail gestuurd met de vraag om hem volgende week te ontmoeten. Bijna meteen kreeg ik antwoord. Hij was er de hele volgende week niet, dus als het vandaag nog kon...en oja, hij gaf ook nog een vak 'Computational Cosmology' en of ik dat ook ging volgen? Het eerste college was over een uurtje. IEKS!!! Halfdroge was uit de droger geplukt en verspreid in bad, twee mueslirepen gepakt en meteen op mijn fiets naar het UCB terrein.

Het college was weer in een gebouw dat onbekend was voor mij, gelukkig had ik nog tien minuten om het klaslokaal te vinden. En wat zag ik toen ik er binnen kwam...de houten stoeltjes, maar dan van plastic :S Niet veel later zag ik dan eindelijk de man waar ik het komende semester onderzoek bij zal doen. Het vak was blijkbaar een advanced graduate course en ik zag inderdaad ook geen sterrenkunde graduate zitten die niet minstens al derdejaars was. Aangezien ik al een duur boek voor Star Formation heb gekocht, weet ik nog niet zo zeker of ik dit van er ook wel bij kan doen, maar ik zal het gaan proberen. Het onderwerp spreekt me namelijk wel aan.

Na het college samen met de professor even buiten gestaan om te bedenken wat ik de volgende week kon gaan doen. Literatuur lezen dus. Niet zo vreemd hoor, dat had ik ook wel verwacht.

Meteen weer naar huis geraced, want ik was eigenlijk van plan om ook nog naar San Francisco te gaan. Met de bus, dat wel, want deze is gratis voor mij. De rit is natuurlijk ook veel leuker dan een donkere metro, maar duurt gewoon wat langer.

Union Square - 1Ik ben naar Union Square gegaan om de winkels een beetje te verkennen. Ik wist niet zeker of het wel een 'winkelbaar' gebied was en dacht dat het slimmer was om daar onderzoek naar te doen zonder Ralph. Ik ben er nu achter dat als je je hand niet omdraait voor Ralph Lauren, je prima kan winkelen bij Union Square. Voor de plebs is er alleen een H&M en een wat duurdere Zara, jammer.

Cheesecake!Wat ik alleen niet kon weerstaan, was een bezoekje aan de Cheesecake Factory op de 8ste verdieping van het Macy's gebouw. De lift ernaartoe doet me denken aan Charlie and the Chocolate Factory (alleen deze gaat alleen maar op en neer). Tijdens de studiereis heb ik hier samen met Hedwig en Corine een 'Chocalate Chip Cookie Dough Cheese Cake' gehaald en die was zalig! Daarom nu weer een stukje gehaald om als toetje samen met Ralph op te eten. Wel moeilijk om er niet meteen van te gaan eten...

Twee à drie uurtjes later was ik weer in Emeryville. Zo vreemd om binnen een half uur in zo'n grote en bekende stad als San Francisco te zijn.

Zoals verwacht was de Cheesecake heerlijk en ENORM machtig, we hebben het niet in één keer op kunnen maken. Morgen opnieuw naar SF, maar dan met Ralph :)

Groetjes,
Nadieh


Pictures

Tencate cubicle
Tencate cubicle - 2
Tencate kantoor
Recreational Sports Facility van UCB
 
 

1 Comment

Laurien:
August 29, 2010
Hey allebei,
De beschrijving van die cheesecake mag wel iets minder de volgende keer hoor ;), nu maak je ons wel erg jaloers!! Ook de rest klinkt erg leuk allemaal. Ralph, hoe waren jouw verdere dagen?
Ik vind het echt superleuk om jullie verhalen te lezen elke keer, en even weg te kunnen dromen uit het saaie en regenachtige Nederland :-)!
Veel plezier weer!
Liefs Laurien
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login