Uro i Kenya

January 1, 2008 - Machakos, Kenya

Der var presidentvalg i Kenya den 27. december. Foerst saa det ud til at oppositionen ville vinde for foerste gang siden 1982, men det endte med at den gamle president paa 76 aar vandt igen. Han tabte godt nok valget i 6 ud af af 8 provinser, men det tager man aabenbart ikke saa tungt hernede! Efterfoelgende har der vaeret meget uroligt hernede med en del mennesker der er blevet draebt, bl.a. lige uden for vores hotel/camp, der ligger lige ved siden af et slumkvarter med 700.000 mennesker, der alle sympatiserer med oppositionen, saa de har vaeret meget sure. I gaar morges var der skud og i gaar eftermiddags var der kampe med skud og taaregas lige uden for hotellet. Det sidste gik Susanne og jeg glip af, da vi var en tur rundt i byen med bil. Alt er lukket hernede saa vi kunne ikke faa vores lejebil, men en taxachaffoer vi moedte havde tilfaeldigvis en fatter der lejede hans Zuzuki 4 hjuls traekker ud, saa den koerer vi rundt i.

I dag har vi vaeret paa vej ud til Kitui, hvor min lillebror har arbejdet for 25 aar siden, hvor jeg besoegte ham. Men vi maatte opgive at komme derud, da der ikke er blevet koert benzin ud til tankstationerne siden jul, saa der er kun lidt benzin tilbage og kun herinde i Nairobi. Vi naaede til Machakos hvor alt var fredeligt, der var bare ingen benzin, saa vi turde ikke fortsatte til Kitui hvor vi risikerede at blive haengende. For oevrigt er vejen til Machakos blevet meget ringere end for 25 aar siden. Der var mange store huller i vejen og meget af vejen er der kun grusvej!

I stedet tog vi op til Thika, hvor vi har et sponsor barn, og vi fandt hendes skole, men der er juleferie. Vi fik snakket med de lokale og taget en masse fine billeder.

Vi har det fint paa trods af uroen hernede.


Pictures

Lufthavn i Dar es Salaam
Saa er vi i Afrika
Vi lugter
Kilimanjaro
 
 

3 Comments

Knud:
January 2, 2008
GODT NYTÅR
Det var godt at høre og se livstegn fra jer igen, for det er jo
ikke ligefrem gode nyheder vi hører fra Kenya.
I Hejsager kom alle godt ind i det nyt år. Ingen balade eller
ulykker, men et flot fyrværkeri af Laue og Iver.
Fortsat god tur og pas godt på jer selv.Hilsen fra os alle. Knud
January 2, 2008
Godt nytår
Det har da godt nok været en del uro i Kenya efter valget, men hvad, det er j desværre hvad man kan forvente. Det var en skam at I ikke nåede til Kitui, men måske kan I nå det på et senere tidspunkt. Det lyder til at infrastrukturen er om muligt blevet dårligere end da du sidst var i Kenya. Det er ærgeligt at pengene forsvinder i korruptionen.
Nytåret her i Hejnsvig forløb stille og roligt - dog ikke for Mette, hun havde en noget kort nytårsfest. Niels er flyttet ned i kælderen og Astrid er flyttet ind i Nielses gamle værelse. Mis er selvfølgelig flyttet med ind i det nye værelse og ligger stadig under Astrids seng. Den er mest aktiv om natten, så det er bare fint.

Mange hilsener fra Hejnsvig
Kristian T. Havn:
January 2, 2008
Kære E og S

Dejligt at høre fra jer! Men også lidt bekymrende p.t. Kenya er lige rigeligt repræsenteret i nyhederne for tiden - ikke for det gode! I må sgu passe godt på jer selv!!
Ellers en god Jul og et godt Nytår herhjemme. Måske lige bortset fra, at Marianne mere eller mindre har fået ødelagt sin ene lårmuskel i en håndboldkamp. Det gør meget avs (og det betaler VI kontingent til!!).
Jeg skal nok skrive en længere mail til jer senere, men nu skal jeg ud og plukke et par krikænder. Tag nu alle nødvendige forholdsregler og pas på jer selv!!!
De bedste hilsner
Kristian - Gråsten
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login