Met een Djogo in de schaduw..

November 7, 2008

He fijn om jullie reacties te lezen op mn vorige verslag! Zo zijn jullie weer even dichtbij, het is gek maar het voelt zo ver van nederland hier, ook al spreekt iedereen hier nederlands. Het lijkt alsof ik hier al maanden ben, ergens ander woon en leef en het voelt heel raar om straks terug te gaan naar een land waar het koud en regenachtig is..

Met een djogo, een liter fles van Surinames nationale bier, zit ik in de schaduw op het terras van Zus & Zo. Een relaxed en populair cafe met een internationale keuken.. voor Surinaamse maastaven aan de dure kant maar wel erg lekker eten. Het cafe heeft een hoog strandtent gehalte. Het terras en de bar zitten onder een groot houten huis dat voor de helft op bakstenen steunpilaren rust en hier is het heerlijk om in de schaduw te zitten tijdens het heetste deel van de dag (rond de 40 graden!). Daaromheen nog wat houten picknicktafels met parasollen en achter een tuin met schommels en een fietsverhuur bedrijfje. Mooi geschilderd artwork versierd de bar en de reggae en bossa nova platen kabbelen rustig voorbij.. Hier heb ik vorige week in de avond mn DJ debuut in Suriname gemaakt met wat Latin jazz en fusion reggae. Vanavond draai ik hier nog een keertje en later op de avond in de Zanzibar, waar ik naar aanleiding van vorige week, ook ben uitgenodigd..

Tegenover het cafe is de Palmen tuin, een speciaal parkje met 25 meter hoge konnignspalmen met weelderige bladeren die in de zachte bries heen en weer wuiven.. Verder down the road is een van de vele barber shops te vinden; van binnen ziet het er uit als een vervallen schuur. Daarmee in contrast staan er keurig verzorgde jonge hindoestanen hun klanten, zo lijkt het, allemaal hetzelfde kapsel aan te meten. Baardgroei en haarlijnen worden strak en kundig afgewerkt, met een vlijmscherp scheermesje. Hier heb ik me een week geleden laten knippen en scheren voor 10 SRD (3,30 euro).

We hebben ons net met zn drieen in de hectiek van de winkelstraat aan de waterkant begeven... 's Middags is het er bloedheet in de zon; zwetend over straat waar oude vrouwtjes geborduurde lappen verkopen; er wordt non-stop getoeterd door kleurige busjes, grote four wheel drives en taxis met hier en daar een tuc tuc of kap kar zoals ze hier genoemd worden. Rasta's vragen je of je geld wil 'wisselen" en ander proberen kralen kettingen of sport shorts aan je te slijten. Talloze rommelige kledingwinkeltjes en veel verkopen ook hangmatten en klamboes. De specialist in hangmatten is de Jeruzalem Bazar.. Hier hebben we alle drie een mooie stevige hangmat uitgezocht. Na het inmiddels bekende ritueel van omslachtig gegoochel met bonnetjes die vol geschreven worden en dan weer aan die en dan weer aan die andere verkoper moeten worden gegeven waarna de spullen wwer ergens anders moeten worden afgehaalt; hebben we onze grote troffees in handen. Mn rugzak zal er een stuk zwaarder door worden maar ik heb een beauty van een groene hangmat voor 2 personen... Hoop m dit weekend uit te kunnenproberen. We gaan dan eindelijk wat dieper het binneland in naar een miniplaatsje genaamd Karibo; waar we zullen verblijven in een subudhuis dat nog gebouwd wordt, maar waar we lekker primitief al wel kunnen overnachten. Aan het water en met een Warung in de buurt (Javaans eethuisje), een fiets en onze hangmatten, wat heb je nog meer nodig?;-)


Pictures

DSC00582.JPG
DSC00581.JPG
DSC00578.JPG
DSC00577.JPG
 
 

1 Comment

dj hajenius:
November 7, 2008
He Fre,

wat asociaal daar! En ik hier maar werken! En regen en nog geen kachel... Wat ziet er heerlijk uit daar. je hebt genoeg sjans hoorde ik.. mis je wel moet ik zeggen. Indian Summer is mijn Ajub Ogada op dit moment. Ik mail je snel wat meer, ontvang je gewoon post op je g-mail?

Check je later ouwe,

Hug aan Egmond
Hug Jasper
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login