Zwemmen in de regen..

November 12, 2008

He allemaal!

Weer even terug in onze stamkroeg Zus & Zo. Zit op het terras. Het wordt donker, ik ruik de sterke geur van de olielamp die net op onze tefel is gezet.

We hebben net 4 dagen in een subudhuis net buiten Paramaribo in het mini plaatsje Accaribo gelogeerd. Het is nog in ontwikkelin (zoals de meeste dingen in Suriname) en als er weer geld is en het niet te heet is wordt er weer wat aan gedaan. We hebben een soort lekker primitieve prive natuurcamping tot onze beschikking gehad. Ik heb elke nacht in mn nieuwe hangmat geslapen. Wakker worden met de zon door de bladeren en vogels die klinken als een klarinet of een harp, 2 jonge straat puppies die met elkaar stoeien en spelen tussen de struiken. De regentijd lijkt te zijn begonnen en er zijn nu bijna dagelijks korte heftige regenbuien. Heerlijk is het om daarin te douchen of beter nog te zwemmen. Zwemmen in die brede Suriname rivier omringd door de kringen die de druppels in het wateroppervlak maken, door de mist van het regengordijn het oerwoud aan de overkant, in het water aan de oever een dramatisch groot scheepswrak, maar kijk uit dat de stroming je niet te ver meetrekt.. Dan terug aan de oever schieten kleine krabbetjes snel weer tussen de bladeren weg en hoppen grote kikkers voor je uit die door de regen tot leven zijn gebracht. Eten halen bij de plaatselijke chinese supermarkt die altijd open lijkt te zijn en waar je ook terrecht kan voor slippers en illegale DVD's en; of bij Nancy's Warung voor een Javaanse nasi..

 


Pictures

DSCN2065.JPG
DSCN2104.JPG
DSCN2101.JPG
DSCN2100.JPG
 
 

2 Comments

irritantelus:
November 14, 2008
Ha Frederik,

Wat klinkt dat goed zeg allemaal! En wat een gezellige foto's!
Pas je wel op voor krokodillen?
Enneh, hebben jullie nou al Kwi-Kwi gegeten?
In Suriname zwemt trouwens de verhoudingsgewijs sterkste vissoort, de tarpon (trapoon, noemen ze em daar). Wat zou ik er daar graag eens een van vangen. Zijn trouwens niet te eten, als het niet echt moet dan.
Of kwi kwi nou echt zo lekker is weet ik niet, het beestje ziet er nogal prehistorisch/diepzeeachtig. Sommige mensen eten trouwens ook het kopje op, maar dat is misschien niet iets voor jou.

Groetjes,
ook aan de broers,

Mikis
Maayke Langelaar:
December 2, 2008
Hoi Neef, Neef en achterneef,

Wat een prachtige reis en wat een prachtige verhalen en fotos!!
Heb je niet eens je tante thea opgezocht?? (haha).

Liefs en dank je wel voor de link,
Maayke
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login