Week 9, van 26 november tot 3 december 2009

December 8, 2009 - Strand, South Africa

 

Zaterdag 28 november wordt een echte weekenddag. Lekker thuis! Het is een heerlijk zomerse dag en we hebben de pui helemaal open gezet. Wat doen we zoal? Lezen, puzzlen en computeren. Lekker uitgebried lunchen en ‘s middags naar het strand.

En op zondag gaan we weer aktief doen. Het is een bewolkte (dreigende regen) dag maar we gaan toch naar het Helderberg Reservaat en willen daar een eind gaan hiken. Er zijn daar 6 routes uitgezet, elke route gaat weer een stukje hoger. De hoogste route is alleen voor echte bergbeklimmers en gaat via een steile rotswand omhoog naar de top. Wij kijken wel hoever we komen. De paden zijn goed te doen, midden door het fijnbos en met prachtige uitzichten over Sommerset West en Strand. Het blijft gelukkig bewolkt, want met de lage begroeiing die er is hadden we het in de volle zon niet uitgehouden. En daarom gaan we ook de enalaatste route doen. Het valt niet mee om zo’n lange tijd omhoog te lopen, maar een banaan doet wonderen. Dit laatste stuk gaat echter steil naar boven, loopt dan naar de uiterste rotspunt van de Helderberg, en dan weer terug over een moeilijk begaanbaar pad met aan de ene kant de steile kale rotswand en aan de andere kant de begroeide zeer steile helling naar beneden. We hadden dit niet verwacht en het vergde het uiterste, zeker van mij. Het was klimmen en klauteren geblazen. Pas na 1 ½ uur kwamen weer op een normaal pad terecht. Al met al hebben we ruim 5 uur gelopen, met alleen twee bananen en een flesje water mee!!!

Om 17.30 uur was er een concert voor de “Friends van de Helderberg” Groepen mensen komen dan met grote picknick manden en kleden naar zo’n park en genieten al etend en drinkend van de muziek. Latino muziek in dit geval.

 

Op maandag kregen we een pakje!

 

Dinsdag 1 december zijn we dan eindelijk professor Botman gaan bezoeken. Hij is de rector van de Stellenbosch universiteit, en zwart. Het was een formeel bezoek, dat maar een half uur duurde. Daarvan waren alleen de laatste 5 minuten beschikbaar voor de genealogie. Overigens was hij al ooit in aanraking gekomen met een genealogie van de Botmannen maar er werd hem duidelijk gemaakt dat de genealogie alleen voor blanken werd bijgehouden. Einde gesprek! Jammer dat hij niet wist van welke tak hij afstamde.

De Stellenbosch campus is een prachtige campus, ruim opgezet met een shopping mall speciaal voor de studenten: Veel eethuisjes, alle banken en veel winkels.

Vanuit de campus naar het dorp gelopen en een heerlijk koele wijn gedronken. En ook gaan eten in een Italiaans restaurant.

Nadat we met Anneke geskyped hebben mochten we het pakketje openmaken: Wat gezellig! Pepernoten, banketstaaf, chocoladeletters, chocoladepoppetjes, chocoladefiguurtjes, speculaas en bij ieder zakje een gedichtje.Lekkerrrrr!


Pictures

't Heerlijk Avondje
0212 008, Stellenbosch Campus
Stellenbosch Campus
Stellenbosch Campus
 
 
Fuzzy Travel · Next »
Create blog · Login